Saab-krisen: tiden rinner ut!

Uppdatering: 9: 41

Saabs kris har nu nått fansen i Tyskland och är inte längre en svensk fråga. Min postlåda är full och när jag är tillbaka från mina möten kommer en detaljerad artikel. I Sverige fortsätter förhandlingarna. Vad jag läser och hör ger mig lite hopp.

Allt beror nu främst på investerare från Kina. De står fortfarande vid Saab och vill fortfarande investera. Återbetalningen av EIB-lånet är fortfarande högt på listan. Det finns flera scenarier som jag inte vill offentliggöra. Å ena sidan finns det ”tankemodeller”, å andra sidan är det konfidentiellt. Den andra faktorn är att den läser varje sida.

Lofalk vill avbryta rekonstruktionen i Vänersborg idag, rapporterar flera källor. Rekonstruktionen skulle vara över och en ny låg för Saab skulle uppnås. De pågående förhandlingarna och de därmed uppkomna möjligheterna är inte längre acceptabla för administratören. För båda sidor än: Verzockt!

Situationen går bara förlorad när våra investerare drar pluggen. Men då finns det fortfarande möjligheter ur konkurs.

Som alltid förblir vi starka och vi kommer att uthärda denna situation. Fler nyheter kommer att följa ...

Text: tom@saabblog.ner

12 tankar om “Saab-krisen: tiden rinner ut!"

 • Under en tid läste jag och lider här.
  Som en långvarig SAAB-excentriker (originaltitel från BMW-landet) är jag van vid mycket, men just nu är min förmåga att lida redan ansträngd.
  Tyvärr har SAAB-lukten (min första 900 GLI Sedan luktade riktigt märklig) gått förlorad under lång tid, men jag kunde inte föreställa mig en sådan utgång.
  Vad än denna farsa är, vad finns kvar av den tidigare Anden?
  På vilka bilar du gillar SAAB-tecknet också på det, luktar (även i figurativ mening) då dessa, som vanliga fordon.

  Hälsningar till alla SAAB-vänner och särskilt till operatören av denna blogg

 • blank

  Nu har VM sagt ttela.se att Saab inte kommer att distraheras av Guy Lofalks beslut. De fortsätter att arbeta med en lösning som inte behöver GM-godkännande.

  Alltid på!

  Hälsningar från Stockholm

 • blank

  vad sägs om Skandix? de är inte från GM ... eller hur?
  inte ett enda cent kvar för GM!

 • blank

  Det är det ......... Jag kan bara tänka på en sak:

  Vi är SORRY, BAD, BAD.

  Jag skulle vilja se upp till några SAAB 9000
  den nya 9-5 nöjd.

  Men hur är det egentligen? Med de nyare SAAB: erna
  tjänar GM fortfarande på reservdelar?
  Dum situation!
  Tack GM

 • blank

  Jag förstår inte en sak alls, i flera veckor sa man "Kina pumpar in pengar till löner", "Kina kommer att investera flera 100 miljoner euro". Om de faktiskt pumpade in miljoner, vilket öde kan de förvänta sig? Det kan inte vara. Jag tror att de bestämde sig för att sätta Saab på snabbbanan och nu spelar de med varandra och med oss.
  Om jag hade pumpat pengar i Saab, skulle jag vara väldigt arg nu, och Chinos är verkligen inte den dumma sorteringen.

  Tom, var vänlig och håll dig uppdaterad. Vi kan bara dra slutsatser från den allmänna erfarenheten. Tack

 • blank

  Var är jul?

  Tom, nu försöker vi uppmuntra dig!
  Din blogg är så utbredd att jag på denna punkt vill ringa en lönsam investerare, som betyder "ärlig" med Saab och tror på Saab, för att leda oss till en ljus framtid!
  Det kan inte vara den där zockt så och pucken av så många människor och en så bra kvalitet (varumärke)!
  Jag vet att denna Inverstor finns!
  Det är dags att anmäla!

 • blank

  Det var det då. Vanitiesna har vunnit igen, människa (Saabs anställda, leverantörer, Saab fans) är kvar på banan.

 • blank

  Hi Tom,

  de senaste dagarna är det verkligen inte kul att läsa nyheter om SAAB ... och nu tar du bort de små ljuspunkterna i ovanstående text! Eller ville du understryka det och bara gled!? 😉

  Jag hoppas att ingen (som en gång hade en SAAB-nyckel i handen) någonsin köper en GM-produkt igen!
  Om bara behövs och sedan reservdelarna från Indien eller Kina! 🙂

 • blank

  Hej Tom, jag kommer inte ihåg att jag någonsin har läst så drastiska fraser från dig. Jag hoppas att du inte är fullständigt avskräckt av processerna och fortsätt!
  Idag är det en svår dag och det är verkligen inte lätt att kommentera de aktuella händelserna, särskilt när det gäller Plan B eller Plan C igen. Jag kan ärligt inte höra det längre, alla tidigare planer var tvålbubblor. Och du säger det rätt, spelat och tid bortkastad!

 • blank

  Den borttagna betyder emellertid inte att detta inte längre är fallet eller? 🙁

  Vädret passar saabdagen: '(

  Långsamt börjar tårarna springa ...

  • blank

   Strikethrough = Strikethrough, avsiktligt men kanske lite för tidigt. 😉 Vi får se ...

   Tom

 • blank

  Kära Tom

  Tack igen för din information. Mycket kryssas ut i texten på min blogg i Schweiz ?! (Förmodligen inte med avsikt från dig). Jag hoppas också att förhandlingarna blir bra.

Kommentarer är stängda.