Saab Lage: Väntar på GM ...

Det är strax före jul och igen, Saabs öde är med GM. För två år sedan hade vi en liknande situation, och det var där Detroit var. Det finns några spekulationer som jag skulle vilja spara, men annars har inget beslut fattats om Saabs framtid.

Vi kan inte påverka beslutet, nu har parternas advokater ordet.

Söndagen är stormig och regnig med oss. Om du redan har blues kan du titta på bilderna på den gamla Saab-växeln nära Göteborg. Växellådor till den sista Saab 9-5 byggdes där, och nu kommer den senaste inventeringen att auktioneras de närmaste dagarna. Tidigare Saab tider när våra svenskar byggde egna motorer och överföringar.

Det är förbi och kommer inte tillbaka. Kanske. Eftersom andra tillverkare nu bygger nya motorfabriker efter att ex-modern inte kan leverera tillräckligt med varor. De hittade en ny, bra ägare från Indien ...

Text: tom@saabblog.net

2 tankar om “Saab Lage: Väntar på GM ..."

Kommentarer är stängda.