Saab-förhandlingarna Stockholm - uppdatering

Saab-helgen är inte tråkig, det är klart. Situationen är mycket allvarlig, men det finns några positiva signaler om goda vänner. Det rapporteras att Youngmans andel av Saab Automobile AB är rimligt mindre hög än önskad av kineserna.

Källor rapport nedan 20%, som skulle uppfylla GM krav. Det är också oklart om Pang Da, den stora bilhandlaren, fortsätter att vara ombord. Det kan vara att Pang Da i framtiden bara tar över distributionen i Kina utan att ha aktier i Saab.

Det skulle innebära följande. En ny, ännu inte offentligt namngiven partner som inte kommer från Kina kommer in och spelar en viktig roll. Vissa kan också stanna hos Victor Muller eller SWAN. Eller något annat företag som ligger nära Muller. Jag ville inte avslöja dessa detaljer än.

Informationen är i stor utsträckning kongruent med några artiklar i den svenska pressen och med några tips som har gjorts till mig de senaste dagarna. Saab fan och bloggläsare Marcus är glad, för den senaste utvecklingen bär mer av Mullers signatur än Lofalk.

Skämt åt sidan, i alla fall är signalerna mycket vänligare än till och med innan 24 timmar. Det är bra för Saab, för anställda och oss alla. Som alltid väntar vi på GM.

Uppdateringar följer när något rör sig i Stockholm.

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “Saab-förhandlingarna Stockholm - uppdatering"

  • ... det vore intressant vem den tredje är ... vi får se

Kommentarer är stängda.