Saab News: Youngman ger likviditet

Det är den lokala TTELA, som alltid är mycket välinformerad. Tidningen från Trollhättan rapporterar att Saab Investor idag tillhandahåller Youngman-medel. Mycket bra nyheter för de anställda. Lönerna kan då betalas på fredag ​​eller måndag.

Köparna från Kina överför pengar och de gör det eftersom de fick det gröna ljuset från NDRC. Det finns viss skepsis från IF Metal, som Youngman redan meddelat överföringen en gång och hade blivit stoppad av Peking i sista minuten.

Oavsett vad vi vet snart. Min brevlåda fick intressanta mail från olika källor under de senaste timmarna. Bland dem finns information om den berömda Victor Muller Deal. Jag är rädd att jag måste ringa först.

Text: tom@saabblog.net

5 tankar om “Saab News: Youngman ger likviditet"

 • blank

  Jag har följt den här sidan under en tid eftersom jag är mycket intresserad av Saabs överlevnad. Men jag tror att Tom ser allting alltför blommigt.
  Det handlar om svåra intressen och så snart som kineserna är involverade, är allt som vi européer förstår som affärsuppförande upphävt.
  Jag kan förstå mediahype av VM, för han har förmodligen kommit att förstå vilken plan kineserna förföljer.
  Oavsett resultatet är skadan redan så stor att jag fruktar det värsta för Saab.

 • blank

  Om kineserna tar över helt, är VM borta från fönstret, eller har jag fel? För mig, en fråga om tid, tills han är borta. Annars finns det bara ett konkurs- och konkursboendom, varav kommer återigen att använda kineserna eller en annan automaker i världen. Jag misstänker att det finns tillräckligt många andra som väntar på det. Piech vill ha så många märken under taket och Scania har han redan, så logotypen.

  För proceduren i VM finns det mycket tydliga ord: oprofessionellt. Kommunicera via SMS med journalister eller till och med affärspartners, vad är det då? Varje professionell vet att några ord kan missförstås mycket snabbt, och ett textmeddelande är alltid mycket riskabelt, särskilt med journalister, eftersom missförstånd inte kan lösas. Så det borde finnas tid för ett e-postmeddelande ...

 • blank

  Saab-berättelsen tar nu formen av en tragisk komedi ... Vi har alla slags karaktärer för det ... En megalomanisk holländare, en grupp kinesiska investerare (som bara vill ha bra saker och fastnar i förhandlingarna) och en fanbas som nu blir tunnare (ena sidan) fortsätter att tro starkt på Saab, den andra har gett upp och ser ingen framtid) ... Bara några få eunucker saknas som är löjliga (GM skulle passa denna roll perfekt) ...

  I slutändan hoppas och tror jag att historien äntligen kommer att få ett "lyckligt slut" och att nya modeller kommer att rulla av produktionslinjen i framtiden

 • blank

  Jag hoppas att denna ohållbara situation äntligen kommer slut och Saab kommer i lugnt vatten. Jag hoppas på positiva nyheter från dig varje dag!

 • blank

  Om detta är bara pengar, såsom de otaliga meddelanden om Youngman under de senaste månaderna, kommer det förmodligen dyster för anställda i Saab.

Kommentarer är stängda.