Saab dag: Saabs för Schweiz, bloggen och USA

Bloggar för Saab verkar bli alltmer populära trots alla problem i Trollhättan. Saabsunited hittar offshoots i Frankrike och Ryssland och fortsätter att upptäcka okända bloggar. Saab fans är överallt i världen.

Saab 9-5 sportkläder i skymning
Saab 9-5 sportkläder i skymning

Idag fick jag en länk till "Livet med Saab". Rubriken på "Livet med Saab" är bara bra:

"En blogg drivs av entusiasm om Saab, det största bilföretaget mellan Nord och Sydpolen. Och deras bilar, som förmodligen är de enda bilarna som skulle börja på en kall och krispig sydpolenmorgon. ”Inte precis ödmjukt, men ett stort hjärta för Saab. Ett märke med sådana fans måste leva.

Låt oss komma till den sorgliga verkligheten. SWAN släppte den oundvikliga kvartalsrapporten igår. Under de senaste tre månaderna har 138 miljoner euro ackumulerats som kvartalsvis förlust. Ingen överraskning om du inte bygger bilar. Pressen är grå den här veckan i grått och positiva färgglada spetsar saknas.

Åtminstone nästan. I USA har en större återförsäljare investerat 3.5 miljoner dollar i ett nytt Saab showroom i år. Han har för närvarande otroligt 110 Saab på lager och säljer ett gott dussin Saab eller mer varje månad till den amerikanska Saab-gemenskapen. Djupt i sina hjärtan tror de amerikanska detaljisterna på Saab, berättar artikeln i oss. Den fullständiga historien är tillgänglig forbes.

Tror de tyska återförsäljare och fans också på Saab? De gör det, också mycket djupt i hjärtat. Det är dock dags att tro är belönad. Vi väntar på goda nyheter. För många fans är det dags för en ny bil. Förresten också. Egentligen ville jag köpa 2011 en ny Saab för mig, 9-5 borde ha sålts. För många välkända skäl fungerade det inte, så 9-5 fick en makeover.

Men på våren borde det verkligen hända, nu vill jag ha en ny bil för gott. Så Saab bör snälla sätta på banden, eftersom förändringen av landskapet är brådskande. Fram till våren, så länge nog tålamod. 😉

De senaste dagarna har inte alltid gått illa. Det ser i alla fall bra ut för det "andra" märket Saab. Schweiz köper 22 nya Saab. Inte från Trollhättan, men det är Saab JAS 39 Gripen. Det innebär att den svenska produkten sticker ut från Eurofighter och dess franska konkurrent. Tack till Gigi för tipset.

I Sverige är det dags för beslut. I morgon är en ny dag och ny information är lovad.

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “Saab dag: Saabs för Schweiz, bloggen och USA"

 • Hi Tom

  Jag välkomnade också vår statsregerings beslut att köpa SAAB Gripen med nöje. VD för General Motors Company är Daniel Akerson. Säg: Han har svenska rötter. Om det inte är ett bra tecken för biltillverkaren från södra Sverige ... Jag hoppas verkligen att det snart börjar i Trollhättan.
  När allt kommer omkring skulle vi vilja se SAAB-fordonen på bilutställningen i Genève och då börjar försäljningen ...
  Tack för din stora info.

  Hälsningar från Schweiz
  Walter

Kommentarer är stängda.