Saabdagen i efterhand för optimister och pessimister

Igår hade vi en grå novemberdag i Trollhättan, idag var vår Saab-dag så jet svart. Om vi ​​granskar nyheterna, så kan vi falla i novemberdepressionen. Men inte bara.

I Sverige finns det en ”förtroendebarometer”, där kallad Förtroendebarometer. Detta visar svenskarnas förtroende för respektive företag som ägs av utländska länder. Volvo har ett konfidensindex på 58%, Saab bara 11%. För 10 år sedan var Saab 53%. Herregud.

I Trollhättan ANA, tidigare den största Saab-återförsäljaren i världen, avvisas fler 22-anställda. En direkt effekt av Saab-krisen, som ANA har servit Saab-företagets flotta. Det blev värre idag.

Saab UK tar tillflykt till skyddet av borgenärer. Den oberoende Ltd. anställer 55-anställda som Saab-importör och 65-anställda igen i Saab City-återförsäljaren. Saab UK har goda försäljningsuppgifter och har packats igen med Saabs före produktionsänden. Så småningom, men luften går ut, var den nuvarande betalningen från Kina för mycket.

Vad hände ytterligare?

Victor Muller. Han har, vissa kommer att stöna, en plan B. Ja, igen. Idag kommunicerade han med Dagens Industri via sms. Han vet lite om framstegen i förhandlingarna i Kina och USA, men han trodde att han hade ett alternativ. Huruvida Muller gör en tjänst med sina uttalanden och hans SMS, tvivlar jag på det väldigt mycket.

I princip är det för mycket för en dag. Du kan hoppa ut ur fönstret (ingenting, bara första våningen) eller börja tömma en flaska med en hög andel (men det kommer inte att skada, det kommer bara att göra dig huvudvärk). 😉

Viktigare är de saker som inte hänt idag.

Fackförbunden i Sverige är förvånansvärt lugna. Ingen ond tryck, inga vilda hot. Det borde ge oss anledning att tänka. Administratören skickar inte fax till Vanersborg. Han bryter inte om rekonstruktionen. Det är också ett gott tecken.

Om Lofalk inte var förnuftigt, skulle han inte vara i Detroit. Även om förhandlingarna verkar tuffa och svåra, pratar de åtminstone med varandra.

Intressant är (kanske) saker som kommer att hända.

Nu är vi tillbaka på Victor Muller. Efter att ha varit mer eller mindre osynlig i flera månader, är han gäst på tv-programmet på fredagen Skavlan. Där kommer han att prata om sin tuffa kamp för Saab. Den som känner Muller vet att han bara registrerar sig där om han har något att säga. Muller är en medieperson, han använder media och han spelar med dem. Ibland gick det fel tidigare. Vad blir Mullers meddelande på fredagen?

”Radio Stockholm”, min svenska vän som har följt bloggen i flera månader, är förresten fortfarande försiktigt optimistisk och ser möjligheter till ett bra resultat.

Jag är också I morgon är en ny dag. Vi kommer att se.

3 tankar om “Saabdagen i efterhand för optimister och pessimister"

 • Om jag någonsin hoppar ut genom fönstret på grund av situationen vid Saab (max. 1,80 m till botten 🙂) eller skulle bli full ………… .. nej kanske jag föredrar att byta märke. Är bättre för din hälsa 🙂

  Eller var lugn och vänta!

  Ciao

  M.

 • Muller är lite egocentrisk - vem kan inte förneka det faktum att Guy Lofalk just nu försöker göra de avgörande rörelserna. Så han måste påminna sig själv igen.

  Kanske har Guy redan framgångsrikt slutfört spelet på fredagen - om inte, återstår det att se om ett andra försök ska följa eller om "barnet föll i brunnen".

  Bara om allt kunde besvaras med nej kunde Victor möjligen komma i rampljuset - men bara om den här gången var en riktigt bra plan.

  Vi gillar alla att bli positivt överraskade vid jul - vare sig av GL eller VM.

  DR

 • blank

  Moin Tom,

  Jag har redan tänkt på "hoppfönstret". Uppnår inget !!!! Bottenvåning! ;-(

  Nu funderar jag på om industrin kan hjälpa mig !? 😉
  http://www.luftballonwelt.de/luftballonshop/index.php?page=product&info=3379
  http://www.luftballonwelt.de/luftballonshop/index.php?page=product&info=5278

  Tja, på något sätt är vi Saab -fans testade tyvärr ** ... Jag tar bara sådana meddelanden lugnt till uttråkad och väntar "ge ......" (ordet som du inte uttalar) tills jag äntligen ser nya Saabs vid återförsäljare! 😉

  Även den ibland ynkliga till arroganta pratstilen från nästan alla jag känner om Saabs situation brukar jag bara kommentera med en kort "redan gammal" (eftersom du är dagar före de flesta normala "nyhetssidor" här) eller med ett självförtroende Leende eftersom du vet hur det känns att ha varit i en 9-5SC eller 9-4 en kort stund! 😉

  ** Jag undrar om det finns andra bilmärken där (mest?) Kunderna har varit så avslappnade i åratal och står bakom varumärket / fortsätter att stå ...

Kommentarer är stängda.