Saab News: Schwedentheater ... igen

Var vi bortskämda de sista dagarna med våra svenskar? Tja, det är problemet med Detroit. Killarna från USA vill inte ge mig en Saab 9-4x, som jag på något sätt personligen tar. Annars verkade allting fungera smidigt. För närvarande finns det Murks och svensk folkteater i Trollhättan igen.

Det började med Antonov, som spekuleras vidare. De baltiska miljonerna sägs ha infiltrerat en omväg i en viss svensk automaker. Det finns bevis, beroende på din synvinkel, eller inte. Allt som är säkert är att Antonovs pengar inte kom från sina egna fickor, utan från de baltiska spararnas fickor. Om antagandena är korrekta var spekulationen på en hög nivå. Låt oss se när Dagens Industri gör en historia ur den.

Det fortsätter med Eric Geers, Saab pressansvarig, som meddelade igår att lönerna "troligtvis" inte kommer i tid. Geers är oskyldig, han är bara den dåliga nyhetens budbärare. Om du hör detta frågar du dig själv om de ansvariga i Peking och Trollhättan inte vet om explosiviteten i punktliga löneutbetalningar. Saab är under administration och sådana förseningar är riskabla. Speciellt eftersom sådana möten inte dyker upp helt spontant och oväntat.

IF Metal union, som återigen förbereder sig för att ansöka om konkurs rapporterade sedan nästan tvångsmässigt. Du vill vänta till måndag, men då ... Naturligtvis går detta igenom pressen och gör det inte bättre. För några minuter sedan dyker de första Google-meddelandena upp. Senast i kväll har vi det på TV på N24.

Allt detta är inte bra och om jag ska vara ärlig så gillar jag inte att lyssna på den här svenska teatern längre. Det är dags att "torka" saker.

Finns det något positivt att rapportera? Den svenska regeringen arbetar, vi vet, i bakgrunden för Saab. Vår biltillverkare är nu känd som "viktig för den svenska bilindustrin". Så idag på radio P1. Det lät inte så för några månader sedan, när Saab avfärdades som oviktigt för ekonomin.

10.000-jobb inom bilindustrin är nu ett argument där ekonomin i Sverige försämras. Och lite mer avvind från Stockholm kunde ha varit bra för Saab månader sedan.

En sådan svensk teater är också över, på en viss tid faller gardinen. Vi är oavsiktligt i första raden och skulle vilja göra utan denna del av produktionen. Om vi ​​är modiga och starka, tar vi optimismen. Låt oss koppla av och se vad spelplanen kommer att ge i framtiden.

Text: tom@saabblog.net

6 tankar om “Saab News: Schwedentheater ... igen"

 • blank

  Titta på länken

  https://www.facebook.com/generalmotors?sk=wall

  Fläktarna är inte.

  Jag har följt detta under en tid nu. MG skriver kommentarer och när det finns motvind plötsligt ... KOM BORTA !!!
  Försök att radera en privat kommentar eller är jag för dum?

 • blank

  GM-personerna citerades som huvudorsaken till licensavslaget att de skulle kunna drabbas av nackdelar i Kina-marknaden när de släpptes.

  Om du framhärdar i denna själviska beteende, kan kanske följande drag hjälpa det: Det initialt begränsat till sidor den nya ägaren med produktion och försäljning av modellerna 9-4X och 9-5 till regioner utanför Kina. Endast de senare generationerna av dessa modeller (förhoppningsvis helt utan GM) skulle också köra i Kina ganska normalt.

  Med accelererad utveckling av fordonen är detta inte ett stort problem - om amerikanerna skulle blockera detta tillvägagångssätt skulle hela deras tidigare argumentation om den nuvarande modellserien kollapsa och man skulle misstänka att de inte alls skulle vilja att SAAB skulle existera (och detta skulle möjligen vara möjligt allt för att dessa killar hölls vid liv med enorma summor amerikanska skattekronor - på något sätt skulle det vara motbjudande och antisocialt)!

  DR

 • blank

  Hej Tom, jag gillar det inte längre. För min flickvän söker jag nu en 9 3, hon kunde äntligen övertyga. Vi håller fast vid varumärket 🙂, även om det bara används!

 • blank

  Det här är verkligen svensk teater? Vad sägs om de officiella bilarna i Sverige? Var det fortfarande nya Saabs inköpta eller den gamla ersatt av nya? Eller undviker du redan Saab? Myndigheterna alfas har hållit Alfa flytande i Italien i årtionden. Jag hoppas att Sverige tror det också.

  • blank

   De sista orderna från polisen avbröts på sommaren och köpte istället VW Passat. Om SAAB bygger bilar, skulle du beställa eftersom du inte vill vara beroende av en leverantör (Volvo).

   Jag hoppas att denna teater snart kommer till finalen och röker skorstenarna.

   • blank

    VW Passat, åh man! Detta är verkligen extremt irriterande för Saab också, vad som går förlorat i potential är synd. Och tävlingen tjänar en gyllene näsa under tiden ...

Kommentarer är stängda.