Saab News: Tålamod, tålamod, tålamod .... (återfödas ..)

Man träffas alltid två gånger. Åtminstone. Vi hade redan för tidigt antagit vårt oälskade ord om "tålamod" för förtidspension. Nu är den aktiv igen och har mer kontroll över oss än någonsin. Situationen i Sverige är delvis motsägelsefull, men vissa fakta framkommer i ämnet GM, Victor Muller och den svenska staten.

Det är klart att du inte har bråttom att bestämma i Detroit. Beroende på hur man står för Saab skriver pressen i Sverige om några veckor, vilket kan ta tid att slutligen komma överens. På grund av att det är läsligt mellan linjerna, går ett samtycke slutligen ut. Vilket pris du skulle betala för det. Detta är inte ett problem för GM, för Saab. Eftersom varje vecka stannar svag bilproducenten, kunderna flyttar sig och återförsäljarna drar tillbaka. Så varför inte vänta ytterligare fyra veckor.

Den svenska staten blir alltmer aktiv bakom kulisserna. Insatser görs för att bli Saab på diplomatiska och förmodligen andra sätt, både i Kina och i USA. Officiella tjänstemän vill flyga till Detroit med Guy Lofalk för att stödja förhandlingarna. Var gjorde denna förändring av hjärtat? Tja, Antonov kan betraktas som bortskaffad för tillfället, regeringen kunde aldrig uthärda ryssarna ändå. Och Muller kommer mer och mer på sidorna.

Vad är fantastiskt, tragiskt och logiskt samtidigt. Fantastiskt, eftersom Guy Lofalk spelar en ovanligt aktiv och nästan dominerande roll för en administratör. Normalt är en rekonstruktion i Sverige i samordning med administratören och ledningen. Att sätta en VD på sidelinjen är mer än ovanlig, säger svenska vänner. Saab har önskat Lofalk som administratör, för Lofalk var redan känt där. Mer specifikt kom han på rekommendation av Christina Geers, chefsjurist. Letade du efter en motpart till Muller?

Den tragiska saken är att Muller faktiskt har räddat Saab. Men att ta företaget 12 månader senare i en ännu sämre position. Logiskt är emellertid, eftersom Mullers nätverk, säger Antonov, inte längre effektivt. Investeraren från Ryssland har för närvarande andra problem, stöd från London saknas nu Muller.

En journalist från Sverige sade att Muller kunde spendera mycket tid på Mallorca i framtiden och plaska runt i poolen. Det var verkligen inte så rättvist, men det är livet.

Det är i alla fall en sak som de bästa medlemmarna i Spyker- eller ”Swedish Automobile” -ledningen redan har uppnått. Saab kommer sannolikt att ha den längsta lediga bilproduktionen i världen om den betalas i sin helhet. Det finns också en stor bonus för detta i slutet av året. Vadhållning?

Text: tom@saabblog.net

14 tankar om “Saab News: Tålamod, tålamod, tålamod .... (återfödas ..)"

 • blank

  Kreditsmötet i 1.11. har kommit överens om affärsplanen, det vill säga bakom Saab och vet att fordringarna (om än sena) 2012 är helt kompenserade. Jag tror inte att leverantörerna skulle blockera en seriös push mot en snabb produktionsstart!
  Situationen har förändrats fundamentalt med Youngmans och Pang Da.
  Nu ska du dela upp verksamheten och förutom att fortsätta förhandlingarna med kraft för att påskynda förberedelsen av produktionsstarten så att företagets kärnuppgift så snart som möjligt återförs till livet!

 • blank

  Vad jag inte förstår är det faktum att produktionen av 9-3 inte återupptas. Här flyttar du utanför licensförbudet med GM och kan ställa in ett tecken
  eftersom en produktionsstart kunde vara både lojala Saab-kunder och potentiella nya kunder av en
  Frustkauf att hålla tävlingen.

  En bilfabrik måste nu köras en gång, om inte med det totala intervallet, så bara tillfälligt
  med en modell. Så igen pengar skulle komma in i kontanterna, den befintliga Auftäge skulle behandlas
  och åtminstone några av de anställda som hade blivit bannade från tvångslov i månader skulle ha återvänt
  en vanlig daglig rutin. För att inte nämna handelshandlarens andning.

  • blank

   Produktionen i Trollhättan beror tyvärr inte på licensproblem utan på obetalda anspråk från leverantörer ...

 • blank

  Kära SAAB-ägare, fortsätt ha tålamod - även om hastighetsmätaren redan visar hög körsträcka. Vår 9-5 kombi har nästan 220.000 XNUMX km under bältet och den går (med god vård, naturligtvis) som på första dagen!

  Det är nu extremt intressant att inte bara de kinesiska partnerna visar sitt fulla engagemang - hattar, utan att de statliga myndigheterna i Sverige nu också agerar för SAAB-bilar.

  Detta modiga förespråkande bör och bör intensifieras med tanke på GM: s orättvisa beteende (här dras allt avsiktligt ut i onödan). Dessa GM -misslyckanden som räddas av statliga medel bör "sättas i brand under rumpan" från alla håll - verkligen själviska och obehagliga människor!

  Joachim

  • blank

   Även 220TKm är fortfarande relativt lite 😉 Jag köpte min 93 (2.2 TiD - 125PS) från 2001 för nästan ett år sedan med 280TKm och den går fortfarande, även om den nu visar 350TKm, utan några problem. Oavsett om det är det elektriska, kroppen eller motorik ... Allt är felfritt och perfekt!

   Du kan säga vad du vill: SAAB bygger helt enkelt vackra, okomplicerade och framför allt robusta bilar som är avsedda att hålla och inte alltid behöver "deporteras" efter 3-4 år som vissa märken från Tyskland.

   Ergo: En gång SAAB, alltid SAAB 😉

 • blank

  ... titta på det så här ... lyckligtvis visade det sig vara en Skoda ... för när SAAB bygger bilar igen kommer kunden tillbaka! 🙂 om han är individualist ...

  Man kan inte skylla på någon som vill ha en ny bil som han går till ett annat varumärke om det inte finns någon hos SAAB!

  Man kan bara hoppas och ha tålamod 😉 att banden rullar igen snart och bilarna sedan magiskt lockar sina "gamla kunder" igen ... och jag förstår även återförsäljarna ... även om SAAB Tour var och är en mycket , mycket trevligt evenemang ... Bälten körs snart igen och ingen behöver tjäna pengar med nya bilar från återförsäljare !!!
  Så håll fingrarna korsade så att de snart kommer ur fickorna ...

  • blank

   Som Victor Muller sa så vackert strax efter att ha köpt Saab: "Vi behöver inte gå ut och hitta nya kunder". "Vi måste bara vinna tillbaka de som vi har tappat" 🙂

 • blank

  Vi har nu 130000 km ner med vår 2002 9 5 SportCombi Arc.

  Då och då flörtade vi med en kombi från ett annat märke (särskilt före "Müller -eran" när det var dåligt om Saab och Saab har inte presenterat en ny kombi på evigheter).

  Men senast sedan nya 9-5 introducerades har vi bestämt oss för att "hålla ut".
  Och sedan kombi introducerades är det klart: när du köper en ny bil kan det egentligen bara vara en ny Saab (vare sig det är kombi eller alternativt detta tills nyligen ”oälskad” SUV).

  Och de få månaderna (förhoppningsvis!?) Kan vi nu också vänta löst!
  Vid behov kommer SC att pågå i åratal! 😉
  Och den gamla bågen är inte riktigt dålig heller - gillar att köra runt med den och saknar knappast några tekniska innovationer jämfört med dagens bilar.

  Och nyligen har en äldre gentleman hållit bilen för en nuvarande modell och frågade mig intresserad.

 • blank

  Han letade efter och fann ingenting. En som används med nästan 100.000 kilometer är inte heller något alternativ till en gammal med 164.000. Där blev det istället för en SAAB en Skoda, grym! 🙁

  • blank

   bara 164TKm? Det är inte en ålder för en SAAB. Det gränsar nästan till hån att byta en sådan bil mot en Skoda ... Han såg nog inte så länge 😉
   Tja, här är vete bokstavligen åtskilt från agnet, vilket är verkligen synd ...

   • blank

    Det var bara tålamod som saknade 🙂

  • blank

   Från Saab till Skoda som ligger mycket nära självmjälkning. Framför min Saab körde jag 12 år Toyota och var alltid väldigt glad med min bil. Men när skinkor i Saab och 12 år Toyota lojalitet och tillfredsställelse var ett slag helt ausradiert.Da en ljus plötsligt går på en och du förstått vad du gjorde med hans åsna år hat.Mein medkänsla, de fattiga Skoda föraren men han är ditt fel

 • blank

  Alltid bara tålamod. En bra vän av mig har nu kastat i handduken och sålt sitt SAAB. Jag tror att fler och fler SAAB-drivrutiner gör det. Vid någon tid behöver du bara en ny bil.

  • blank

   Det behöver inte alltid vara en ny bil. Använda Saabs med mycket bra pris / prestanda är nu tillgängliga nästan överallt, och de som inte anser att de är skyldiga är skyldiga.
   Det är faktiskt synd att vissa människor föredrar att vända på grund av en, om än stor, sten på vägen, snarare än att leta efter ett alternativ från samma läger ...

Kommentarer är stängda.