Saab News: Kinesiska investerare är ansvariga

De svenska medierna, särskilt Dagens Industri, spekulerade om löner för Saabs anställda förra veckan. Investerare Pang Da och Youngman har nu uppgett att de är redo att betala för löner. Fredag ​​är lönedag igen, tills dess bör det finnas pengar på Saab-kontona.

Tvivlade jag på det? Nej det gjorde jag inte. Hittills har alla skyldigheter uppfyllts korrekt. Hittills har det inte funnits några nyheter från Detroit-herrarna. Mellan linjerna verkar det dock finnas en sak särskilt. Pengar. GM verkar spela poker för bättre villkor för licenser. Det var åtminstone vad en svensk birdie sa till oss idag ... ...

Oavsett. Vi väntar på nyheter från Detroit.

Text: tom@saabblog.net

4 tankar om “Saab News: Kinesiska investerare är ansvariga"

 • blank

  Jag tycker det är väldigt vågat och helt olämpligt att kalla VM för en clown. Han är ansvarig för att SAAB-bilmärket fortfarande finns och att GM inte har tagit bort det från marknaden ...

 • blank

  I Gengsatz till clownen från Holland sjunker med kineserna underhållningsvärdet. Det här är mer substans och allvar bakom det. Bra för SAAB och hoppas på framtiden.

 • blank

  GM-personerna var från början (det var över 100 år nu tror jag) rena finansiella investerare och inte bilproducenter. Av bilar, absolut inte så mycket speciella saker i livet, som Saab det är, har ingen aning!

 • blank

  Ju längre det tar, desto mer obehagligt är den statligt subventionerade GM-gruppen.

  Eftersom den övergripande bilden av amerikaner har lidit något nyligen, är utvecklingen av Saab-bilar sannolikt av mer allmänt intresse än vad GM vill ha.

  Å andra sidan är kineserna mer och mer pålitliga partner på Saabs sida. Jag ser det som redan här i bloggen angeklungen: Om det skulle komma till en fullständig avslagshandling från amerikanerna, kunde jag fortfarande föreställa mig (även under svåra förhållanden) den kinesiska sidan slutliga tillgången.

  Om GM: s status i Kina då skulle vara densamma som nu är högst tveksamt. I vilket fall som helst, med denna konstellation, skulle den (påstått) fortfarande existerande ”mediokra” bilden av GM ha försvunnit helt - för att alltid bara knacka på saker och förstöra tidigare dotterbolag går inte bra!

  Julie

Kommentarer är stängda.