Youngman: Saab strategisk långsiktig investering

Från förhandlingarna med GM hördes inget nytt på morgonen. Saabs VD Victor Muller hade under helgen skickat ett textmeddelande till lokal tidningen i Trollhättan att mer information hade skickats till amerikanerna. Rykten kvarn, obekräftad, berättar följande.

General Motors ska förbli ombord som motor- och växellådsleverantör för nästa generation fordon. Enligt källan är det moroten som Youngman håller framför GM-kaninens näsa. Det är inte säkert om Detroit kommer att svara. Men, som sagt, ett rykte, inte bekräftat.

En talesman för Youngman bekräftade idag allvaret i investeringen. Han berättade för Reuters att de hade kommit som en "strategisk långsiktig investerare". Ju längre jag tittar på förhandlingarna desto mer misstänker jag att Youngman och Pang Da i värsta fall kommer att köpa Saab även utan GM -licenser.

Det skulle inte vara optimalt och inte heller vad vi skulle vilja. Men ett alternativ för framtiden.

Eftersom vi pratar om alternativ just nu. Det har för några dagar sedan Manager Magazine publicerade en artikel om Victor Mullers vänner Antonov och "brevlådesinvesteraren" North Street Capital. Den berömda kaninjämförelsen verkar gälla North Street Capital. För enligt forskning från Manager Magazin är ägaren aktiv inom "husdjursvaruindustrin". Hmm

Våra vänner från de andra bloggarna driver fortfarande North Street som en seriös investerare ...

Text: tom@saabblog.net

2 tankar om “Youngman: Saab strategisk långsiktig investering"

  • blank

    Om GM skulle dra sig tillbaka helt, skulle det vara ren dumhet. Återförsäljarresan gjorde stor reklam för "GM -modeller" och lockade många nya potentiella kunder till Saab. Detta skulle då vara helt föråldrat. Men vad som ska ändras om 9-4x och 9-5 fortsätter att produceras är interiören. Det är ganska pinsamt att hitta samma ljusomkopplare och olika knappar i en Saab upp till 70.000 10.000 € som i en Chevrolet Aveo (under XNUMX XNUMX €). Det finns definitivt en del att komma ikapp, även om jag inte tror att detta kommer att ändras, rent av kostnadsskäl.

  • blank

    Saab ska avbryta så snart som möjligt från allt som har att göra med GM. När jag ser GM-bilarna, som kommer under varumärket Chevrolet på tyska vägar, så får jag en illamående. För att inte nämna tekniken.

Kommentarer är stängda.