SaabBlog.net: Inne i Saab Stories, Fan Shop, Dealer Directory

För närvarande skapar SaabBlog.net en ny katalog över Saab-partner i Tyskland. Efter att frågan var om en enkel lista skulle räcka, eller om det skulle vara lite mer krävande, har vi bestämt (som alltid) för den något mer komplexa lösningen. Varje Saab-partner får en "microsite" på bloggen med de viktigaste kontaktuppgifterna.

Saab-partner som är kända eller har besökts får en aktuell bild och en länk till respektive rapport, varför den något tidskrävande lösningen? Insatsen är för närvarande mycket högre, men senare lättare att behålla och expandera. Nuvarande ytterligare information, händelser, kontakter och länkar är då enkla att slutföra. Speciellt aktiva Saab-partners och samhället kommer att dra nytta av det. Lösningen är mer modern än den gamla återförsäljarlistan. Nackdel: Den nya katalogen kommer inte vara online före december.

En liten Saab Fan Shop går online under veckan. Som tillägg, med svenska gåvor som har en Saab-referens. Naturligtvis med expansionspotential.

Även den nuvarande rapporten på Saab-återförsäljaren 2011 är klar. Eftersom det finns mycket att berätta från måndag, "Back to the Saab future!" Serie i fyra delar på bloggen. Från och med resan till Trollhättan berättas allt vad du borde veta om Saab, tyska Saab-teamet, de nya modellerna och återförsäljarna. Massor av text, många bilder, väldigt intressant.

Mindre intressant är utvecklingen i Sverige. Långsam och tuff, investerare Pang Da och Youngman har vidarebefordrat ytterligare information till Detroit. I Kina undrar man om General Motors verkligen vill riskera att investera hos världens största bilhandlare på världens största bilmarknad. Eftersom GM växer lönsamt i Kina, men det kan snabbt sluta om du överdriver det.

Fortfarande något för helgen. Bil och förare har publicerat en stor Saab-berättelse om en klassisk Saab-kärlek. Läsvärd.

Text: tom@saabblog.net

3 tankar om "SaabBlog.net: Inne i Saab Stories, Fan Shop, Dealer Directory"

 • GM borde faktiskt veta att det finns tillräckligt med tvärbindningar mellan industrin och politiken i Kina och vem som inte spelar tillsammans måste titta snabbt. men vi är bara resten av världen och inte amerikaner ... bara att kineserna inte kommer att gå ner så snabbt
  som om vi är här i Europa, väntar vi bara och ser

 • Folket i GM kommer tydligen anta att de har som amerikaner en oändlig "fria tyglar" över resten av världen - så vitt jag kan nu, eftersom endast understryka som en skymf mot utses beteende mot Pang Ditt punkt om! Men även med Youngman-Lotus är inte en så kallad no name Group. - Du borde verkligen inte överdriva det på en del av GM och inte heller glömma bort, framför allt människorna i Sverige samt de globala SAAB fans !

  I slutändan, som en elefant i en kinesisk butik, kan du inte göra det stort i positiv mening - snarare motsatsen skulle vara fallet ....

  En bra start på den nya veckan alla SAAB-deltagare och hälsningar från Schleswig-Holstein

  DR

 • En ren lista skulle också vara bra, för jag behöver det för att skapa så kallade POI för Navi

Kommentarer är stängda.