SaabBlog.net: Inne i Saab Stories, Fan Shop, Dealer Directory

En ny katalog med Saab-partners i Tyskland skapas för närvarande på SaabBlog.net. Efter att frågan var om en enkel lista skulle räcka eller om den borde vara lite mer krävande beslutade vi (som alltid) den något mer komplexa lösningen. Varje Saab-partner får en "mikrositer" på bloggen med de viktigaste kontaktuppgifterna.

Saab-partner som är kända eller har besökts får en aktuell bild och en länk till respektive rapport, varför den något tidskrävande lösningen? Insatsen är för närvarande mycket högre, men senare lättare att behålla och expandera. Nuvarande ytterligare information, händelser, kontakter och länkar är då enkla att slutföra. Speciellt aktiva Saab-partners och samhället kommer att dra nytta av det. Lösningen är mer modern än den gamla återförsäljarlistan. Nackdel: Den nya katalogen kommer inte vara online före december.

En liten Saab Fan Shop går online under veckan. Som tillägg, med svenska gåvor som har en Saab-referens. Naturligtvis med expansionspotential.

Den nuvarande rapporten om Saab-återförsäljarturnén 2011 är också klar. Eftersom det finns mycket att berätta, börjar "Tillbaka till Saab-framtiden!" På måndag. Rad i fyra delar på bloggen. Från och med resan till Trollhättan berättas allt om att du borde veta om Saab, det tyska Saab-teamet, de nya modellerna och återförsäljarna. Mycket text, mycket bilder, väldigt intressant.

Mindre intressant är utvecklingen i Sverige. Långsam och tuff, investerare Pang Da och Youngman har vidarebefordrat ytterligare information till Detroit. I Kina undrar man om General Motors verkligen vill riskera att investera hos världens största bilhandlare på världens största bilmarknad. Eftersom GM växer lönsamt i Kina, men det kan snabbt sluta om du överdriver det.

Fortfarande något för helgen. Bil och förare har publicerat en stor Saab-berättelse om en klassisk Saab-kärlek. Läsvärd.

Text: tom@saabblog.net

3 tankar om “SaabBlog.net: Inne i Saab Stories, Fan Shop, Dealer Directory"

 • GM borde faktiskt veta att det finns tillräckligt med tvärförbindelser mellan industri och politik i Kina och den som inte spelar med måste slå upp snabbt. men vi är bara resten av världen och inte amerikaner ... förutom att kineserna inte är så snabba att gå ner
  som om vi är här i Europa, väntar vi bara och ser

 • Folket vid GM verkar anta att de som amerikaner har en oändlig ”dårens frihet” gentemot resten av världen - i detta avseende kan jag bara understryka ditt stycke angående beteendet gentemot Pang Da som nu kan beskrivas som en förolämpning! Men Youngman-Lotus är inte alls ett så kallat no name-företag - du borde verkligen inte överdriva det från GM: s sida och framför allt, tappa inte folket i Sverige och de världsomspännande SAAB-fansen ur sikte !

  I slutändan, som en elefant i en porslinbutik, kan du definitivt inte göra det stort i positiv mening - tvärtom skulle det vara fallet ....

  En bra start på den nya veckan alla SAAB-deltagare och hälsningar från Schleswig-Holstein

  DR

 • blank

  En ren lista skulle också vara bra, för jag behöver det för att skapa så kallade POI för Navi

Kommentarer är stängda.