Saab News: Sena nyheter från Stockholm och ny från Antonov

Eftersom den svenska pressen är tyst tar jag upp telefonen nästan varje dag och ringer i Stockholm. Saabförhandlingarna hålls i kammaren. Åtminstone sedan en viss läcka var stängd. Förhandlingar pågår för närvarande mycket intensivt om detaljer, eftersom den första, icke-bindande avsiktsförklaringen upphörde igår.

Men det påverkar inte saken, eftersom försäljning och återuppbyggnad fortsätter. Det nya avtalet sägs vara ”vattentätt” så att det kan omvandlas till ett slutligt försäljningsavtal. Det tar tid och mycket noggrant lite arbete. Jag tror att schemat kan vara skakigt. Allt är dock bra för Saab, ingen fara. Jag hörde det mycket tydligt idag. Mer information följer (eventuellt) så snart information finns tillgänglig.

Låt oss komma ihåg Vladimir Antonov. Mannen som ECB som Saab-aktieägare avvisade eftersom Litauens centralbank ansåg sin bank som, ja, skakig? Antonov hade beviljat ett lån till ett ryskt företag som tidigare hade kraschat hos alla banker. Det var inte bra. Det fanns också andra påståenden och konstiga aktieavtal.

Nu har det hänt. Vladimir Antonov har en dålig dag idag. Den litauiska nationalbanken har samlat in Antonovs bank ”Snoras”. Så läggs under tvungen administration. För många dåliga lån. Lars Carlström, Antonovs talesman, sa att det var "... förkylt ..."

Kanske hade den luxemburgska banken ändå rätt? Skulle inte Antonov ha varit lösningen på Saabs problem men skulle ha blivit ett problem själv på medellång sikt? Vad som helst. I morgon är en ny dag och livet fortsätter. Också för Vladimir Antonov.

Text: tom@saabblog.net

3 tankar om “Saab News: Sena nyheter från Stockholm och ny från Antonov"

 • Jag nämner vinstmaksimeringen i moderbolaget till förmån för aktieägarna i USA
  Men Opel, som i Rüsselsheim är också ett utvecklingscentrum för
  GM opererar över hela världen och är belastat med det och licenserna finns sedan i Detroit

 • Hi Tom,

  till en annan av dina inlägg jag hade ställt följande fråga (betyder): Om kroppen (design) av den aktuella 9-5 under att förvärvas licenser för vilka General Motors tidigare lås? För ett svar skulle vi vara tacksamma här i liten SAAB-runda i Hamburg.

  Vårt "bakomliggande motiv" är att om designen är fritt tillgänglig, kan 9-5 med en något annorlunda "inre funktion" bli ett säljbart "gap filler" fram till serieutvecklingen av Phoenix-modellerna - fördelen skulle vara att här åtminstone det tidigare präglade utseendet / designen (vilket var mycket populärt hos många köpare) kunde ursprungligen behållas.

  Naturligtvis skulle detta bara vara intressant om GM fortsätter i denna underliga blockadpolicy.

  Hälsningar från Hansans stad Hamburg

  • blank

   Hej Joachim,

   alla nuvarande Saab 9-5 är licensierade produkter. Konstigt som det är. Utvecklingen av 9-5 och 9-4x betalades av Saab, eller Saab debiterades i GM-tider. Ändå formulerades kontrakten på ett sådant sätt att dessa produkter är licenser. Varför, bara de som var vid förhandlingsbordet vet det.

Kommentarer är stängda.