Saab News: Små steg i Sverige ...

Förhandlingar fortsätter i Sverige, vilket Saab-tjänstemannen bekräftar. Hur seriös kinesen betyder, kan du se från de små utvecklingen. I den nybildade Saab Automobile Development AB har Youngmans representanter gått i styrelsen.

Youngmans VD Pang Qingnian och en representant är nu representerade där, liksom Victor Muller och Martin Larsson från Saab Automobile AB. Som meddelats kommer det nya företaget att utveckla tre nya Saabs. Pengarna för detta kommer från Youngman, kunskapen från Saab.

Inget nytt kom från våra vänner i Detroit, låt oss vänta och se vad storebror från USA har att säga. Hela utvecklingen är fortfarande hoppfull för Saab, med fläckar, för att kineserna ständigt ökar sitt engagemang.

För SWAN men det går ner och ner. Aktiekursen har landat idag på 22 Cent.

Text: tom@saabblog.net

13 tankar om “Saab News: Små steg i Sverige ..."

 • Kära SAAB-vänner,

  Jag skulle vilja fullt ut stödja Frank Urban.
  Kineser är inte på något sätt lika pålitliga partners som många tror.
  Eftersom indianerna har en mycket bättre kultur.
  Vad asiater har kunnat göra inom byggnadsindustrin och senare i lastbilarna före 35:
  Skrot allt och sedan erbjuda det för en bråkdel av det västra priset på världsmarknaden.
  Inget annat borde hända med SAAB.
  Den bästa know-howen är billig under nageln och hoppar sedan.
  Om de är ärliga skulle du ha kunnat komma åt och köpa månader före 6.
  Men SAAB var ännu inte "död" nog!
  Vem ser allvarligt på att VOLVO-Göteborg kommer att köra bilar i 10 år sedan?
  Där planeras redan den andra fabriken i Kina.
  För att inte ge fel intryck:
  Jag har 3 SAAB "i stallen" - men tanken på asiatiska ägare ger mig sorg.
  Och ingen vänder mig runt.
  Men det är därför du inte behöver gå direkt till huvudet.
  Lyssna bara och tänka på det.
  Med vänliga hälsningar,
  Peter Witzel.

  • blank

   Hej Peter,

   Till slut fungerade ingenting under GM America heller - och de är fortfarande i färd med att inte ge ut licenserna !!

   För att alls kunna erbjuda VOLVO eller SAAB på världsmarknaden har det visat sig att inga amerikanska företag kan hjälpa - bara ekonomisk styrka från Fjärran Östern kommer att hjälpa till här.

   Européer eller indianer kan bara kryssas av som önsketänkande i förhållande till SAAB - för att kunna se griffin på nya bilar i framtiden bör vi inte måla för negativt med avseende på Youngman Lotus. Observera bara, men se också att alternativ inte är tillgängliga just nu.

   Hälsningar
   Julie

 • blank

  Hej Joachim,

  Jag skulle vilja motsätta dig, men det är också trevligt och kontroversiellt att diskutera kontroversiellt.

  GM har en bra position idag - inte på grund av förändringarna i programmet utan bara för att strukturen inte längre var hållbar. Nyckelord fackföreningar och pensionsförsäkringar eller bördor. Den rent operativa verksamheten var inte problemet i den mån det inte var den elaka ledningen. Det här är egentligen bara låtsade skäl. Du kan inte plötsligt tjäna pengar på 12 månader med gamla modeller och produktionsanläggningar. De skakade bara av de föråldrade gamla strukturerna - naturligtvis skulle den gamla ledningen ha handlat tidigare.

  Volvo drabbades av en förlust på 105 miljoner förra året - inte ett lysande exempel, precis som de produkter som har utvecklats från den tidigare tydligt placerade V 70 till runda, mjukt tvättade vardagliga fordon. Och tillgången till den kinesiska marknaden är fortfarande dålig.

  Visst vad som gör Tata med Jaguar och Range Rover är verkligen första kräm och otroligt bra. Och ett absolut mästerverk av utförande som inte behöver vara den rena storleken. Så åtminstone här är ett exempel på SAAB 🙂

  Men igen: Jag tror inte att tekniken säljs ut är bra. Jag vill påpeka igen vad bara licenserna och verktygen för de gamla 9-3 och 9-5 uppnådde. Om jag minns rätt, över 200 miljoner ...

  För övrigt har de tekniska plattformarna för 9-5 och 9-4 ingenting att göra med Made in Sweden. Snarare designen. Och var inte arg, men ibland finner vi vår diskussion här helt enkelt för ensidig.

  Det är därför jag har en kritisk ton även om jag älskar Saab

  • blank

   Hej Frank,

   Jag läste några dagar sedan från Financial Times GM-rapporterna att GM har fallit långt ifrån förväntningar (liten tillväxt och ingen rosig utsikter för GM).

   Detta är förmodligen också anledningen till rädslan för konkurrens och de viker sig bort från så kallade konkurrenter som vill (och kommer) att positionera sig så globala som GM själv. Men det passar också GM-sortimentet - tyvärr finns det knappast några höjdpunkter här efter SAAB-försäljningen. Vilket på något sätt återigen föreslår svag förvaltning.

   Joachim

   • blank

    Hej Joachim,

    väl efter 2 miljarder USD i samma kvartal förra året, vinsten av GM i det sista kvartalet 2011 vid 1,7 miljarder USD (meddelande idag online FTD).

    Hälsningar Frank

    • blank

     Frank,

     siffrorna är korrekta - men siffrorna baseras på hela året (inte för en fjärdedel).

     1,7-miljarderna är en mellanprodukt för 2011 så väldigt liten tillväxt (nu trycks allt på Opel, för det var förmodligen höga förluster).

     Inget av detta är riktigt rosigt - masstillverkaren VW är i en mycket bättre position.

     Joachim

     • blank

      Joachim, det är precis denna synvinkel som slår mig: GM är alltid dåligt och var dåligt för Saab, men produkterna som utvecklades under GM är nu fantastiska ... men det spelar ingen roll att skildra det korrekt för alla:
      Sammantaget föll EBIT till 2,2 (2,3) miljarder US-dollar. Nettoresultatet sjönk till 1,7 (föregående år :. 2 miljarder dollar eller 1,03 dollar per aktie GM således klart överträffat marknadens förväntningar på 0,96 dollar Intäkterna ökade tack vare stark verksamhet i Nordamerika med sju procent till 36,7 miljarder US. dollar.

 • blank

  Hej Frank,

  Den stora skillnaden mellan Youngman-Lotus i Kina och GM i USA är för mig följande: GM insåg aldrig SAAB: s potential och ville sedan bli av med SAAB tillsammans med andra gruppsystrar på grund av GM-konkursen (på grund av särskilt elak ledning) - Youngman- Lotus har insett potentialen mycket väl och kommer att marknadsföra SAAB därefter. Den tekniska kunskapen som tillverkas i Sverige (inte tillverkad i USA - som GM alltid låtsas) går till Kina är okej. Det fungerar också bra på Volvo! Jaguar med den indiska ägaren Tata skulle vara mitt nästa exempel.

  Om det skulle vara en rent europeisk bil så skulle det vara tillräckligt med erbjudande.

  Varken Jaguar eller SAAB eller Volvo har tillgång till européer - vi borde vara glada över kineserna eller indianerna, för åtminstone har de förstått att det här handlar om verkliga pärlor inom bilindustrin!

  Joachim

 • blank

  Hej alla!

  På något sätt förvånar det mig att här i forumet knappast visas kritiska röster. Trots allt måste fiendens GM tillåtas skydda miljarderna som har gått i utveckling.

  Om allt från GM var och är så dåligt, varför gråter den eventuella "avvikelsen" av GM-modeller som 9-5 och 9-4 efteråt. Det är bara GM-grejer och ingen ville ha det längre - nu är modellerna 100% tillverkade av GM, alla fantastiska.

  Jag älskar min Saab över allt, men jag säger ärligt; om Saab bara brukade suga teknik, då är jag mer europeisk. Jag hoppas att du inte kränker mig * le *
  😉

  • blank

   Tror du verkligen att tekniken sugs? Tyvärr, vad Tom skriver låter inte så. Så kanske det inte finns någon diskussion 😉

   Produkterna, som 9-4x och 95-, för vilka GM har korsat sina fingrar, har utvecklats till stor del av SAAB och är lika bra som jag kunde uppleva. Det är därför vi gråter.

   Frank, håll dig cool.

  • blank

   Även om jag inte är administratör, men kritiska röster är enligt min mening tillåtna och välkomna (så jag uppskattar bloggen ändå) 😉

   Dina arugments har något sant. Särskilt motsättningen när det gäller modellerna 9-5 och 9-4 har jag blivit korsögd på något sätt. Å ena sidan kåta SAAB, å andra sidan GM.

   Förmodligen (kanske inte alltid objektivt) Brast på GM beror på att de har behandlat vårt favoritmärke så försumligt under de senaste 20 åren och sedan ville "varva ner" i slutet för att fylla på det. TRANSA! - Med detta ord ensam kan du öppna kniven i byxorna som SAAB-fläkt. Och det är nog det som skadade SAAB-fansjälen djupt ...

   • blank

    För mig är frågan vem som utvecklat 9-5 och 9-4x? Är det GM eller är det SAAB-utveckling? Om det är SAAB-utvecklingen använder GM detta som moderbolaget. Å ena sidan är detta nästan vanligt i företagsstrukturer, och å andra sidan bara att tjuta. Varför? För just nu pryder ett företag fjädrarna till en utvecklingsavdelning som mycket gärna vill ha - men inte ha.
    Om det är en GM-utveckling, är proceduren från min synpunkt bra. Och sedan tar jag min hatt av att GM faktiskt lyckas bygga två bra bilar. Bara frågan är då, varför ville du bli av med SAAB ????

    Med vänliga hälsningar JoPe

 • blank

  Hej där!

  Det ser ut när allt ser ut som om Youngman Lotus + SAAB Automobile utan bromsare GM (som sköt sig själv genom sitt uppträdande kan själva i foten) kommer att agera.

  Frågan är hur snabbt den nya utvecklingsavdelningen ”SAAB Automobile Development AB” (se SAAB News från Tom + senaste informationen från SaabsUnited) kan fylla de luckor som skulle uppstå till följd av ett licensuttag.

  Den nuvarande 9-3-modellen kan fortsätta byggas i alla varianter tills den ersätts av den nya 9-3 (är till stor del utan GM-licenser) - 9-4X + 9-5-modellerna, dock inte på det sätt som planerats hittills. Fram till den helt nya utvecklingen skulle en annan större modell behöva skapas tillfälligt över 9-3 (eventuellt på grundval). Om kroppen och tekniken vanligtvis är SAAB, kan denna modell till och med fortsätta att gå parallellt med den helt nya utvecklingen under en viss tidsperiod.

  Det skulle naturligtvis vara synd om de nuvarande modellerna 9-5 + 9-4X - om det skulle bli så, skulle vi tacka bromsmannen GM för det!

  Hälsningar från Hamburg
  Joachim

Kommentarer är stängda.