Saab News: Förhandlingar fortsätter, marsvästern

Överflödigt är allt tyst i Sverige. Bakom kulisserna fortsätter förhandlingarna med Youngman, Pangda och GM. Idag är 15.11, den dag då inköp av Saab borde ha blivit bindande. Redan igår läckte det genom att en förlängning av alternativet inte var ett problem.

Förmodligen, enligt vår erfarenhet från de senaste månaderna, kommer det bara att vara ett livskraftigt beslut i slutet av veckan.

Den som spekulerar på att kineserna fortfarande kommer att avstå från köpet är förmodligen fel.

Eftersom förvärvet av Saab passar väl in i den kinesiska bilindustrins nuvarande, långsiktiga strategi. Med förvärvet vill du stärka din egen kompetens, som du behöver på lång marsch västerut. Det finns en ny, intressant bok om internationaliseringen av kinesiska bilmärken, den som vill kan läsa den här ren läsning, Boken lär ut en sak framför allt annat. I Kina tänker du inte kvartalsvis, men årtionden.

Intressant läsning, även för våra amerikanska vänner i Detroit, som fortfarande gläder sig åt kvartalsuppgifterna.

Kanske kan du dra lärdomar från det eller förkorta tiden tills den sista Saab-överklagandet av Pang Da och Youngman.

Fram till dess måste vi, som alltid, vara tålmodiga och vänta.

Text: tom@saabblog.net

2 tankar om “Saab News: Förhandlingar fortsätter, marsvästern"

  • En intressant bok, även om du vill veta vad du vill göra med Saab-tekniken som erhållits i försäljningen och varför Saab används här som ett köp köp 🙁

  • Ett annat tillskott till tankesättet på årtionden. Den kinesiska statschefen Hu Jintao har påstås att han en gång frågat vad han menar med kapitalismen. Hans svar, det var fortfarande för tidigt att döma.

Kommentarer är stängda.