Ryggspejle: Saab plats Sverige och en premiär i Tyskland

Min Saab -dag var lite längre än väntat igår och efter att jag kom tillbaka till mitt skrivbord fick jag jobba på något från mitt "riktiga liv". Efter att turnén slutade var jag på Saab Tyskland i Frankfurt en tid på torsdagen för att få information om situationen i Sverige.

Saab 900 II och Saab 9-5 sportkläder
Saab 900 II och Saab 9-5 sportkläder

Vad jag har hört gör mig optimistisk, eftersom förstahandsinformation alltid är mer trovärdig än pressinformation eller andra kanaler. Återuppbyggnaden i Trollhättan ligger i nära samarbete med Guy Lofalk, för han är för närvarande den viktigaste skådespelaren ombord. Förhandlingarna med Investors med General Motors är mycket intensiva och där tror jag att vi ska vara försiktigt optimistiska.

Processen kan fortfarande ta tid, avtal om patent och deras användning är inte överens om kort varsel. Så, som alltid, lugn och tålamod.

I Tyskland fanns en premiär, för första gången fick en Saab-kund att köra den nya 9-4x och Saab 9-5 sportbilen. Läsarna på bloggen kommer säkert ihåg Mark, som beställde en 9-5 sportdräkt i sommar, och kort därefter en Saab 9-3-sedan för sin fru.

På vår återförsäljarestur i Dresden, på Mobile Forum mötte vi Mark och sedan han föddes den här dagen kom den spontana inbjudan från Saab Tysklands chef Jan-Philipp Schuhmacher till Mark att följa med oss ​​till Bremen.

På onsdagen, Mark och jag reser med 9-5 sportbil, på torsdag med Saab 9-4x. Vi hade mycket roligt och den första testrapporten från en Saab-kund till de nya förproduktionsmodellerna kommer att komma de kommande dagarna på bloggen.

Jag tycker att det är en annan av de berättelser som bara Saab och Saab har. Förproduktionsmodeller i kundens händer. Det visar också mycket på det nya, friska tänkandet i Frankfurt Saabs huvudkontor. Saab är en liten tillverkare som kommer ihåg sina rötter och styrkor och kommer nu närmare Saab-samhället.

Mark, jag ser fram emot din rapport, hoppas du är tillbaka för att rösta

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “Ryggspejle: Saab plats Sverige och en premiär i Tyskland"

 • blank

  Och igen en byggarbetsplats!
  Som i det verkliga livet.

  Intressant att se de två bilarna sida vid sida.
  ungefär 15 års skillnad, väldigt annorlunda och ändå så likartad.
  Saab stoppa.

Kommentarer är stängda.