Saab News: Swedish Automobile Annual General Meeting är igång

Uppdateringen 17: 34

Idag håller Swedish Automobile (SWAN) extra bolagsstämma. För närvarande kommer inget från kursen till utsidan, så vi måste vänta. Om aktieägarna röstar för den planerade försäljningen av Saab till Lotus Youngman och Pang Da, kommer SWAN att sälja åtminstone sin största skuld.

Från Sverige finns det alltid positiva signaler från de nya investerarna från Kina. Youngman lever upp till sina skyldigheter, ger likvida medel och därigenom säkerställer en lyckad återuppbyggnadsprocess. Detta är ett mycket bra tecken och visar oss investerarnas allvar.

Den framtida planeringen vid Saab är också i full gång. Medarbetare från Saab Automobile från Sverige är i Kina hos Youngman på plats för att bestämma framtida processer och stärka samarbetet med ytterligare steg.

För närvarande talar det om en förlängning av put-alternativet till Youngman och Pang Da, som upphör att gälla på 15.11. På grund av GM-blockadinställningen kommer den här utnämningen troligtvis att gå till oanvänd, så du behöver ett nytt datum.

Bakom kulisserna pågår mycket mycket diskret kring General Motors. I Detroit presenterades till exempel ett "kompromisspapper" för att göra det lättare för våra amerikanska vänner att komma överens och bygga en bro. Ja, och den svenska regeringen är också aktiv och försöker göra skillnad på politisk nivå.

Små steg är vad vi gör just nu. Och vi går i rätt riktning.

Låt oss vänta och se vad som händer nästa, nyheter från Nederländerna kommer tillbaka.

Text: tom@saabblog.net

2 tankar om “Saab News: Swedish Automobile Annual General Meeting är igång"

 • blank

  ja, den bästa meningen på länge (Julie citat)
  "ETT GLOBALT BLOMSTFÖRETAG Kallas SAAB"
  och den här slutsatsen har vikt och ovanlig betydelse, som de flesta genomsnittliga bilförare inte har någon betydelse för och är inte ens avlägset medvetna om denna kategori. Den Ungezifer av plåt jag riktigt trött, producerar 9-3, 9-4, 9-5 när tiderna all rulle, sedan göra ögat inte bara Audi förare, även från München och Stuttgart

 • blank

  Vad försöker våra vänner på GM att hålla SAAB så liten som möjligt? Klarar de ens att göra en sådan krokig turné här? Eller kanske har du till och med sett dig själv att ett globalt blomstrande företag SAAB också kan hälla pengar i din kassa….

  Egentligen beror det alltid på rätt (för alla sidor positiva) förhandlingar - så att anställda eller hela branscher (leverantörer i Sverige och Europa) inte behöver ta itu med allt!

  Alla en trevlig helg
  Julie

Kommentarer är stängda.