Saab News: Foto av Saab 9-3 efterträdare 2014?

Så väldigt långsamt rensar mitt skrivbord och jag är bara mycket noggrant i närheten av skrivbordsstycket. Så hoppet stiger. Efter tre veckor med Saab på vägen som ett volontärbloggerkontor dyker jag in i det verkliga livet igen nästa vecka

Saab 9-3 efterföljare till 2014?
Saab 9-3 efterföljare till 2014?

Det fanns en liknande bild tidigare, som Saab 9-5-hatchback-versionen. Hmm, jag gillar det, väldigt dynamiskt - typ av coolt - Saabig och särskilt den bakre är korrekt. Jag kunde tänka mig.

Text: tom@saabblog.net

14 tankar om “Saab News: Foto av Saab 9-3 efterträdare 2014?"

 • blank

  Skulle publikationen av denna bild nu uppmuntra eller distrahera oss från de aktuella händelserna?

  Designen är väldigt nära hur jag kunde tänka mig nästa 93. Ingen jämförelse med den chubby bilbilddesignen.

 • blank

  Bra design! Om SAAB nu äntligen anwirft banden (ja, kan optimistisk man vara lite 😉) bör och föra ut den här bilen så att pengarna går istället till den nya 93 än i 94x eftersom det slutligen åter liknar den älskade 93-1 verkar vara.

 • blank

  Hej martinsab

  Jag tror att det är en aktuell design, som motorhuven, strålkastarna och formen på galler och dimljusen är nära Phoenix. Att övertyga Yankees är säkert inte lätt och mer av en fråga om priset. Bilen är mycket saabig ändå, eftersom han har, till exempel, en stigande sidolinje som den tidigare 9-3, och uppenbarligen ett tak som påminner om Aero X. En bra design!

  • blank

   GM skulle förmodligen bara avstå licenser till företag som ännu inte har några större expansionsplaner i Kina - även med mycket höga avgifter skulle ett rent kinesiskt företag förmodligen inte få utmärkelsen (jag tror att detta förblir rent önsketänkande).

   Fria tyglar och därmed licenser skulle möjligen bara finnas för köpare av SAAB som har europeiska rötter (eventuellt med delvis kinesisk inträde, liknande den första planen) - för här bör GM långsamt ta slut på argument för vägran. Dessutom, om det fanns total förnekelse av SAAB-överlevnadsstöd, skulle GM-bilden vara ännu längre i källaren än den redan är!

   Anton

 • blank

  Hej,

  ser ganska bra ut, men det kan också vara en Audi eller något.

 • blank

  Enligt olika andra källor är detta ett för Castriota-utkast ...

 • blank

  Hej,

  Jag kan bara bekräfta det! En dröm, om det skulle komma som en coupe (tre dörr), bygga så exakt som det! Vissa A5-drivrutiner skulle vara avundsjuk! Jag har redan inramat bilden. Jag gillar bilritningen mindre och är också längre bort från den publicerade svarta och vita skissen.

  Nu är det bara Yankees övertyga.
  🙂

  • blank

   Att övertyga Yankees är knappast möjligt - vi här i norr tror nästan att VM måste dra en ny kanin ur hatten i riktning mot köpare.

   Med det avsedda köpeskillingen på € 100 miljoner kanske även parter utanför Kina kunde visa verkligt intresse. Du vet inte ens om GM skulle säga ja, ens med en pro rata ingång av Youngman-folket. De är förmodligen verkligen så rädda för SAAB att deras negativa attityd kunde komma upp igen och igen.

   Lita på BMW eller andra biltillverkare - SAAB har mycket mer potential än ROVER då!

   Anton

 • blank

  ser bra ut - proportionerna är definitivt rätt (bättre än Autobild -versionen). Jag var också orolig för att de bakre hjulhusen skulle bli ”Mercedes -liknande” ... 😉 Tummen upp - bygg så här!

 • blank

  @@ dsc

  Tack för tipset med Autobild (som någonsin rapporterats om nya Saabs ?!).
  Jag har just tittat på mig.

  Jag kan också vänja mig bakifrån från Autobild -grafiken (men framsidan ser fortfarande lite ut som de "gamla" Saabarna).
  Även om jag på grund av sidlinjen (dörrar och fönster) tror att varianten som visas ovan säkert skulle komma närmare “verkligheten”.

  Jag satte snabbt de två bilderna för jämförelse (jag var bara uttråkad):
  http://www.bilder-upload.eu/show.php?file=93a46c-1321032492.jpg

  • blank

   Tack! Så jag behöver inte köpa bilbilden på grund av en bild.
   Auto Bild -versionen är inkonsekvent och mindre "saabish". Betydligt mindre dynamiskt ritat.

   • blank

    Moin.

    Ja, jag tror att AB på något sätt applåderas (för många saker är helt enkelt inte rätt ... dörrar, hela sidan, takparti, framsida, överlag för "rund" och inte särskilt "dynamisk", inte lämplig för nuvarande 9 -5 och 9-4, etc).

    Jag hittade på AB designen på den första snabbtitt bara vinkeln på hösten svansen något mer tilltalande eftersom det påminde mig vid första anblicken mer på den vackra gamla 900'er.
    Och designen var på något sätt mindre ”coupéresk”.

    Men jag har tittat igen och funnit att båda har ungefär samma vinkel (ungefär 16 °).
    Hmmm, så du kan ha fel. ;-(

    Och ju längre du ser, desto värre blir AB-utkastet. 🙁

    Den andra designen är väldigt elegant.
    Men det går verkligen till något riktning coupe / A5 / etc.
    Tja, men jag måste äntligen kunna skilja mig från den automatiska 900-jämförelsen ... 😉 😉

 • blank

  i dagens bilbild fanns också en grafik. Såg ganska lik den här, bara baksidan var annorlunda, jag gillar det bättre på den här bilden. Det fanns också en bild på en ny liten bil, såg väldigt chic ut! Autobild hävdar att den skulle heta "Sonnet". Men jag tror att det blir 9-1 🙂

Kommentarer är stängda.