Saab Dealer Tour 2011: Volker Möhler GmbH

I slutet av vår återförsäljare turné 2011 gick vi från Frankfurt till norr. Ja, och på något sätt är jag så kopplad till laget av Saab Germany och Saab-gemenskapen, att jag tog två dagar att vara del av finalen.

Saab-partner Volker Möhler: Saab 9-5 sportbil och Saab 9-4x i Bremen
Saab-partner Volker Möhler: Saab 9-5 sportbil och Saab 9-4x i Bremen

470-kilometer från tyska Saab-grenen till Bremen var en mycket speciell tur och en tysk premiär, men senare berättar jag om det i en annan artikel.

Bilhandlaren Volker Möhler GmbH i Bremen Lesum är en modern, mycket skandinavisk-cool byggnad. Detta passar väldigt bra med vårt varumärke. Tillfälligt är bilar från det andra varumärket från Göteborg också i ett annat showroom, som är skilt från Saab.

Vi var också mycket välkomna på denna station och showroom var redan förberett för våra exklusiva svenska stjärnor. Cirka 50 Saab-förare och intressenter kom till mötet, en del av dem accepterade en mycket lång resa.

VD för vår Saab-partner i Bremen, Dittmar Schreyer, gav en kort, engagerad adress som ett välkomnande, vilket uttryckte hans entusiasm och lojalitet för Saab. Saabs landschef Jan-Philipp Schuhmacher informerade sedan Saab-samhället om den aktuella utvecklingen i Trollhättan. Båda talarna hälsades med applåder, men då handlade det bara om den nya Saab 9-5 sportdräkten och 9-4x.

Saab landschef Jan Philipp Schuhmacher och Dittmar Schreyer i Bremen
Saab landschef Jan Philipp Schuhmacher och Dittmar Schreyer i Bremen

I de många samtalen på kvällen tror jag att en eller annan fast köpintention och kanske till och med ett spontant köp har hört ut. Bremen Saab-samhället, och de från det bredare området, är lojalt mot Saab och väntar med otålighet för serieproduktionen.

Till sist fick jag känna några Saab-fans personligen, där det endast fanns endast mail som var i kontakt i flera månader. Jag var väldigt glad och vi hade stora (Saab) diskussioner. I Bremen var mötet mycket roligt. Saab Spirit i bilhandlaren Möller lever, för även medarbetare från andra grenar kom till nya Saabs.

Som verkställande direktören, Dittmar Schreyer, sa i sitt tal "... vi kommer att fira en riktig fest för lanseringen av marknaden ...". En bra idé och jag ser fram emot att träffa dig igen i Bremen Lesum 2012!

2 tankar om “Saab Dealer Tour 2011: Volker Möhler GmbH"

 • blank

  Moin Tom.

  Tack igen för "Bremen-informationen" från dig i förväg - annars skulle jag inte ha kört 95 km till Bremen (och skulle ha missat mycket !!). 🙂

  Det var också väldigt trevligt att träffa dig personligen och ha en chatt med dig !!!

  Händelsen i Bremen var trevlig, leverantörerna informativa och hjälpsamma och de två bilarna är riktigt bra.
  Jag tror att Saab har haft chansen att möta ”masssmak” igen under lång tid.

  Tyvärr var inte allt som förväntat den kvällen - för jag har varit SUV-fan sedan onsdag! 😉 ;-(

  • blank

   Hej mac9-5

   Det var bra i Bremen och det var roligt att träffa dig! Vi ses nästa gång!

   Tom

Kommentarer är stängda.