Saab Dealer Tour 2011: Autohaus Winter Graz

Saab-världen är en stor gemenskap över alla gränser. Här i Tyskland var återförsäljarnas turné en succé och även i Österrike är Tour 2011 mycket bra för vår automaker. På måndag gjorde Saab-laget från Österrike ett stopp vid Auto Winter i Graz.

Neftali Ciocolata med flickvän, Saab 9-4x och Saab 9-5 sportkläder
Neftali Ciocolata med flickvän, Saab 9-4x och Saab 9-5 sportkläder

Saab Fan Neftali Ciocolata var där med sin flickvän och skickade oss några bilder.

Neftali skriver att han var glad när det oväntade, spontana meddelandet om en Saab-återförsäljarestur för Österrike kom. Redan 20 minuter senare hade han planerat måndag för besök på sin Saab-återförsäljare Winter in Graz.

Hans flickvän och han gillade de "skandinaviska skulpturerna". Inte konstigt, god smak och en svaghet för skandinavisk design är internationell. Även här i Tyskland togs nya Saab, 9-4x och Saab 9-5 sportdräkt mycket väl emot.

Saab 9-5 sport i Graz
Saab 9-5 sport i Graz

Även en Saab från Slovenien kom till Graz för att beundra de nya svenskarna. Det är Saab Spirit, bara bra.

Tack för bilderna och den korta rapporten. Så det är kul att blogga för Saab-samhället.

Text: tom@saabblog.net

3 tankar om “Saab Dealer Tour 2011: Autohaus Winter Graz"

 • blank

  Hittills har GM vanligtvis uppmärksammats obehagligt - även under den första perioden med SAAB smetade de sig inte med berömmelse! Jag menar tiden från 90-talet - GM fick bara efterföljaren till 9000 i viss utsträckning. 900, typ II, var en stor flopp eftersom nästan bara marginell Opel-teknik användes här! 9-3 var då bättre igen, men kunde inte stryka ut den dåliga bilden igen så snabbt.

  Sammantaget var och är GM en stor nackdel för SAAB - människor får helt enkelt inget bakat! Till och med deras egna stora företag slogs så långt att den amerikanska skattebetalaren ombads att betala så att butiken kunde komma tillbaka på rätt spår.

  Förhoppningsvis kommer de snart att vara helt utanför SAAB - det kan bara bli värre med dem totalt sett! Finns det inget sätt att skaka av GM-killarna här - de håller sig som ……. på skon.

  Anton

 • blank

  Ni två klippte en fin figur bredvid 9-4X - jag kan väl föreställa mig den här modellen som ditt dagliga transportmedel.

  Vi här i norra Tyskland hade alltid föreställt oss att det skulle vara ett bra tillfälle för den österrikiska MAGNA-gruppen att ta över SAAB-bilar helt - de hade redan fått erfarenhet som en 9-3 konvertibel byggare i några år.

  Tyvärr saknade MAGNA tarmarna för att komma åt här. Om en sådan satsning redan vågat ta över företaget för månader sedan, skulle allt nu vara i de berömda torrdukarna och vi skulle alla kunna bli mycket mer avslappnade igen.

  Men låt oss se vem som i slutändan kommer att bli den stora räddaren för SAAB ...

  Hälsningar till Österrike från de dimmiga dagarna sedan Schleswig-Holstein

  Julie

  • blank

   Så om försäljningen skulle ha fungerat är tveksamt om GM inte plötsligt motsatte sig försäljningen av Opel till Magna ………….

Kommentarer är stängda.