Saab återförsäljare turné 2011: Saab Zentrum Hochrhein

Med Saab upplever du magiska stunder som bara finns med Saab och med Saab. Det här är vad som hände med vårt Saab-team på torsdagen när det blev ofrivilligt - jag vet inte detaljerna - på schweiziskt territorium. Naturligtvis utan den obligatoriska schweiziska vinjetten på en bil. Så gå ner från motorvägen och tillbaka till Tyskland via landsvägen.

Saab centrum Hochrhein
Saab centrum Hochrhein

Nu är det inte så lätt att komma igenom schweizisk tull med nya förserier Saabs, med svenskt godkännande. Det var lite trafikstockning i 10 minuter och vissa förare behövde lite mer tålamod än vanligt för att korsa gränsen. För att bara vinka igenom är inte möjligt. Det var ett vänligt Saab-samtal med tulltjänstemännen om de nya bilarna från Sverige, en intensiv bedömning av 9-4x och 9-5 sportdräkter, frågan om Saabs framtid, allt annat var utan intresse. Det är det, den magiska Saab-faktorn som alltid fungerar.

Saab centrum Hochrhein
Saab centrum Hochrhein

Även i Saab centrum var Hochrhein ett stort intresse för vårt nya Sverige. Vårt team var vänligt välkomnat och mottaget. Ju längre turen går, desto mer momentum kommer in i berättelsen. Så också i Saab centrum Hochrhein. Några Saab-ryttare har bestämt sig för att beställa en ny Saab under evenemanget, vad mer kan du begära?

Text: tom@saabblog.net