Ryggspejle: Inom Saab, SWAN, GM och en förlust

Saab Blogger legend Steven Wade följer vår återförsäljartur och har lagt upp nya bilder online. Resan får mycket uppmärksamhet i Saab-världen, och som tidigare nämnts kommer andra länder att anta vårt koncept.

Jag skickade Steven några fler Saab bilder av kända platser i Tyskland som Semperoper eller Frauenkirche i Dresden. Och vi ser, våra nya Saabs skar en bra siffra överallt.

Medan man gungar i Saab i Tyskland, som bara kommer att vara början på återfödelsen av vårt kultmärke, kommer aktieägarna i ”Swedish Automobile” troligen att vara synd.

SVAN

Aktieägarna träffas vid 11. November till extra bolagsstämma för att försegla försäljningen till Lotus Youngman och Pang Da. Priset på beståndet är fritt fall och vinsten från försäljningen av Saab bara för de värsta skulderna. Sedan är den sista aktiven fortfarande Spyker, där hittills endast försäljningsintentioner finns. Det blir bittra för aktieägarna, de kan hålla fast vid det eftersom de är Spyker eller Victor Muller fans. Eller inser förlusterna.

GM

Analytikerna i Sverige har skrivit i flera dagar om GM: s roll i Saab-försäljningen. Det är nu överens om att GM har inget annat val än att godkänna försäljningen. Om du inte gör det får du ett bildproblem och ett problem med NDRC. Saab, som du kan se, kommer att vara en stark konkurrent till GM-partner i Kina, SAIC. Men utan NDRC och utan festen i Kina inget för GM.

Förresten, inte för de nya Saab-ägare som upprätthåller sina nätverk i Kina. Pang Quingnian, VD för Lotus Youngman, är inte utan anledning av partikongressens delegat.

Gunnar Brunius

En stor förlust för Saab Automobile AB är produktionschef Gunar Brunius avgång. Han byter bara till Volvo Aero tvärs över gatan, men han kommer att lämna ett gap. Brunius har varit i Saab sedan 1981 och kommer inom kort att vara chef för ”Global Production” på Volvo Aero. Hans namn har ofta nämnts nyligen som den nya Saab-vd, vilket som han säger var mycket smickrande för honom.

För honom är det dags att våga något helt nytt. Så mycket som vi ångrar sin avgång, vill vi också lycka till från Tyskland. Och vi tackar för det outtröttliga engagemanget för vårt varumärke, särskilt under de sista, svåra månaderna.

Och det fanns fortfarande ... ..Cheetah

Projektet för att göra Saab passform och smal borde ha slutförts. 500-arbetsplatser ska utelämnas. Förhandlingar pågår fortfarande, för Trollhättan är noga med att inte riskera några skador på de enskilda avdelningarna med nedskärningen.

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “Ryggspejle: Inom Saab, SWAN, GM och en förlust"

 • När det gäller GM bör det noteras att detta företag inte längre skulle existera utan att det massiva amerikanska statligt stöd beviljades.

  Det tidigare GM-dotterbolaget, SAAB-Automobile, kunde bara överleva efter GM: s kollaps med uthållighet och tur - detta gick nästan fel på grund av misslyckandet i GM: s ledning.

  Ford är ett bättre exempel än ett stort företag när det gäller försäljning av VOLVO och Jaguar - det observerades här att detta gjordes med takt och hållbarhet.

  Först och främst skulle GM faktiskt ha ett enormt bildproblem om "krokiga turer" prövades igen här. Dessutom, som Tom nämnde, skulle den kinesiska marknaden för GM-produkter inte längre vara en säker framgång. Statliga organ i Kina kan vara mycket obehagliga, som det är känt.

  Hälsningar från Hansans stad Hamburg
  Joachim

Kommentarer är stängda.