Baksäte: Grönt ljus för Trollhättan

Igår togs en viktig hinder i form av fordringsmötet. Återuppbyggnaden fortsätter och affärsplanen för Saab har godkänts. Saab flyttar sig mot framtiden. Även kritiska publikationer i Sverige har svårt att hitta det berömda håret i soppan.

Saab Automobile affärsplan
Saab Automobile affärsplan

Planen att sälja 30.000 50.000 nya Saab i Kina nästa år ses som mycket optimistisk. Följande år XNUMX XNUMX. Det här är kritikpunkterna. Man bör ta hänsyn till att myndigheterna i Kina i allt högre grad överväger "rent kinesiska varumärken" för sina flottar. Det var en av anledningarna till att Volvo stod på inköpslistan och också en av anledningarna till att Saab är så intressant för Youngman och Pang Da.

Godkännandet av GM anses nu säkert även i analytikerkretsar. Eftersom NDRC signalerar för ett visst godkännande och signalerna blir starkare. Skulle GM bli involverad i NDRC, särskilt eftersom du har fyra fabriker i Kina? Nej, är opinionen från aktiemarknadens proffs.

Idag kom den första indikationen på NDRC: s goodwill från en officiell mun. Industriminister Miao Wei sa till Reuters att han "i princip" stöder köpet av Saab av Lotus Youngman och Pang Da. Efter många dolda signaler, det första uttalandet.

Om och om igen frågar Saab-förare mig hur Victor Muller fortsätter. Victor Muller kommer att följa Saab under en övergångsperiod, om bara för att upprätthålla kontinuitet. Jag tror att Muller förtjänar all vår respekt. Även de senaste månaderna och några av hans beslut var inte alltid i linje med vårt varumärke, räddade han Saab vid den tiden. Han borde ha en plats i vårt bilhjärta för alltid.

Den andra frågan som ställs igen och igen är SWAN-aktiens prisutveckling. Jag är ingen aktiemarknadsguru. Alla som frågade mig förra torsdagen i Dresden, sa jag till dem: "Sälj". Om du lyssnade på det kan du göra en liten vinst i mellanhöga.

Beståndet i sig, kommer förmodligen att mutera till Pennystock och stanna i källaren. SWAN kan slå en svart noll på försäljningen och med förlusten av Saab är ämnet begränsat till endast Spyker.

Fråga nummer tre är hur man förvärvar Saab Automobile-aktier i framtiden. Saab säljs till 100% till nya ägare. Lotus Youngman är listad som en stor industriell aktieägare är inte listad.

Det här är bra för Saab, för från försäljningsdagen är automakeren inte längre publicerad och försvinner sålunda i stor utsträckning från affärsnyheterna. Företaget får den frid som krävs för att bli lämplig för framtiden. Det finns dock inga aktier.

Men snart nya bilar från Trollhättan.

Text: tom@saabblog.net

8 tankar om “Baksäte: Grönt ljus för Trollhättan"

 • Vet någon om det är planerat att erbjuda 9-4x med LPG ex factory? Skulle vara ett bra alternativ, för det finns ingen diesel. Spara sedan lite kol i konsumtionen.

 • blank

  mycket otydlig information
  när kommer de troende att vilja vara överens?
  det låter så mycket som våren 2012 ..

 • blank

  När börjar produktionen?

  • blank

   Läs! 😉

   ”En annan fråga är produktionsstart.

   Martin Larsson: 8-10 veckor efter förlikningen med borgenärerna. ”

 • blank

  Ahhh ... Jag hatar fortfarande att hitta det riktigt bra!

  Inte för att han i vissa ögon inte är en ”riktig Saab”.
  Men för att jag är av den uppfattningen att nästan ingen i Tyskland behöver stadsjeepar (bortsett från några få skogsmästare, jordbrukare osv.) Och att de därför är ganska värdelösa och särskilt "miljövänliga".
  Och i trafiken blir jag alltid arg på SUV: erna framför mig, för du kan inte titta igenom dem på trafiken, utan bara ha den här gamla bakluckan framför ögonen. 😉

  Men 9-4x är riktigt bra på bilder - jag är nyfiken på att se hur den ser "riktig" ut.

  Och ”miljövänligheten” är inte heller det övertygande argumentet, för då skulle du inte behöva en Saab, BMW, Audi, etc, en coupé, cabriolet eller liknande .... 😉

  • blank

   9-4x är riktigt bra och erbjuder mycket utrymme. Men att erbjuda en bil med 12-13l konsumtion i mixen idag ... Jag vet inte ... Skulle vara en riktig NoGo för mig ...

 • blank

  Uiii ... ny rubrik ... så verkar 9-4x ha inspirerat dig!? 😉

  • blank

   Ja absolut. Jag har redan nära kontakt med min spargris ... 🙂

Kommentarer är stängda.