Saab återförsäljare turné 2011: Etehad Halstenbeck

Etehad! Jag kommer från södra Tyskland, men rykte Etehad har Stambanan lyckats över så att Saab partners Halstenbeck väckte stora förväntningar på mig. Etehad har varit återförsäljare för vår svenska kärlek i 31 år och under denna tid har hans entusiasm inte minskat.

Sedan 31 år Saab partner: Etehad i Halstenbeck
Sedan 31 år Saab partner: Etehad i Halstenbeck

Saab-förare känner känslan. Du anger ett Saab-återförsäljare och känner dig som hemma. Det här är fallet med Etehad, vars rum har en mycket Saab-typisk, cool stil. Vi var mer än varmt välkomna och showroom var redo för vårt Saab 9-5 sportkläder och vår Saab 9-4x.

Med kropp och själ Saab: Masoud Etehad
Med kropp och själ Saab: Masoud Etehad

Och framför allt förväntades vi. De första vännerna i vårt varumärke var redan innan vi anlände till Etehad för att se de nya bilarna från Sverige. Sedan kom en stadig ström av Saab-förare till kvällen. Vad särskilt nöjd mig blev personligen bekant med många läsare här på bloggen och mycket bra diskussioner. Både Saab 9-5 Sport Wagon, och Saab 9-4x finns ett enormt intresse. Det fanns kunder på plats som redan har beställt, eller som definitivt beställer efter produktionsstart.

Saab fans: Holger, Markus och Saab rally legend Simo Lampinen
Saab fans: Holger, Markus och Saab rally legend Simo Lampinen

Förvånad och särskilt glad var besöket från Simo Lampinessom jag inte förväntade mig. Simo är Saab med kropp och själ och en del av Saab-legenden. Han följer händelserna i Trollhättan mycket noggrant, hade en mycket lång konversation med Saab Country Manager Jan-Philipp Schuhmacher och han tar också tid för de mycket unga Saab-fansen. Vad gäller Markus, den yngsta Saab-fläkten idag, som tittade på Saab 9-5 sportdräkt med sin far. Hej Markus, det var fantastiskt att träffa dig som lovat - din bild med Holger och Simo på bloggen.

Masoud Etehad, ägare av den vackra Saab återförsäljare, har tagit en hel del tid för mig och jag tror Etehad är en mycket speciell Saab berättelse som jag skulle vilja berätta i fred.

För vår Saab-handlare tour Mr. Etehad har mobiliserat lokalpressen så att Saab får nu en bra historia om den nya Saab 9-5 sport vagn och Saab 9-4x i lokala medier.

Dagen var väldigt lång, natten blir kort och imorgon fortsätter den i riktning mot Lübeck och Rostock. Det är därför jag gör det kort.

Gillar jag Etehad i Halstenbeck? Är jag imponerad? Ja det är jag och alla mina sympatier är med Etehad. Eftersom du är väldigt professionell och samtidigt med ett otroligt stort hjärta för vårt varumärke. Många tack till laget från Etehad för den stora händelsen och den här härliga eftermiddagen med Saab fans i Halstenbeck.

Text: tom@saabblog.net

3 tankar om “Saab återförsäljare turné 2011: Etehad Halstenbeck"

 • Åh ja, på Autohaus Etehad känner du dig hemma igen ...
  Platsen där jag hade min första kontakt med detta underbara och väldigt pålitliga varumärke (tänk dig med 9 eller 10 år).
  93 från 2001 (2.2 TiD - 125PS) var en årlig bil med några TKm, mycket väl underhållen och perfekt inkörd från gamla Etehad. Till och med idag, med över 350TKm, kör modellen som den första dagen, visar nästan ingen rost och är alltid uppdaterad! När jag köper min nästa SAAB tar jag till och med 800 km-körningen till Halstenbeck bara för att kunna fortsätta stödja Etehad.
  Personligen kan jag inte vänta med att se de nya modellerna snart i Lauchringen (Autohaus Tiefert)!

  Med vänliga hälsningar,
  Creativ

 • Vilket tecken på livet!
  Det faktum att bilarna ser mycket mer imponerande ut än på foton, vet jag redan från 9-5 sedan. Att se, känna och arbeta med 9-5 Sport Combi och 9-4X uppmuntrar dem att fortsätta med Saab. De två förtjänar att berika vår gatuplats.
  Jag hörde mycket bra från Etehad, nu vet jag varför. Min Saab köptes av den tidigare Vorbesizter, så det var nästan som att komma hem.
  Kortfattat: Återförsäljarnas turné är ett viktigt tecken på livet. Huruvida för sent, för lite känt, för liten, att använda [min egen anledning], jag bryr mig inte riktigt. Att de existerar är mycket viktigare för mig just nu.

  jan

 • Hej,

  Som gäst i eftermiddag kan jag bara bekräfta rapporten fullständigt. Det var imponerande och de två SAAB-modellerna i naturen ännu vackrare och framför allt “saabier” än på bilderna. Den som har hört optimismen hos de som ansvarar för SAAB och har sett diskussionerna om förändringarna till 2012 års modell som en självklarhet kan inte föreställa sig något annat än SAABs fortsatta liv. Tom är bara avundsjuk, men han förtjänar verkligen det.

  Holger

Kommentarer är stängda.