Saab Tyskland återförsäljare 2011 och Saab framtid

För närvarande närmar vi Saabs framtid från mycket olika perspektiv. Igår tog vi över vår nya Saab i Stallbacka och fick köra på svenska vägar de första testerna med den nya Saab 9-5 sportbilen och Saab 9-4x. Eftersom återförsäljarnas turné framförallt handlar om det faktum att de anställda i Saab Tyskland lär känna framtida produkter.

Saab 9-5 "head-up display", främre 9-5 sportdräkt "Bio Power"
Saab 9-5 "head-up display", främre 9-5 sportdräkt "Bio Power"

Och dessa produkter har verkligen allt. Vår lilla testflotta består av en Saab 9-5 sport vagn Biopower, en 9-5 sport wagon TTiD XWD Aero och två Saab 9-4x.

Igår, hela dagen, fick jag köra en ny Saab 9-5 TTiD XWD AERO sportbil. Min första kontakt med en bil, vilket kommer att bli väldigt mycket viktigt för Saab. Idrottssätten som vi hämtade på fabriken är förproduktionsmodeller och jag var noga med att försiktigt och försiktigt hantera detta mycket värdefulla, delvis manuella fordon.

Så spännande igår var min Saab-dag. För att komma till saken. Den som väntar på Saab 9-5-sportkläderna, som kanske redan har beställt eller har 9-5 på sin önskelista, är väl värt att vänta. Beslutet är rätt. Mitt första körintryck var väldigt mycket, positivt och på den tyska vägen förstärktes det goda intrycket ännu mer. Mer detaljer, de körintryck och många, många bilder vi har gjort i Sverige kommer att följa de närmaste dagarna.

Vår andra Saab-modell är den nya Saab 9-4x som jag ska köra idag. Igår på kvällen var vi kort i Hamburg på väg att stärka efter den långa körningen oss i en stor Hamburg fiskrestaurang i hamnen. Redan på baksätet, som passagerare, är intrycket fantastiskt. Saab 9-4x lovar att vara en SUV med en massa roliga faktorer.

Igår kväll: Saab 9-4x i hamnen i Hamburg
Igår kväll: Saab 9-4x i hamnen i Hamburg

Medan vi är mycket positiva till Saabs framtid och nu efter frukost delas det tyska Saab-laget för att komma igång med återförsäljare, i Sverige och Peking spelar de fortfarande poker för framtiden.

SWAN (Swedish Automobile) avslutade i går avtalet med Lotus Youngman och Pang Da. Förhandlingarna fortsätter. Jag säger, som alltid, blir cool. Därför är det den ekonomiska thriller som nu verkligen är i sista omgången. Finalen ringer.

Saab har potential, sedan gårdagens tur genom södra Sverige har det hänt några tvivel med mig. Därför börjar Saab snart framåt, med vilken ägare än helst. Låt oss därför ta tillfället i akt i veckan och fokusera vår uppmärksamhet lite mer på de nya bilarna.

Vi hade tillräckligt med affärsbrott, ibland tycker jag inte om ämnet längre. Rapportera för bilar från Trollhättan för få. Låt oss ändra det.

Text: tom@saabblog.net

13 tankar om “Saab Tyskland återförsäljare 2011 och Saab framtid"

 • blank

  Det skulle verkligen vara långsam tid för det goda svenska produkter och även för kunderna att äntligen veta om och när producerade igen i Trollhättan. Skulden kommer säkert inte mindre, när inga bilar byggs längre och bilmarknaden är välkänd skoningslöst. För att inte nämna köparna som väntar på orderkörning. Jag önskar också det bästa och det bästa för anställda och hela SAAB-laget.

  • blank

   Åh, du med din ekonomiska spekulation. Vid 31.10 är fordringsmötet. Först då vet du mer och inte förr.

   Vänta bara och se vad som händer, skicka positiva tankar till Sverige, vi kan inte göra mer.

   SAAB förar Hälsningar

   Anton

 • blank

  Tyvärr verkar kineserna ha visat sig vara tvivelaktiga - detta är desto mer beklagligt eftersom det tydligen gick hand i hand med den konstiga inställningen från advokaten Lofalk och därmed orsakade SAAB en enorm skada.

  Svenska journalister ser Anders Borg (finansminister) bakom Lofalk - påstås motverkande i SAAB-frågor.

  Vi bör nu trycker VM och SAAB tummarna, med innebörden att andra investerare in på scenen och kinesiska med sin turné inte ens nå målet (om de gör nu en sista verkligen rimligt bud)!

  Julie

 • blank

  Vad gjorde jag på Hockenheim? Stationvagnarna gjorde verkligen ett mycket färdigt intryck? Nu finns det fortfarande förproduktionskopior? Kanske detsamma?
  Men då är det dags att något produktivt händer i Sverige.

  Mosch

 • blank

  Jag hoppas bara att endast avtal mellan SWAN och kineserna avslutades kl
  där inga betalningar har gjorts, annars skulle de behöva flyta tillbaka igen

 • blank

  En mer affärsbrott. Kineserna vill definitivt inte fortsätta med Muller. För en sak är det inte tillåtet att göra med kineserna med all förhandlingspoker, att fuska på dem och därigenom förlora ansikte. Det betyder att det inte finns något annat att göra, men låta Saab gå i konkurs, så att Muller blir avstörda och sedan överlåta den kinesiska. Allt annat (för den sjätte gången Plan B) är illusorisk.

  Många hälsningar från Schweiz

  Gigi

  • blank

   Är det verkligen klart att den kinesiska sidan förrådes? Egentligen ser det ut som om VM ska startas!

   Det verkar som om den kinesiska sidan skulle vilja ta över SAAB för väldigt lite pengar - det här är faktiskt inte det fina engelska sättet efter de omfattande preliminära förhandlingarna (+ kontrakt). En annan lösning måste hittas - konkurs skulle också vara för de många borgenärerna mycket ofördelaktigt jämfört med. I det här fallet skulle frågan också vara om SAAB-bilar då kunde tillverkas som vi känner till och hur det skulle vara önskvärt - det finns dock stora tvivel här.

   Det pågår fortfarande förhandlingar (förmodligen inte bara med kineserna) - låt oss se vad som kommer ut ur detta.

   Joachim

   • blank

    Ur västerländsk synvinkel kan kineserna inte ha blivit lurade. För det första räknas ömsesidig förtroende. Poker är en sak, men spela något annat. Och naturligtvis vill kineserna komma till Saab så billigt som möjligt. Du måste också lägga in mycket för att märket ska springa igen. Det finns bara några lojala Saab-fans som oss. Och låt oss vara ärliga, andra bygger bra bilar, om inte med den här bilden.

    Gigi

 • blank

  Jag ser fram emot mötet med konvojen i Leipzig!

  låta något utrymme bredvid 9-4x så att jag kan ställa in tiden 9-7x nästa 😉

 • blank

  Finns det redan reaktioner från förbipasserande och passande människor?
  En sådan konvoj märks ...

  • blank

   Hej Frank,

   Ja, vi har filmats flera gånger i Danmark och Sverige och fotograferat av Saab-förare. Ett par från Holland, på vägen i Saab 900 följde oss till Öresundsbron. I Rodbyhaven hade vi kontakt med tidigare Saab-förare och de som vill bli en igen!

   Återkopplingen har varit helt fantastiskt hittills!

   Hälsningar

   Tom

 • blank

  Dina korta uttalanden gör dig nyfiken på mer !!!
  Jag ser verkligen fram emot "mitt möte".

  Du / du har roligt och förhoppningsvis bara positiva intryck / diskussioner / resonanser !!!!

  PS:
  Förhoppningsvis får denna ”andra teater” om Saab äntligen ett (positivt) slut snart !!!!!

 • blank

  När jag ser bilderna kan jag inte vänta.

Kommentarer är stängda.