Saab Lage Sweden: Uppdatera om situationen ...

Uppdatering: 15: 07

En kort uppdatering om den nuvarande situationen i Sverige. Jag tycker att vi borde höra de positiva ljuden om situationen. Administratören, Guy Lofalk, lämnade in en ansökan om rivning av 10.00 Watch idag. Han ser den tidigare planen som inte längre lönsam och föreslår kreditorerna en fullständig övertagande av Saab av Youngman och Pang Da. Med investerare från Kina ser Lofalk finansiering på lång sikt.

Saab, eller ägaren Swedish Automobile, är emot planen och skulle vilja återkalla Lofalk som administratör. Domstolen kommer nu att höra fordringsägarna, få ett uttalande från Saab och besluta därefter. Inte idag och det verkar säkert att rekonstruktionen till 31. Oktober fortsätter

Att ta över Lotus Youngman och Pang Da Saab Automobile helt, är platsen Trollhättan fortfarande säker. Eftersom varumärkesrättigheterna är nära sammanflätade med Trollhättan. Om Mullers plan med en amerikansk hedgefonds är det bättre alternativet, bör alla bestämma sig själva.

Nästa vecka går vi på poker i Sverige. Det faktum att Saabs överlevnad med kineserna för administratören anses vara säker, vi har goda möjligheter i framtiden att se bilar från Trollhättan. Även om vägen kommer bli lite ojämn.

En kort uppdatering, en vän från Stockholm har just berättat för mig. Lofalk kommer att vara i Peking nästa vecka och kommer att ha ett möte där med NDRC genom den svenska ambassaden.

Vi är inte alla investeringsbanker eller ägare av hedgefonder. Åtminstone har ingen ännu ge. Så vi borde fokusera på vad som verkligen räknas de närmaste veckorna.

Vi tittar på de nya produkterna från Trollhättan. Det är vi bör överväga, exklusiva förproduktionsmodeller som presenteras för oss Saab Germany. Men som Saab fan och förare kan vi bilda en åsikt om framtiden och de nya produkterna i vårt varumärke.

För det är poängen. Inga rykten, inga spekulationer. Bilar från Sverige, som borde räkna med för oss.

Text: tom@saabblog.net

12 tankar om “Saab Lage Sweden: Uppdatera om situationen ..."

 • Jag förstår inte riktigt att vissa här föredrar att ha en hedgefond som ägare.
  För dem var det och handlar aldrig om företaget och dess produkter, men bara om
  högsta möjliga vinst. När det gäller SAAB skulle detta oundvikligen leda till en upplösning och
  Att sälja ut de lönsamma delarna kommer att resultera.

 • blank

  hej tom
  en mycket praktisk fråga:
  accepterade den kinesiska köp, beviljad av administratören,
  Saab upp,
  Är beställningarna då slutligen avrättade eller upphör då?

  hälsningar från

  Carlson

 • blank

  vm ensam, jag är säker på att du har rätt - det är inte poängen.
  han också behöver och hitta finansiärer när starten är framgångsrik igen.

  Som ett 100% kinesiskt företag behövs inte saab i Europa - och inte ens i USA.
  vad gör saab speciellt? Det är verkligen inte bara bilarna, utan bara skillnaden, inklusive det skandinaviska ursprunget.
  Om detta skådespel skulle lyckas här för kineserna, kommer jag att sälja min nya saab, för jag är alltid anständighet, inte pengar och inte alla fel på den globala unfungen är ursäkta.
  Vilken typ av tänkande är det? det är nödvändigt och då betyder det inte något?
  inte med mig

  • blank

   Hej Marcus!

   Under de senaste månaderna (och faktiskt redan när samarbetet med GM avslutades) vågade inget ekonomiskt starkt företag verkligen - även nu finns det faktiskt bara de kinesiska företagen. Dessa kommer säkert att leverera ett bättre koncept än GM.

   Hos Volvo ser det ganska bra ut förutom den avvecklade konvertibla produktionen. VM har hittills inte mycket att erbjuda förutom sina tvivelaktiga företag - även om de ursprungligen tog med sig kineserna. Man bör ha detta i åtanke.

   Att de nu vill ta över rodret är inte det fina engelska sättet, men enligt min mening har det fler fördelar än nackdelar. För SAAB-samhället är det helt enkelt av stor vikt att tillräckliga ekonomiska resurser finns tillgängliga - bara med detta, som det är känt, kan något verkligen uppnås. Enligt min mening skulle den kinesiska sidan också visa skicklighet när det gäller produktionsanläggningarna - Trollhättan skulle verkligen hålla fast vid det. Detta är det enda sättet att fortsätta använda namnet SAAB i framtiden och därmed behålla det skandinaviska ursprunget på ett sätt som främjar försäljningen.

   DR

 • blank

  Saabs frälsning ligger verkligen inte i en kinesisk övertagande av 100%. deras långsiktiga mål är alldeles för ogenomskinliga för det - det ser vi inte heller på volvo.
  en vm är en saab-man med hela sitt hjärta och saab är som några andra märken, mycket kontantiska.
  för mig är faktum: min nya 9-5 blir min sista saab, om kineserna ska komma igenom med vänster turné.
  vm gjorde inte en dåre som ingen annan, han gjorde också misstag, men han förtjänade inte det.
  För moch är en hedgefonds med en inblandad person mycket mer bra än det andra alternativet.
  en kille lafok har gjort sitt jobb, som många andra - en viss kille spelar ingen roll här, och inte heller känslor.
  Saab utan emtioner? ofattbar och mycket enkel: onödig!

  • blank

   Biltillverkare som är representerade över hela världen utsätts för mycket högt konkurrenspress och tvingas ”tjuta med vargarna” - nya modeller förväntas helt enkelt av intresserade / köpare regelbundet.

   Detta kräver enorma finansiella insättningar som Muller och hans "investerare" inte kan göra på lång sikt - de finansiella musklerna är helt enkelt för svaga.

   Det är bara ett faktum att de stora kinesiska företagen har en enorm finansiell kraft.
   Youngman-Lotus är en av dessa jättar - om du vill hantera ekonomiskt i framtiden går det inte att komma runt det. Alla andra givare som hittills tagits upp erbjuder helt enkelt inte ett långsiktigt perspektiv och är därför olämpliga att hålla ett företag med nästan 4000 anställda flytande. VM borde också se detta - SAAB är några storlekar för stora för sina planer.

   Hälsningar från Schleswig-Holstein
   Julie

 • blank

  Ett företag som inte längre kan betala sina skulder tillhör till sist kreditorerna. Administratören eller, när det gäller det värsta, arbetar insolvensadministratören till viss del för fordringsägarna. Beroende på den rättsliga ramen måste en insolvensförvaltare lämna in försäljningen av tillgångar (Saab är verkligen en svensk fordonsfordran) till fordringsägarna eller den domstol som utsett honom. Det är också tänkbart att administratören lämnar en fullständig plan för konkurs av SWAN och försäljning av Saab på begäran för att avsluta återuppbyggnaden som då beviljas av domstolen. Det exakta förfarandet beror emellertid på den rättsliga ramen i Sverige.

 • blank

  Vem bestämmer - faktiskt Guy Lofalk.
  VM har ett enormt problem, det kan bara erbjuda kortfristig finansiering (det här gäller också den amerikanska hedgefonden) men kan inte på något sätt säkra Saabs framtid. VM har uppenbarligen en annan plan som han behöver mer tid han inte har och försöker få tid med kortfristig finansiering. Guy Lofalk har däremot för närvarande de bättre korten att sälja till kineserna och, som återuppbyggnadsadministratör, har också rätt att spela dem.

  Det som är bättre för Saab är länge svårt att bedöma, eftersom VM: s planer inte är riktigt vid bordet, men hedgefonder är en farlig finansör. Det handlar främst om vinstoptimering och inte av ett märkes frälsning. och hur blir du av med de spöken du ringde?

  Försäljningen till kineserna innebär däremot faran att det förr eller senare kommer att produceras i Kina och inte längre i Sverige, vilket jag tror SAAB kommer att ta för givet och inte skulle hjälpa arbetarna i Trollhätten. Men det är möjligt, bevisar Volvo.

  Om jag var tvungen att välja, skulle jag fortfarande föredra kineserna, men bara på villkor som fortsätter att produceras i Trollhätten.

 • blank

  Hej folk
  Vem slutligen beslutar om försäljningen av saab till kineserna eller oss investerare?
  Hälsning

 • blank

  Holländaren har förlorat Även om kineserna står helt överens med Saab, finns det väldigt få bilpersoner och inga finansiella spekulanter. Så äntligen kommer freden i saken, och Volvo är så långt under kinesisk regel, så inte så illa. Jag ser saken positivt.

  • blank

   Man kan bara hoppas att "bakom kulisserna" de väsentliga punkterna mellan Lofalk och den kinesiska sidan - inklusive administrationen där (som bekant är det slutliga godkännandet ännu inte väntat) - har klarats tillräckligt.

   Om allt detta finns i de berömda "torra lakan" skulle Muller faktiskt utelämnas. Han skulle fortfarande ha sin andra leksak - enligt rapporter kommer han att fortsätta fungera som chef på Spyker.

   Om allt visar sig som nu antagits för SAAB-bilar, skulle Lofalk till och med vara ett riktigt lyckslag - äntligen skulle skrämman vara över!

   Joachim

  • blank

   Jag instämmer helt. Hela fram och tillbaka och de olika halvbakade planerna A, B, C, D fungerar inte på lång sikt. Så du kan inte leda ett bilmärke till framgång som påstår sig vara ärlig och enkel.

Kommentarer är stängda.