Bakspegel: Hur pressar arbeten och Saab jag inte gillar

Vi är vana vid drama och stor teater. Men veckan var också full av drama för stormtestade saabier. Vi kan lära oss mycket av det. Vi kan se hur pressarbetet fungerar och hur det inte gör. Saab-presschef Eric Geers och hans besättning har levt med krisen i månader och de har det svårt. På grund av bristen på samordning av möjliga Saab-partners och också på grund av indiskretioner rapporterades allmänheten som inte borde ha varit det. Geers har ett mycket svårt jobb ...

Onsdagen var en annan dag. Gamla Pang är inte längre med Saab. Påstås ett översättningsfel, om så var fallet, eller kanske sanningen. Meddelandet tog sin väg och blev snart nekad av Saab. Meningslöst. Sedan ett annat brev från Pang Da. Utan effekt. Då ett meddelande från SWAN (Swedish Automobile), men vem i helvete är intresserad av SWAN i den tyska pressen. Och hur fungerar den ominous SWAN pressdistributören? Exakt.

Dessutom är dåliga nyheter bra för företagen.

Till exempel i Handelsblatt, där Kina driver Saab i konkurs, publicerad efter anmälan, vilken ignorerades. Men platsen 1 på Google. De dåliga nyheterna är offentliga, dagen hade körts ur ett medieperspektiv. Igår på middag på Handelsblatt letade efter bra Saab-nyheter. Inga.

Sedan idag på 15: 07 PM kommer det bra Saab-meddelandet över bilmediaportalen och siktar nu in i de tyska nätverken

ampnet - 14. Oktober 2011. Saab fick första pengar från det kinesiska bilföretaget Youngman. Det borde vara ungefär elva miljoner euro. Nyligen tillkännagav 70 miljoner euro misslyckades initialt. Den ledande busstillverkare i Kina planerar att investera tillsammans med fordons grossister Pang Da runt 245 miljoner euro i krisdrabbade svenska traditionella varumärke. Ytterligare trancher kommer att följa senare i månaden.

Med överbryggningslånet kunde Saab betala utestående löner för sina anställda i Trollhättan. Inga bilar har rullats av aggregatet i flera månader eftersom leverantörer inte längre kunde betala. En insolvens hade Saab ägare Victor Muller, VD för Spyker Cars i Nederländerna, under den senaste månaden genom en omstruktureringsplan avvärjd. (Ampnet / JRI)

Så här arbetar pressen, dåliga nyheter sprider på nolltid, andra mycket långsamt.

Sluta blogga?

Den här veckan fick jag mycket, mycket varma brev från Saab-fans från alla tysktalande länder. Det handlade om tillkännagivandet att avsluta månaden bloggen.

Förklara: Bloggen är en passion, som ska stödja varumärket positivt Saab. Men bloggen var också planerad som en ren tidsfördriv och hobby med två författare. Min medgrundare Marco steg, som det är känt, väldigt snabbt. Det som också var oförutsägbart är det momentum som bloggen har utvecklat på det tysktalande området. Om jag summerar de timmar jag spenderar med Saab varje dag, så har det blivit ett riktigt jobb.

Det ensamma skulle inte vara ett drama om situationen vid Saab var lite mer avslappnad och transparent. För tillfället ser jag fortfarande framtiden med många, många frågetecken och för få perspektiv. Och för att vara ärlig har ett projekt jagat mig ett tag, där jag är tvungen att fatta ett beslut långsamt. Det har inget att göra med bilar eller Saab, det är mycket mer avslappnat, hållbart och väldigt attraktivt.

Kanske gör situationen också bloggen till att ge andra bra händer. Jag har redan haft en konversation om detta och vi kommer se hur det fungerar.

Jag säger i alla fall ett stort tack för posten och jag kommer inte att fatta beslutet enkelt, det är lovat.

Saab jag gillar inte.

Hur infekterad är någon som skriver om Saab varje dag förutom sitt jobb? Är den här personen fortfarande till hjälp och kan han fortfarande kritisera? Han är vad jag tycker på något sätt lugnande.

Vid någon tidpunkt kommer alla serier att upphöra. Under de senaste månaderna har jag kunnat köra fyra nya Saab, vilket redan är en prestation hos en tillverkare som vägrar att bygga bilar. Det var två Saab 9-3 TTiD4som älskade mig absolut. Där är det Saab 9-3 sportkläder 1.8tsom vi köpte och för närvarande prissatta. Då var det ett kort möte med en Saab 9 5 XWD, Alla nya Saab var första kräm och efter varje provkörning blev jag irriterad av faktumet av vilande produktion.

Den här veckan ringde min gode vän Silvio som investerade mycket pengar i sin gamla Saab 9-5, för att han inte vill byta varumärke och det finns ingen ny Saab för honom. Han hade en Saab 9-3-konvertibel som ersättningsbil från verkstaden och sa att det var en hemsk bil.

Nu, framför min Saab 9-5, hade jag också en Saab 9-3 Cabriolet som, när den körde, var jättekul. För det mesta föredrog dock lådan väl tempererade verkstadshallar istället för att smutsa däcken på gatan och var en komplett måndagsbil. Ja, det händer också på Saab. Jag tog sedan hemsk hämnd på denna belastning genom att sälja den 😎. Men det här är en annan historia.

Jag skar det kort, för dagen krävde och jag vill stänga av till solen och min Mac nu. Efter en kort körning på Saab 9-3 Cabriolet, gick jag med min vän Silvio. Cabriolet, en hemsk låda.

Nu borde inte alla Saab Cabriolet-förare ropa i ångest, eftersom det finns en anledning. Så slappna av. Jag förklarar anledningen i detalj på söndagen, så mycket spänning måste vara ... 🙂

Text: tom@saabblog.net

9 tankar om “Bakspegel: Hur pressar arbeten och Saab jag inte gillar"

 • Så jag har 9-3 hytten MY 2007, hittills inga problem, går bra

 • Ja, ja det konvertibla från Saab, egentligen alltid en drömbil. Naturligtvis på toppen
  900er-serien.
  Tyvärr har jag det inte idag.
  Men för 4. 9 3 II;
  En gång måste jag erkänna, tyvärr också en måndagsbil, ändrades.
  Var en 2.0 med 150 PS-vektor.
  Den utbytbara bilen, som också bara var "150 hk", hade annars komplett flyg- och rymdfart
  Utrustning och optik - körde 3 år utan verkstadsbesök ute.
  Och prestanda jämfördes med den första som från en annan stjärna.
  Efter det fick jag en Aero med bara 20.000 Km. (Jag har fortfarande).
  Nu på sensommaren uppstod möjligheten samma bil, bara lurad och
  igen mindre km att köpa. På grund av situationen med Saab och galskapet
  Saab älskare, vi har också det. (Modellen med utrustningen kommer att
  du kommer nog inte få mer.)
  Förresten, allt i reklamfärgen Lime-Yellow. Strömmen med 6 växel och 250 PS går
  stor. Varför den långa introduktionen ?: Så 9-3er året 2005 / 2006 var riktigt bra, tror jag
  Tom betyder inte (förhoppningsvis) det.

  • Nej, Tom hade en 2004er. Lime Gul är coolt. Grattis 😎

  • 9-3 Jag verkar vara mycket bättre i kvalitet än de första åren av 9-3 II. Dessutom är interiören mer solid.

 • Var det en 9-3 konvertibel I eller II? Vilka år av konstruktion?

  • Om du menar min måndagskonvertibel, det var en Saab 9-3 Aero Deer Cabrio från 2004. Men, som jag tror, ​​ett undantag. 🙂

   • Ja det är vad jag menade. Det producerades sedan av Magna i Graz ...

 • åh man, idag är det bara fredag ​​= (

  och precis på grund av sådana stora historier däremellan, kan du inte ge upp bloggen: "(

  LG

  PS du måste google för 'Saab News' förresten, på torsdag morgon hade jag redan de goda nyheterna från Youngman inuti 😉

 • ... Ja, jag ser fram emot söndagen ... ;-)

Kommentarer är stängda.