Saab Sverige och Tyskland: Saab News på fredag

Efter situationen har lugnat sig lite tillbaka till de väldigt viktiga Saab-sakerna. Kommunen i Trollhättan repade under Sverige mysterier runt våra biltillverkarens flera scenarier kring arbetssökande befolkningen att stödja.

I motsats till alla prognoser har mycket få Saab-anställda registrerat som arbetssökande. Det trots att 6 månader står för produktionen. Medarbetarna förväntar sig en bra utgång i Trollhättan, enligt den lokala TTELA.

I motsats till ingenjörerna, där det finns en trend mot emigration, är det produktionspersonalen som är lojal mot arbetsgivaren. För Saab är det bra, för utan välutbildade och erfarna anställda i produktion går inga bra bilar av linjen.

Men, nu kommer det berömda "men". Rationaliserings- och effektiviseringsplanen pågår för fullt och kommer att vara klar i slutet av månaden. Överhänget av personal i produktionen är uppenbart och så kommer det att påverka produktionsanställda såväl som jobb inom administration.

Från Kina tycks fonderna nu vara stycken på väg till Sverige. Youngman verkar hålla åtagandena och Saab verkar kunna fortsätta med återuppbyggnaden även efter lönegaranti. Dessa är mycket noggrant bra signaler.

En sak i Trollhättan men ger mig på handflatan. Det är Hans Ryberg, chef för Kronofogden i Uddevalla. Han vill skämma bort mitt humör på denna vackra, soliga höstdag och talar återigen om en obligatorisk auktion av Saab-samlingen. Han har redan 50 till 60 utsikter och fordringar över 2.5 miljoner. Om rekonstruktionen är över, vill han slå igen.

Gör mannen vänner? Nej, det gör han inte och han brände en diskussion som är onödig som goiter och som bara producerar negativa skrotor. Om rekonstruktionen lyckas och går enligt planen, skickas fordringar till 100% och museet sparas.

Inte så bra är signalerna från Tyskland. Det gamla ämnet är de handlare som går ut. Olyckligtvis blir allt mer sorgligt deras Saab-skärm avskruvning. Det är tufft och jag vågar inte förutse hur många återförsäljare vi kommer att se på vår lista i slutet av året. Jag har fortfarande hoppet på att trenden kommer att vända i sista minuten, men för närvarande ser det inte ut så.

I vårt hus finns några tecken på tidigare kriser. Lyckligtvis är vårt hem inte upp till standard och det finns tillräckligt med utrymme. Så står med oss ​​ett Saab Scania neonskylt, från GM-förvärvet av Saab. Vid den tiden var många små Saab-återförsäljare bortskaffade till förmån för Opels fabriker. Annonsen kom till mig från en av de mycket gamla Saab-återförsäljarna.

Sedan finns det en Saab-återförsäljareskolumn i den nuvarande versionen, som gick överbord i den sista Saab-krisen hos en Saab-partner från Hesse.

Nästa vecka kommer ett Saab neonskylt att läggas, vilket skruvades före 14-dagar i södra Tyskland. Det är lite sorgligt och visar drama om Saab.

Ingen anledning för oss att koka våra huvuden i sanden. Om Saab-produktionen startar igen och framtiden är säkrad kommer det att bli nya återförsäljare och ett nytt perspektiv. Gamla saker försvinner och nya saker kommer. Exempel Land Rover / Jaguar. Efter att ha gått ut ur Fords grepp och hitta bra, ansvariga ägare går det fram mot framtiden.

Har hittills varit dåligt representerade i mitt hem Jaguar, en gammal vermufftes återförsäljare strukna år sedan seglen, har vi nu hittat en ny distributör, som hittills har sålt bilar, hög prissatta Mercedes och Porsche. Återförsäljaren, i ett utmärkt läge och ekonomiskt starkt, är nu verkligen på gasen.

Så det kan gå Saab, 2012 eller 2013, med nya modeller och nya ägare. Framtiden är öppen när Sverige agerar mer försiktigt och ansvarsfullt i framtiden.

Små, osäkra steg har redan tagits under denna vecka. Nu är det dags att återigen lära sig hur man kör.

Text: tom@saabblog.net

23 tankar om “Saab Sverige och Tyskland: Saab News på fredag"

 • blank

  Tja, jag bor i Siegen och jag hälsas nästan aldrig tillbaka här ... Vilken synd!

 • Så vi gamla 99 och 900 hälsar fortfarande varandra. Ok, inte allt, men ofta och glatt. Det är så som det borde vara.

  Från 9-3 blir det spännande. På något sätt fanns det en paus. Vissa kan bara inte stå så nära närhet och lyckligtvis SAAB har alltid sålts till virusrestitutörer. Låt oss hålla dig vänlig.

  Jag fortsätter att hälsa på. Nu alla läsare. Everton

  • blank

   I den gamla 9-3 kommer jag ofta hälsade som 9-5 I. I områden där Saab är sällsynt, så på landsbygden, mycket mer. Inte alls alls i städerna. I Potsdam möttes jag flera gånger av Saab förare, var jag i 9-3 I sedan på vägen.

 • blank

  Kollega idag: ja, det är fortfarande en ung bil 2-3 år gammal ...

  Och jag bara: ”han är bj. '05 ... "

  Jag hade min 9-3 2.0T ha kul med sin touareg igår 🙂

  Jag älskar bara min saab <3

 • blank

  Till Tini: Jag ska göra det ...
  Att markera: Hur, bara borta ... vet inte ens vad du menar 😉
  Du är en färgstark helg

 • blank

  Jag har försökt flera gånger - oavsett om med 900 eller nya 9-5, ingen carrion hälsar tillbaka.
  Jag har därför satt det igen, så jag har det inte då.

  • blank

   Jag har försökt många gånger. En hälsning kom sällan tillbaka ... Vad synd!

 • blank

  Hej människor

  Jag tror att efter allt som har hänt hittills kunde vi Saab-förare hälsa varandra som tidigare. För mig skulle det vara ett tecken på tillhörighet och solidaritet med vårt varumärke.
  Det brukade vara så här. ;-)

  Hälsningar Tini

 • blank

  bara mannen i pakettjänsten:

  wow, vad är det - är det saabs s-klass?
  ett stort skepp!

  också trevligt.

  • blank

   Min nya tillsats 9-5 2,2 Sportcombi TiD Vector kosmos i blått med coola fälgar och full utrustning har redan orsakat en viss spänning. Han är byggd 2002 och har några tecken på slitage. Alla tycker att det är gjort på samma sätt. Han är bara cool och över moderna krusiduller.

   På motorvägen, trots att 2.2 TiD-motorn bakom, vågade ingen att chocka mig. En ny upplevelse.

   • blank

    Hej Philmos;

    det är alltid annorlunda med mig. På grund av 1.9 TiD-skyddet stryker många beamers, Mercs, etc. Felaktigt tolkar hjortetiketten: o))

    Många av joklarna är helt enkelt borta efter att ha accelererat ...

    • blank

     Jag föredrar att göra det med min 9-3 Series I 2.2 TiD, som går som helvete och förbrukar med sådana accelerationsorgier. De stöter alla hårt, även om den inte har någon motorplatta på baksidan, bara typbeteckningen 9-3. Ingen kommer att känna igen den gamla 9-3 som något speciellt ...

     I Österrike är det svårare att vara beroende av större sedans och SUV, eftersom de nästan alla har en dieselmotor med högt vridmoment (dieselandel i Ö är 70%). I Tyskland kör Audi, BMW och Mercedes mestadels som bensin, för det är ett enkelt spel.

     • blank

      förbrukar lite, jag ville säga.

 • blank

  Låt oss se positivt: nya tecken skruvas snabbt tillbaka och lyser sedan ännu vackrare än de gamla. En frisk vind kan också göra dig bra.

  Hälsningar

  Pussel

 • blank

  Hi Tom,
  även här i Mainz, (Autohaus Scholl GmbH sedan 37 år Saab) till Saab och våra lojala kunder. De senaste tre åren var tunga och inte alltid lätta men vi har alltid
  Optimism broadcast. Vi hoppas naturligtvis att det fortsätter och vi kan ta med de vackra, stora Saabarna till mannen eller kvinnan. Alla väntar ivrigt och vi hoppas på en bra slut eller en ny, hoppfull start.
  Hälsningar från Mainz,
  Charly

 • blank

  Hi Tom,
  men montera hela Saab tecknar tydligt på utsidan av ditt hus och undervisar i en relaxavdelning med ett café och info butiken en för stressade Saab förare 😉 Jag tror att det finns tillräckligt med nu 😉

  Jag kan nästan inte höra det längre när folk frågar efter mina bilar eller kommenterar dem. Ständigt måste du motbevisa pressens negativa rapporter på Saab, följande varianter har kommit med folket:

  a) Saab, varför problem? Jag visste inte än. Detta är ganska sällsynt och kommer snarare från människor som bara känner Saab på kanten som ett bilmärke, det är inte bilfans.

  b) Saab, de är bröt eller rätt? Detta är den vanligaste varianten, fler har inte kommit till människor. Så, jag pratar om allmänheten, riktiga bilentusiaster med intresse förutom den vanliga vet redan mer detaljer upp till den nuvarande statusen 😉

  Men jag gillar att informera, även om jag känner mig som en pastor på uppdraget 😉

  LG från Österrike,
  Fil.

  • blank

   Du är klarsynt, eller hur? Det kommer förmodligen inte att vara så extremt, och ingenting kommer att avslöjas 😉 Men vi gör för närvarande några renoveringar under vinter och vår. När de är färdiga går kolumnen ut och tänds ... 🙂

   Lycka till med ditt uppdrag!

   • blank

    Ja, tydligen jag har sådana förmågor 😉 glad om du verkligen måste sätta. Jag är också på sådana tecken. Inte en dålig idé med hangouten. Ska bara vara i ett område där många Saabs kör. Jag har just märkt att det finns många Saabs i Wien i stadens centrum. I vår korta gata i stadens centrum (ca 1500 meter lång) Jag räknar sju Saab med mina två 9-5 (total 6 9-5 gamla modellen och en nyare 9-3).

    • blank

     Tja, jag tror att om jag lägger den på gatan, stämde Saab mig. Tro det finns ingen humor. Nej, kolumnen är inte synlig i det privata området, bara för insiders. Med Saab verkstad och garage 🙂

     Ha en trevlig helg

     Tom

  • blank

   Så jag vet bara: ”Varför köper du en SAAB? Du är dum? De är trasiga! "
   Jag bara: "De är inte brutna, det sista ordet är långt ifrån talat!"

   : DDD

   Alla Doofis-.- ^^

   • blank

    Det är sant, men nu är jag över det. Jag hör alltid "Du kan aldrig bli av med honom nu". Jag vill inte heller.

    Det fortsätter, för att det måste. Vid någon tidpunkt i Sverige kommer du till lösningen.

    LG

    Leif

    • blank

     Fel inställning hos människor att köpa en bil med viljan att man ”kan” bli av med den. Det har jag aldrig gjort och kommer aldrig att göra. Hittills har jag "blivit av med" varje bil, och det genom att sälja den. Sedan har folk en bil som de kan bli av med, som de kanske inte alls gillar. Jag har kört exotiska bilar hela mitt liv, återförsäljning var aldrig ett problem.

     Men attityden sträcker sig också till fastigheter, allt måste bli av med, att vara flexibel. * * Kopfschüttel

     Jag har nu fyra gamla Saabs som körs på två skyltar. Människor misstänker att jag är upp till något, vet bara inte vad. 😉

 • blank

  Lyckligtvis stänger mitt SAAB - Center Frankfurt inte så snabbt, det är det enda bra =)

  Jag vill ha ett neonskylt ... 😀

Kommentarer är stängda.