Bra Saab morgon, 100 miljoner av Youngman

Fristelsen för Saab har ökat avsevärt, eftersom Saab tar emot 100 miljoner kronor från Lotus Youngman som en betalning på brofinansiering. Pengarna kan användas för löner från 21. Oktober löper lönegarantin och säkerställer återuppbyggnadens framsteg.

För säkerheten får Youngman en liten bit av PhoeniX-plattformen, det talar om en bakaxel och två elmotorer. Vilket pokerspel. Hur som helst hotar det för närvarande ingen rivning av rekonstruktionen mer, det är det viktigaste för mig, för vi var väldigt nära det.

Nerbetalningen borde kunna överbrygga den korta perioden tills investerarna från Kina äntligen kommer in.

Jag går till champagne frukost, för Stine bjöd mig att (inte bara) fira den goda nyheten.

Ha en trevlig (Saab) dag!

Text: tom@saabblog.net

PS: Saabs pressmeddelande:

Trollhättan: Hantering av svenska Automobile NV (Swan) och Saab Automobile AB (Saab Automobile) bekräftar gjorde omorganisationen fortskrider och gjorde en första betalning med Youngman under bron lånefinansiering engagemang som tillkännagavs september 12 som mottagits av Saab Automobile.

Young och Saab-bilar förväntas göras under denna vecka och i oktober 22 i år. De 245 miljoner aktieplaceringarna av Youngman och Pang, som fortfarande är föremål för godkännande av berörda myndigheter och parter.

9 tankar om “Bra Saab morgon, 100 miljoner av Youngman"

 • ... och återigen sticker vår "griffin" ut tungan på den "bankramen" (se Saabs emblem)!
  ;-))
  Fenomenal!

 • Äntligen något bra från Trollhättan!

  Tack Tom för din stridsanda och fantastiska bidrag
  Hälsning, Creativ

 • blank

  Tack så mycket Tom, nu hoppas vi att Saab kommer ut ur askan till en ny god konsistens som Phoenix!
  Jag önskar det så alla inblandade i världen, men särskilt de många i Saab-fabriken i Trollhättan!

  Skål för mer bra nyheter
  Humla

 • blank

  Tack Tom, äntligen något bra och normalt. Om kineserna
  Nu har ett ben i det, de kommer att trycka resten eller
  de är "benlösa". Jag skulle vara intresserad av en detalj från löneaspekten, om arbetstagarna får full lön eller bara en del av den, eller så får de korta arbetsförmåner. Vilken höjd? De måste alla vara på fabriken, även om de inte skruvar. Har Saab endast betalat lön för enkel närvaro i 6 månader?

  Tack och hälsningar

 • blank

  Vi borde verkligen fira endast när tillsynsmyndigheten har gått iväg för förvärvet av SAAB. Och även efter det blir det spännande att se vilken strategi Youngman och Pang förföljer och hur mycket de är beredda att investera i SAAB efter övertagandet. Jag hoppas att du inte bara letar efter billiga innovativa teknologier och SAAB är äntligen nära och ännu billigare att producera i Kina.

 • blank

  Hej!
  Vilka goda nyheter?! Å ena sidan, ja - en första del av betalningen verkar ha kommit. Å andra sidan - vad är nästa?
  Hittills har de saker som blev kända om den "kinesiska" affären gått för smidigt för mig. Varför? Eftersom vi har att göra med Asien, med Kina. I varje förhandling finns knep, "ja" sägs, men "nej" menas, till och med en lögn, du får - figurativt sett - en kniv i bröstet med ett leende etc. Dessa är förhandlingsstrategierna, satser. Därför: Folk, om SAAB lyckas, kan vi vara lyckliga. Men det är bara när ALT har gått: godkännande där, pengar där osv. Innan dess fortsätter förhandlingarna.
  Ha en trevlig dag och en bra fest
  Jope

 • blank

  Så överbrygga finansiering för brofinansiering. Vilken thriller!
  Jag är verkligen nyfiken på vad som är nästa.
  Jag ska bara köpa en 9-5er från den senaste serien och ville att det faktiskt skulle bli klart. betala. Kanske får jag några medgivanden om jag betalar i perioder. Man (n) kan bara lära sig de stora. 😉

  Beståndet är glatt och hoppar omedelbart från över 20% till en 1,05 Euro.
  Jag är också glad för att en dag börjar med goda nyheter.
  Tack Tom
  Hälsningar från Franconia

 • blank

  Tja, men istället för 70 Mio är det nascheinend nu bara bara 10-11 Mio, eller hur?
  Roliga spel.

  Istället för att få Saab igång så snabbt som möjligt, är det förmodligen alltid lurat och prutat fram och tillbaka ...

  Det suger ... för det är ju vi som borde köpa bilarna och köra.
  Men med så "stora" saker handlar det tyvärr mest om kunderna ...

  Tja, men som till exempel i de minsta sportklubbarna inte fungerar (gemensamma intressen för ett mål istället för att försvara sina egna intressen och pers. Profilierungssucht) kan det tydligen inte fungera bättre i stora företag.

 • blank

  Solen skiner, inte bara utanför, utan slutligen över Saab och i mitt hjärta.
  Vilka goda nyheter på morgonen. Mycket trevligt.

  @ Tom: Jag följer dagligen dina stora inlägg, antingen rapporter eller äta på krisen. Tack!

  Lg från OWL!

Kommentarer är stängda.