Saab News: Ingen kommentar av Victor Muller

Saabs drama i Sverige brinner och tickar klockan. Ändå försöker vi rapportera så lugnt och objektivt som möjligt. Den lokala tidningen i Trollhättan försökte nå Victor Muller på sin mobiltelefon.

Saabs VD var i ett möte, sa han och ville inte kommentera de senaste händelserna. Varken frågan om varför inga licensmedel kommer, eller om Guy Lofalk ska ersättas, kunde och skulle besvaras.

Klockan är igång, och det är bokstavligen. Det kan vara att vi i värsta fall upplever den sista lagen. De tjänstemän på Saab som ser fram verkar se det så, och det rapporteras att personalomsättningen stiger. Förståeligt.

Vad nu?

Situationen är svår, så du letar efter goda nyheter som att leta efter en nål i en höstack. Det vi måste rapportera som positivt är ett besök i NDRC: s utvärderingskommission i helgen med Pang Da och Lotus Youngman. Regeringens tjänstemän sägs ha gett positiva signaler. Detta är bra eftersom det slutliga beslutet från NDRC förväntas till fredag. Kanske kommer allt att gå bra?

Det är den kända silketråd som vi har täckt i månader. På den här tråden, som för närvarande är mycket tunn, står allt och faller. Tidningarna i Sverige är fulla av det och det verkar mycket personligt bakom det. Efter att ha läst alla viktiga tidningar och kollade min brevlåda kunde jag skriva mycket mer om det.

Men det är mitt personliga meddelande, jag känner mig inte så. Under de senaste månaderna har jag alltid försökt skriva pro Saab och begränsa skadorna på varumärket. För vissa saker var jag tvungen att hålla mig mycket tillbaka och jag kunde inte och ville inte ta med information från Sverige till allmänheten. För ett tag så visste det säkert att bloggen var åtminstone delvis framgångsrik för Saab.

För närvarande ser jag utvecklingen i Trollhättan som kontraproduktiv. Känslan att fortsätta blogga är mer än tveksamt. Så jag ställer in en personlig deadline idag.

Om situationen i Sverige inte vänder sig mot framtiden kommer det att finnas en blogg mindre inom överskådlig framtid. Detta är inte ett drama, för det finns andra informationskällor för samhället och även två andra tyska bloggar.

Det kommer inte att vara idag, inte heller imorgon. Men jag tror att slutet av månaden är ett bra datum för det. I det här sammanhanget…

Text: tom@saabblog.net

5 tankar om “Saab News: Ingen kommentar av Victor Muller"

 • Hi Tom,

  kan förstå din frustration väl! Ibland tror jag också att det kan vara bättre att låta "vårt" företag (fortfarande med gott rykte) dö än att förstöra sitt rykte.
  Skulle du verkligen stänga med den här bloggen skulle jag definitivt sakna något. Så min begäran, fortsätt! Om "vårt" företag vid något tillfälle inte längre existerar (eller inte som vi skulle vilja ha det), behöver vi (förblir trogna) människor som du ännu mer.

  Självklart kan vi inte göra mycket för vårt företag, istället för att informera oss själva. såvida
  vi kunde skapa ett "slags räddningsföretag" och därmed stödja "vårt" företag ekonomiskt. 1000 fans gånger 1000 euro motsvarar 1 miljon. Men det skulle bara vara fickpengar för "vårt" företag. Även tio gånger beloppet (som förskottsbetalning för nästa nyinköp med risk för total förlust) per fläkt skulle inte vara en räddning.

  Men det finns också trevligare ämnen som du / vi kan skriva som din Sabine eller Sabrina.
  Min Sabrina är en 9-3 2.0T Aero Machine MY'04, försedd med tillsatsvärme fortfarande fabriken ren', inte hingepfuscht så hälften så två kollegor, som de har i sin BXX återförsäljare eller Bxxxx tjänsten kan eftermonteras i nya bilar.
  Jag är så nöjd med min Sabrina att jag skulle hitta det väldigt svårt att ersätta henne med en av hennes nya syskon. De tyska massproducerade varorna (oavsett hur bra) skulle aldrig nå denna familjeanslutning.

  I omvårdnad kommer Sabrina regelbundet till min återförsäljare på cirka 50km-avstånd. De känner fortfarande oss med vårt namn och inte vårt kundnummer och det, även om Sabrina är den första representanten för hennes varumärke i min familj!

  Så jag är inte bara orolig för Sabrinas föräldrar, utan också om vår vårdservice.
  Kommer åtminstone att stödja vårdtjänsten med en check-up och byte av sommarskor med vinterskor.

  Kära Tom, ville bara distrahera dig från ovanstående skrift och hoppas att du fortsätter med det här.

  Hälsningar från Braunschweig
  Jvw

 • Inget drama? Hur som helst skulle jag sakna något - jag misstänker att många andra också.
  Låt oss vänta och se vad som händer i Sverige.

 • blank

  Som en lojal läsare vet jag inte vad jag ska säga. Kineserna är bra köpmän och kommer förmodligen inte att äventyra deras investering. Det är ett maktspel och Muller har förolämpat Youngman på våren. Pojkarna har märkt det, nu kommer Retorkutsche. 😉

  Jag tror att de vill ha Saab och vill bara bli av med Muller eller som frukostchef. Hur var det Spyker säljs och Muller är chef där. Utfärdarna.

  Saab hälsningar

  Frank

  Tom, fortsätt, hör du!

 • blank

  Kära Tom,

  Kanske är det den berömda poker på hemsträckan.

  Hälsningar

 • blank

  @ Tom

  Boarding är ned. Dessutom kommer allt att bli bra!

  Hälsningar från Franconia!

Kommentarer är stängda.