Automotive News Kina: Geely har inget intresse för Saab

Ny version: 10: 18

En förnekelse av officiell Saab-Geely-spekulation kommer från Kina. Geely PR chefen, Yang Xueliang, berättade för Automotive News China att inte vara intresserad av biltillverkaren från Trollhättan. Man medger att ha träffat administratören Guy Lofalk. Men som Yang Xueliang sa, var detta för "artighet" skäl.

I det världsomfattande Saab-samhället vågar vågorna. Saabsunited diskuterar starkt spekulativa konspirationsteorier. Igår undrade man om Guy Lofalk hade agerat olagligt, idag försöker du för närvarande att släta vågorna. Därför är det inte alls säkert vad Lofalk borde ha gjort. Rykten säger att han försökte "kyla" Lotus Youngman.

Vad som verkligen händer bakom kulisserna är svårt att säga. Jag mottar signaler från Sverige, som är mycket motsägelsefulla. Saabs officiella källor har varit tysta så länge, även Steven Wades blogg är på grund av semester i tystnad.

Via Bloomberg sade vd Eric Geers, Saab PR, idag "det finns flera intressenter för Saab." Men tillade han, "vi har bindande avtal med Pang Da och Lotus Youngman".

En åsikt från Guy Lofalk skulle vara intressant och hjälpsam. Detta kan sluta spekulation.

Hmm.

Titta, som de säger i Bayern.

Text: tom@saabblog.net

5 tankar om "Automotive News Kina: Geely har inget intresse för Saab"

 • hej leif,

  det är tyvärr korrekt. det ger oss och ändå inte något att svara på varje pressmeddelande. su har visat sig vara en bärartjänst enligt min åsikt.
  man behöver inte kommentera journalisternas delvis otydliga verbi och framför allt inte ta allt som ett rent mynt bara för att det skriver en tidning.

  många hälsningar

  marcus

 • @Marcus

  Den dumma saken är att pressen inte håller fast vid den. Se artikeln i avtonbladet eller konspirationsfetisjisterna på SU. Därför bör vi alltid vara uppmärksamma på vad vi lägger in här. Eftersom jag är säker på att vårt humör kommer att observeras av vissa.

  LG Leif

 • Jag tycker att det skulle vara ett misstag att kommentera allt. Detta kan påverka, om inte äventyra, nuvarande saker.
  även om vi gillar att se det annorlunda: för närvarande är vi inte viktiga och kan bara fungera mentalt stödjande. vi är inte världens nabel och inte för saab.
  speciellt om något som med unga inte går som planerat, skulle kinesen säkert förstå det som förskräckelse, de skulle publicera det. Detta kan då helt förstöra hela.
  när saker är färdiga eller när riktiga beslut fattas kommer du att höra något, jag är säker.

 • Men vad som definitivt bör behandlas i detalj är den fortfarande utestående betalningen från Youngman Lotus: Vad är den verkliga orsaken - finns det egentligen bara problem i genomförandet eller har minskat trots befintliga avtal, intresset för kineserna?

  Om det sistnämnda är sant, skulle en snabb åtgärd i förhållande till de andra berörda parterna (enligt Eric Geers, ja vara tillgängliga) vara tillrådligt. Förhoppningsvis kommer det att finnas ett indianskt företag med flera miljarder dollar - förutom Tata-Motors från Ratan Tata, är fler bosatta där och de statliga beslutsfattande organen i Indien är mycket trevligare än de i Kina!

  Ett officiellt uttalande om det övergripande temat för huset SAAB-Automobile skulle säkert nu vara lämpligt!

  DR

 • Det borde vara klart för alla att du inte kan kommentera varje tidningsrapport och borde.
  För tillfället finner jag rykten kvar bara kontraproduktiv.

Kommentarer är stängda.