Saab News: Saab 9-5 sedan tilldelas

Den nya Saab 9-5 2.8 V6-sedan vann årets 2011 / 12-bil i Singapore. I sin klass råkade den svenska sedan sig mot tyska konkurrenter Audi A6 och BMW 535i.

Grattis Saab! Trevligt att höra, för Saab 9-5 är en riktigt bra bil. Här är det nuvarande pressmeddelandet från Saab:

Saab 9-5 heter Årets bil i Singapore

Trollhättan, Sverige: Saab 9-5 Sedan 2.8V6 Turbo har utsetts till Årets bil i Singapore av en prestigefylld konsumentguide, publicerad av Wheels Asia. Den årliga "bilköparguiden 2011/2012" rankar alla modeller som säljs i Singapore, och Saab 9-5 jämfördes positivt med Audi A6 och BMW 535i i Executive Sedan-klassen.

- Vi är mycket nöjda, säger Jonas Hernqvist, regionchef för de asiatiska marknaderna. Marknaderna i Asien är krävande och särskilt Singapore, eftersom det är så restriktivt när det gäller bilimport. Därför är det särskilt glädjande och uppmuntrande att Saab 9-5 hedras på detta sätt.

Text: tom@saabblog.net

Källa & bild: Saab Automobile AB

7 tankar om “Saab News: Saab 9-5 sedan tilldelas"

 • Eftersom jag inte har tvivel om den fortsatta existensen hittills har en helt ny 9-5 Aero stöttat min 900ter och hans bror Viggen i flera dagar. Jag är inte förvånad över att den tyska bilen / pressen hittills inte har lagt märke till detta legitima val. Du måste få det klart först: Ett varumärke kämpar, inte bara självgjorda, problem och bygger årets bil 2011/12. Om du skulle förneka sin kompetens till att skriva kollegor i Asien, skulle du bara diskreditera dig själv! Så tyst och hopp på mer dåliga nyheter. Vilket är intresset bakom att problemen med ett sådant ”mindre” märke går igenom gazetterna så stora? Om ljuset syns i slutet av tunneln är det tillräckligt för en delare. Jag kör den bästa bilen i sin klass. Det fanns inget behov att välja att veta det. Men det är också bra för dig. Everton.

 • blank

  Mycket, väldigt elegant ... de har bara smak och vill inte ha enhetligheten! Vad säger de om stationvagnen ... den väljs för 2012/13! 😉

  Håll det upp och slutligen låta banden springa igen! 😉

 • blank

  trevligt att höra hur bra en SAAB-bil är, om inte lobbyisterna i den tyska bilindustrin skriver (som med biltidningarna i Tyskland osv)

  • blank

   Tyvärr inte bara i Tyskland, utan också i Österrike "tidades" tidningarna. Volkswagen med alla märken har en marknadsandel på 33% här ...

 • blank

  Det är bra att läsa något positivt däremellan.

 • blank

  Grattis, Saab! Jag tror det direkt. Någon verkar äntligen välja objektivt och rapportera. Vi vet inte ens det från den subjektiva Austro-Germano-pressen, där endast tyskarna får vinna ...

  • blank

   Detta måste verkligen ses så - fusk i testrapporter från AMS & Co. används till och med redan av Audi och andra. BMW-förare märkte själva (detta hände i vänkretsen)!

   På BMW, till exempel, är det mesta av bakhjulsdrift i provningsrapporter att vara till nytta -Den beprövade men inte bara på vintern en nackdel jämfört med framhjulsdrift är redan bekräftat för mig mellantiden några vänner från personliga erfarenheter.

   De andra plusserna som talar för SAAB-bilar är så kända ur en objektiv synvinkel, och naturligtvis i utvärderingen i Singapore med flöde.

   Hälsningar från Hansans stad Hamburg
   Joachim

Kommentarer är stängda.