Steve Jobs är död

Du kommer att fråga dig själv vad meddelandet på en Saab-blogg måste leta efter. Jag kommer ut som Apple och Steve Jobs Fan, som har arbetat med produkter från Steve Jobs och hans vänner sedan starten.

I mitt privata museum är så gammal som en enhet Apple Lisa och en Apple II naturligtvis fullt funktionell. Vi har aldrig bortsett från en av hans uppfinningar, det äldre Apple blev "bara" bort. Till skillnad från lådor från andra tillverkare.

Steve Jobs har format mitt vardag som ingen annan uppfinnare och visionär. Utan respekt för hans geni är bloggen tyst hela dagen idag.

Apple-gemenskapen lugnar, runt om i världen. Om du vill visa din respekt för Steve Jobs kan du Apple sida besöka.

Text: tom@saabblog.net

4 tankar om “Steve Jobs är död"

 • Ahhh ... att jag tycker att det här meddelandet här idag är bra. För att jag är riktigt träffad. Min första kontakt med Apple var 1990, en MAC plus, 9-tums SW-skärm. Programvara: Mac Write och MAC Paint. En uppenbarelse för mig, jag insåg den första timmen framför den här rutan att en dator kan vara en bra sak. Steve Jobs har haft en enorm inverkan på mitt yrkesliv som kommunikationsdesigner, ja, det hade inte varit möjligt på det sättet. MAC och andra APPLE-enheter är en del av mitt vardagsliv och har naturligtvis blivit en integrerad del av mitt privatliv.

  Steve Jobs har lämnat ett kraftfullt arv som vi kan använda för oss varje dag, men också ett gap som inte kommer att fylla så snabbt. Han är verkligen en av vår tids greats.

  Steve Jobs visar oss också vad som kan uppnås, tänk ut ur lådan, tänka framåt, ingen ytterligare anpassning! Kanske en dag som också är ett tecken för SAABs beslutsfattare att pausa, att tänka. För mig kan jag bara säga, i min lilla värld, det är en sådan dag.

  Tack för alla.

 • blank

  hi tom,

  en trevlig gest att låta bloggen vila idag. Vi har alla en bra tid att ta en paus på jakten på fler nyheter eller vattennivårapporter om vårt favoritmärke.
  När det gäller äpple kunde jag undgå varumärkets magi under lång tid. men eftersom min fru har använt en ipad har den tagit tag i mig också. sparar nu för en macbook ...
  Steve Jobs kommer att sakna världen.
  En investerare i hans slag skulle ha eller skulle ha gjort bra saab.

 • blank

  även om jag oute mig som exklusiv fönster användare, vilket är ingen riktig lidande är mer med dagens generation av hårdvara och mjukvara även säker på att jag verkligen djupt påverkad av döds Steve Jobs, säkerligen en av de mest visionära och geni i vår tid.
  sedan iPhone, jag är inte längre intresserad av vad andra tillverkare erbjuder, även om jag var en fan av Ericsson-telefoner i många år, också av sveriges kärlek.
  det borde få dig att tro att även ett jobb med alla sina möjligheter var tvungen att dö så ung.
  den här mannen hade vad du inte längre vill erkänna idag i utjämningsåldern: han hade karisma, var geni och fortfarande kopplade till en oerhört instinkt för marknader och kunder. Tack Gud, det finns inget system för det.
  Det här är unikt och på grund av hans opretentiösa stil var han också helt enkelt likbar.
  När genier dör, återstår ett gap som inte kan stängas.

 • blank

  Moin Tom.

  Det med döden var också mitt första budskap idag. Synd.
  Eftersom SJ var ett av de mest banbrytande människorna i datavärlden (om man tittar på PC-historia kan man inte komma runt SJ och upptäcka att han har bidragit till många betydande utvecklingar eller till och med erkänt sin potential (t.ex. mus, grafiskt operativsystem etc.)).
  Död SJ är en förlust.

  Förutom Saab är jag också en Mac-fan (även om jag ser mig själv som en användare än en fanboy).
  Mitt inträde i Mac-världen var en Powerbook (Pismo) år 2000 och sedan dess har Mac-datorerna sakta och helt förskjutit Win-datorerna för mig. Jag hade känt Mac-datorer i några år från min "fanatiska" vän och granne. Men jag avfärdade alltid hans "prat" som nonsens.

  När jag blev ”egenföretagare” efter examen (jag arbetade ordentligt med Mac-datorer där för första gången) stod jag inför valet: Mac eller Windows (eftersom det inte var något alternativ att köpa all rätt programvara för båda systemen).
  Och även om Apple 2000 / 2001 var så gott som död (hmmm, tycks mig bara något från en annan bransch känt), jag är medveten om att Mac beslutat och det såg aldrig tillbaka sedan.

  Under alla dessa år har jag inte ens haft en Mac-tekniker här (oftare för de datorer jag fortfarande hade då), aldrig allvarliga fel eller ens dataförlust. Och tack vare Timemachine är det nu barnspel att överföra ett helt system till en ny dator. Och (för kunder) Jag har fortfarande installerat en Windows-version på en enda Mac via Parallels - men lyckligtvis behöver jag sällan använda den. Det är därför Mac lönar sig för mig varje dag!

Kommentarer är stängda.