Saab Plats: Otålighet, otålighet, otålighet

Varje dag får jag mail från Saab-förare och Saab-fans. Innehållet? Otålighet, otålighet och igen otålighet i buntform. Man vill veta när produktionen börjar, den nästa undrar när Saab 9-4x kommer till Tyskland och andra väntar på reservdelar.

Även potentiella kunder vill ha fler fakta om den nya Saab 9-5 sportbilen, vilket jag är nöjd med, men där jag inte har mer data än den offentligt publicerade.

Jag är inte Saab. Jag har ingen direkt insikt varken i Trollhättan eller någon annanstans. Nej, jag är inte heller på lönen, vilket föreslogs i ett e-postmeddelande idag. Jag kan inte heller svara på frågan om licensavgifter från Kina. Jag hjälper gärna när som helst - om jag kan. Och jag är lika otålig som alla andra.

Saab ligger mitt i återuppbyggnadsfasen. Att säga att domarens förvaltare, som arbetar med högt tryck och diskretion, inte ger all data till utsidan.

Flera datum finns på vår tidtabell. I mitten av oktober bör ingången av Pang Da och Youngman förtydligas. Det är bra 9-10 dagar, schemat är mycket ambitiöst. När du väl kommit igång ger NDRC och Riksgälden i Sverige en välsignelse, så vinner du mycket.

Trollhättan arbetar med att effektivisera strukturerna för att göra Saab passande och lönsam. Denna plan måste också slutföras senast i månaden.

I slutet av månaden är kreditormötet planerat. Kreditorerna måste godkänna återuppbyggnadsplanen och vara nöjda med skuldkvoten. Saab siktar på 100% avräkning av alla fordringar. Om fordringsägarna godkänner, kan Saab mycket snabbt lämna återuppbyggnaden och fortsätta verksamheten utan en rättsadministratör.

På 11. November kommer att se årsstämman i Swedish Automobile. Den kinesiska slutgiltigheten skulle då bara vara en formell fråga.

Det här är vår färdplan, det är fakta. Det finns inget mer för tillfället, allt annat skulle vara spekulation. Vi har nästan 6 veckor framför oss. Om allt går som önskat kommer Saab tillbaka till marknaden. Under denna tid måste vi som alltid vara tålmodiga. Eller så letar vi efter ett tidsfördriv.

Vi kunde gå till Saab-återförsäljaren, beställa en hjortuppgradering, ett inspektions- eller vinterdäck för vår Saab. Eller vi kommer att göra det ännu bättre. Gilla min vän Joachim, som lämnade Saab-samhället för några år sedan och flyttade till ett varumärke i norra Tyskland.

Joachim kommer nu tillbaka till märket och köper (kanske - och jag håller fingrarna korsade 😉) i morgon en Saab som en andra bil. Låter bra och är ett förslag för oss alla.

I den meningen ... 🙂

Text: tom@saabblog.net

7 tankar om “Saab Plats: Otålighet, otålighet, otålighet"

 • Jag tycker att det är bra vad tålamod Tom har med oss ​​otålig! Tack, Tom !!! Och om allt går bra och alla kan vara glada igen, rapporterar vi gärna det till Tom! Hälsningar till all väntan från Berlin! ilona

 • blank

  Att ha tålamod är en inneboende svensk egenskap, om vi (i det här fallet) följer den.

  Konstigt nog, när jag hör ordet tålamod tänker jag alltid på Astrid Lindgrens Tomte Tummetott; han bevakar en svensk gård på vintern och lugnar de otåliga djuren: ”Många somrar såg jag komma och gå. Var bara tålmodig, ha tålamod! Våren är nära. " Låt oss hoppas att våren snart är här för SAAB också.

  Hälsningar

  Pussel

  • blank

   Hej gråta
   absolut lysande ditt uttalande och så lämpligt. Great !!!

   Jag växte också upp med Tomte Tummetott, för mig var det den eviga norra bayerska vintern med mycket snö som inte ville ta slut och mina föräldrar påminde mig alltid om det. Vi hade också alltid framhjulsdrivna bilar, annars skulle vi inte ha kommit upp på ett berg ... Tyvärr ingen Saab, på något sätt var det aldrig i fokus, bara när min far besökte Saabs fabrik på 80-talet ...

   LG P.

 • blank

  verkligen, jag är alltid förvånad över engagemanget och "credo"
  vår kära TOM skriver ”medicinsk historia angående det dåligt sjuka (kalla) SAAB-företaget”.
  Alla hoppas naturligtvis att hans vision kommer att bli fullt realiserad och att han kommer att bli firad av SAAB och att hans enorma flitighet kommer att uppskattas i enlighet därmed.

  Tack och vänliga hälsningar från Schweiz

  Marc

 • blank

  Förresten upptäckte jag trädgårdsarbete och plantera fruktträd för att överbrygga klyftan. Som ett resultat har jag nu (nödvändigtvis) en perfekt trädgård och inget mer utrymme för fler träd, trädgården är uttömd med 20 fruktträd ... Så jag började plantera rosor, där har jag fortfarande plats ...

 • blank

  Tja, jag förstår otåligheten, speciellt om du ser fram emot den nya bilen, förstås. Men jag måste säga att vi måste vänta ständigt på något, och har gjort det i flera år. Euro räddning, ekonomisk återhämtning eller nedsvängning etc. På grund av det ständiga väntetiden kan jag inte komma ihåg det med Saab.

  Om det är annorlunda med dig, så mycket desto bättre.

  Men med projektarbete, produktutveckling och samordning med myndigheter och testorganisationer är väntan dagliga affärer och otålighet leder bara till hälsoproblem ...

 • blank

  ... en idé att lägga den tid som alla kan spela vem som har beställt en SAAB och för vilken ett leveransdatum ännu inte har fastställts. Vi kallar spelet 'Swedish SAAB Roulette', baserat på varianten från öst. Håll dina återförsäljare nöjda genom att ändra önskad konfiguration för din SAAB lite varje dag. Ibland en annan motor här, ibland ett extra tillbehör där, ibland ändrades bilfärgen. Vid någon tidpunkt kommer beställningen att fixas över natten, dvs. så snart ett produktionsdatum har ställts in kan konfigurationen inte längre ändras och du kommer att få din roulette SAAB enligt överenskommelsen dagen innan. Som rysk roulette, med minst lika mycket spänning, men helt ofarlig.
  Menas inte så allvarligt (dålig återförsäljare!), Men åtminstone representerbar: o). Så mycket för de otåliga att spendera tiden ...
  PS: Jag väntar redan med otålighet!

Kommentarer är stängda.