Swedish Automobile: Extra bolagsstämma planerat

Sedan domstolens administratör, Guy Lofalk, flyttade in med Stallbacka, har rubrikerna kring vår bilverkstad krympt. Det är bra, för nu räknar bara fakta och fram till slutet av kreditormötet i slutet av månaden är inte mycket tid. Fram till dess måste Saab ha en bra plan och hårt bevis för framtiden.

Guy Lofalk och Martin Larsson var i Kina förra veckan besökte de nya Saab-ägarna Pang Da och Lotus Youngman Automobile. Den nya affärsplanen och framtiden för Saab diskuterades, liksom den svenska ambassaden i Peking.

Martin Larsson, så ni hör, har mottagits mycket väl av kineserna. En källa sa till och med "... kineserna älskar honom". Larsson är favoriten för att efterträda Victor Muller, som bara kommer att vara medlem i tillsynsnämnden i framtiden.

Klockan tikar, och jag tror att vi snart ska se de första effekterna av rekonstruktionen. Avbeställningar förväntas inom de närmaste dagarna, införandet av investerare från Kina bör formellt släppas av Peking till mitten av oktober. Om Saabs affärsplan finner godkännande av fordringsägarna, kan vår bilproducent slutföra rekonstruktionen framgångsrikt i november.

På 11. I november kallar Swedish Automobile ett extra bolagsstämma för att ändra bolagsordningen och att inkludera företrädare för Pang Da och Younman Automobile på bolagets styrelse.

Saab skulle sedan gå in i ett nytt kapitel i företagets historia och biltillverkning i Trollhättan skulle säkras. Det låter bra, men det är mycket arbete för alla inblandade. Kampen för och för Saab fortsätter. Inte bara i Sverige, utan också i Tyskland arbetar de hårt med framtiden. Det är bra, kursen är rätt, och jag är optimistisk att vi kommer att se ett "lyckligt slut".

Idag är "långsamt bloggande" dagens ordning. Jag är på ett familjemission eftersom det också finns ett liv bortom Saab. 😉

Text: tom@saabblog.net

3 tankar om “Swedish Automobile: Extra bolagsstämma planerat"

 • blank

  Tack Tom, söndagsläsningen är där, som en schweizisk klocka. Ja, långsamt bloggas tillkännages, jag skulle vara mycket glad om spänningen minskar och Saabi tar med sig de vackra nya bilarna till folket. Det finns många av dem nu och jag kan då ta hand om mina 3 generationer av Saab, frostskydd, vinterdäck etc. Glad söndag och veckan

 • blank

  hej tom

  när förväntas det bli producerat?

  gäller

  Carlson

Kommentarer är stängda.