Saab Week: Allt blir bättre ...

September är över och jag är glad över det. För Saabs specifika synvinkel var dramatmånan oslagbar. Oktober kan bara bli bättre. Kan han verkligen? Mer om det senare. Våra jagade 9-3 Saabine vi hämtade upp i Frankfurt. Det första intrycket är mer än bra.

Allt verkar ha gått upp en växel när det gäller växel. Om du var tvungen att växla ner till fjärde växeln innan "Hirsch" med Saab 9-3 1.8t för att accelerera på motorvägen, nu går femte växeln verkligen igång. Men A4 var för överbelastad för att testa Hirsch Tuning ordentligt. På helgen bär det av till North Hesse, i Kasselbergen kan Saabine sedan visa vad som händer.

Saab Oktoberfest Trollhättan

I Sverige äger Saab Oktoberfest plats. Igår startade en tysk Saab-konvoj från Puttgarden till Trollhättan och igår kväll hade jag frustrerad mail från några Saab-förare från norra Tyskland i brevlådan. Varför skrev inte SaabBlog.net om det? Tja, folk, varför?

Tyvärr associerar jag bloggar RedJ von Saabsunited eller Dirk von Saab Reisen vid alla tyska Saabevents, som IAA Spezial, och kommer att göra det i framtiden. Eftersom jag tycker att bloggarna borde dra ihop för Saab. Det är dock en kommunikativ enkelriktad gata och det kommer från Saabsunited ingenting, så att jag bara har lärt mig igår med posten från konvojen. Intentionen var inte våra bloggers vänner. Men det är mer än synd, men i framtiden hoppas jag att du kan ändra det på Saabsunited.

Definitivt värt ett besök Saabsunited på helgen, för i Trollhättan kan du se den nya ePower Saab utöver Hirsch och Maptun Performance.

För 2012 bör vi inrätta en Saabfestival i Tyskland. I god tid, kanske före den stora Saab-festivalen i Trollhättan. Tiden skulle vara rätt för den.

SaabBlog.net webbplats statistik september

September var en månad av kris. Börja med den avvisade rekonstruktionen och skakningen och rädslan för framtiden. Saab är nu i återuppbyggnadsfasen och förhoppningsvis säker. I Trollhättan arbetar man hårt med den framtida förmågan och kommer antagligen att radera jobb. Saab-krisen har också lagt märke till bloggens åtkomststatistik.

I september hade SaabBlog.net mer än 130.000 besökare, vilket är ohälsosamt under den här månaden. I statistiken kan du tydligt se krisens klimax och jag är glad att trafiken långsamt återgår till normal.

Vad jag önskar för framtiden är mindre drama, bättre nyheter från Sverige, men också några träffar mindre.

Den andra sidan är. Bloggen har fått nya läsare från Tyskland, Schweiz och Österrike. Många Saab-vänner, tidigare Saab-förare eller personer som alltid varit intresserade av varumärket från Sverige har läst att Saab lever. Så bloggen har uppfyllt sitt uppdrag.

En ytterligare anteckning. Bloggen har läsare i åldersintervallet från 18 år till över 70 år. Alla kommunicerar fredligt och med nivå. Jag är stolt över det. Tack till alla läsare. Det måste sägas en gång.

Saab-förare och varumärkesbyte

Förra veckan var det stora ämnet att handlare är på väg att landa. Vad vi inte belyste är frågan om hur de berörda Saab -förarna styr. Byt du till "Korea - Chevy" -lagret (Phew!) Av lojalitet mot återförsäljaren? Eller är lojaliteten mer till varumärket?

För decennier sedan gjorde min far ett varumärkeförändring, vilket berodde på återförsäljarens lojalitet. Han förändrade sig sedan i vänskap till en Talbot Solara, ett märke som lyckligtvis sedan dess försvunnit från massans minne. Och med rätta, eftersom Solara var min fars mest grymma bil och slutligen bortskaffades mot en Audi 100.

Det verkar inte finnas några tendenser i Saab-gemenskapen. Förarna är mer än lojala och bara två läsare här har meddelat ett eventuellt fusk per e-post. Till Göteborg. Så runt hörnet. Okej, Volvo kan förlåtas - jag har också en viss tillgivenhet till det värsta fallet.

Men…..

Jag säger det ganska öppet. Ha lite tålamod. Vi är väldigt nära.

Allt blir bättre ...

September var tufft Men vi överlevde det. Kommer oktober vara bättre? Förutom en liten osäkerhet som återstår och gnager, säger jag ja. Från en konfidentiell källa ser jag vad som händer bakom kulisserna. Det finns några positiva saker som kommer upp och vi kommer också att uppleva en Saab comeback i Tyskland. Saab Tysklands chef Jan-Philipp Schuhmacher och hans lag står på högt tryck. Kanske kan vi se de första resultaten under de kommande 1-2 veckorna. Så vi kan vara nyfiken.

Vädret är vackert, det lovar att vara en gyllene oktober. Använd tiden. Från Saabs synvinkel kan det också komma till en god årlig slutsats. Håll dig avstängd, varumärket förblir vägat. Det är värt det. Och njut av helgen!

Text: tom@saabblog.net

5 tankar om “Saab Week: Allt blir bättre ..."

 • hej tom

  vad tycker du när produktionen börjar igen?

  Skulle vara trevligt om du kontaktar mig igen.

  kärlek hälsningar

  Carlson

 • blank

  Hej,

  Jag har kört SAAB för 2 år nu och senare en 2006er SAAB 9-3 konvertibel 2.8T V6-årsdag. På grund av detta har jag länge läst denna mycket intressanta och väldigt informativa blogg och jag berättar för Tom att han respekterar sitt arbete för att hålla oss uppdaterade med de aktuella händelserna på SAAB.
  Jag läste emellertid också SaabsUniteds hemsida http://www.saabsunited.com/ regelbundet och måste därför säga att här för över 1-veckan i detalj om konvojen med rutter, mötesplatser och datum samt i internetgjorda gatukartssnitt rapporteras. Så det hade inte varit ett problem att få den information du ville ha.

  Hälsningar från
  soligt Brunswick

  • blank

   Sant, men inte alla läser två bloggar. Tom associerar ofta med Saabsunited, vilket visar oss att han inte är en freak som bryr sig om träffar, men om saken. Det är en ädel attityd.
   Så alla hade tid att ta reda på, och vi kommer ha vår egen Saab Festival i D nästa år 🙂 🙂

   • blank

    Hej där.

    Jag läser både bloggar regelbundet, men jag saknar Saabsunited Swades stil. De nya skaparna tickar anderster och gillar att fira sig. På Saabblog.net trodde jag inte att Tom kommer att vara längre än 3 månader. Fel tid att börja i en svår miljö. 🙁 Men han packade i kontrast till andra tyska bloggprojekt och blir bättre. Han har blivit lovad nog under de senaste veckorna för att jag låter det vara.

    Jag säger bara Chapeau!

    Saabfahrer hälsningar

    Frank

 • blank

  ”För 2012 bör vi inrätta en Saab -festival i Tyskland. I god tid, kanske inför den stora Saab -festivalen i Trollhättan. Tiden är mogen för det. "

  Jag kan inte vänta!

Kommentarer är stängda.