Svenska bilnyheter: Spyker kan säljas & Jensen

Uppdatering: 17: 27 / 21: 54

Saabsuniteds vänner rapporterade det igår. Spyker Cars kan ha sålts till en amerikansk investeringsgrupp som heter "North Street" för 32 miljoner euro. Betänkandet är inte riktigt intressant, för enligt min mening är försäljningen irrelevant.

Intäkterna går till investeringsföretaget "Tenaci", som har pantsatt Spyers tillgångar. “Tenaci” är ett investeringsföretag som kontrolleras av Victor Muller. Lån till Saab Automobile AB på cirka 2010 miljoner euro hade flödat genom ”Tenaci” i slutet av 60. Finansmannen bakom "Tenaci" är återigen Antonov, så Muller överlämnar i princip de inkommande pengarna till Antonov.

Detta kommer att minska SWANs och Mullers skuld vid Antonov, men för Saab ger inte försäljningen något. Frågan är om du inte investerar pengarna bättre i omstruktureringen, men det verkar inte vara.

Särskilt då kontrakten ännu inte har lagts undertecknats och förhandlingarna, som beviljas av Swedish Automobile, fortfarande misslyckas. Spyker Cars har redan sålts till investerare Vladimir Antonov, men försäljningen har aldrig slutförts.

Jag har aldrig avslutat ämnet på Vladimir Antonovs nya webbplats. Titta på sidan, det verkar som om Antonov ser sig själv som Spyker-ägare. Åtminstone rapporterar den svenska nyhetsbyrån TT i eftermiddag att Antonovs kontrollerade CCP Holding fortfarande är intresserad av Spyker.

Men kanske är jag bara en liten person som ser vissa saker för snävt. Eftersom Antonov har länge haft en ny leksak, som han har meddelat. Hans CCP Global Holding tillkännager byggandet av den nya supersportbilen Jensen Interceptors. Du kan läsa i den aktuella spegeln att bilfans redan bör vifta med tomma kontroller här (och igen).

Förresten kommer Victor Muller att vara VD för Spyker Cars efter försäljningen. Hmm.

Priset på det svenska bilbeståndet gjorde idag en spekulativ hoppa, handel på 1.16 €.

En bloggare har rätt att tolka vissa meddelanden. Som vanligt i journalistik. Jag avstår medvetet från några kommentarer idag.

Text: tom@saabblog.net

4 tankar om “Svenska bilnyheter: Spyker kan säljas & Jensen"

 • Du kan nästan lämna min malare och Antonov med Saab till kineserna,

  de är rädda för att bli komplimangerad av dem ändå,

  Jag hoppas att de framtida "härskarna" i Saab gör det bättre,

  Saab hattar tjänat.

 • blank

  Om bara Antonov hellre skulle ha avslutat saken med Saab ... 🙁

  • blank

   om du tittar på hans sida ... understatement är på något sätt annorlunda, eller hur?

Kommentarer är stängda.