SaabBlog.net: Saab-telefonen och Saab 9-3 Sportkombi

Saab iPhone 4 -omslagen som en god vän skickade mig från USA sålde snabbt ut. Efter att jag "tiggde" om fler omslag, packar han nu ett andra "Saab Care Package" för Tyskland. Vilket är bra, för några Saab -fans väntar på det. OK, det skulle åtminstone lösa detta problem.

Saab iPhone. Saab Skal till iPhone 4.
Saab iPhone. Saab Skal till iPhone 4.

Vårt privata Saab investeringsprogram går in i näst sista omgången. Efter att vår Saab 9-5 sportdräkt är fullt utrustad med allt som är meningsfullt och tillgängligt, är vår nya nu tillgänglig Saab 9-3 sportkläder en hjortuppgradering och en motorblockförvärmare. 9-3 är ett typiskt barn av krisen. Egentligen ville vi köpa en annan modell, med fyrhjulsdrift och bättre utrustning. Jag oute mig nu gånger Saab 9-3x fan. Men krisen, det fanns ingen skulle ha nöjda oss och så vi sparat en betydande summa, som fortfarande är platt på kontot. Men det är hur många Saab-förare som gör just nu.

Saab 9-3 1.8t medpilot Polly, i framtiden snabbare ...
Saab 9-3 1.8t medpilot Polly, i framtiden snabbare ...

Efter de första 5000 kilometerna är vi trots allt mycket nöjda med nya Saabine. Ibland är mindre kanske ännu mer. Beror på synvinkeln ...

Endast motoreffekten på 1.8 ton, en ren marknadsföringsperiod, eftersom en 2.0 liter arbetar under huven, behöver uppgraderas. Medan allt är i toppklass i stadstrafiken och på landsvägar, även på grund av den vackra 6-växlade växellådan, är bristen på kraft på motorvägen irriterande. Framför allt älskar Polly sport, det långsamma ryck i höger körfält fungerar inte alls ...

Att byta tillbaka med två växlar är irriterande och behöver inte vara. För närvarande är vår 9-3 i Frankfurt i Saab centrum och får, tack och lov, några hästkrafter.

Förutom "bara" 150 hästkrafter är Saab en fantastisk bil, mycket välgjord och som den ska vara hemma på långa resor. Allt annat skulle också ha överraskat oss.

Låt oss se hur "hon" går med 195 turbohästar. Uppdateringen följer.

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “SaabBlog.net: Saab-telefonen och Saab 9-3 Sportkombi"

  • blank

    Uppgradering kan och måste rekommenderas starkt! Jag kör också (fortfarande räknas dagarna) en 1.8t sport kombination + hjort. Det är mycket bättre, det är roligare. Bilen har en bättre passage i mittområdet och en är betydligt mer avslappnad på vägen. Ha kul med det! HP

Kommentarer är stängda.