Saab News Germany: Saab noteringar från Tyskland

När jag kollar mina e-postmeddelanden kommer ämnet Saab-återförsäljare i Tyskland fram mer och mer. En del, och om jag ser det rätt, lämnar en hel del Saab. Många av dessa återförsäljare kör över till Korea Chevy-lagret, vilket i sig är tillräckligt straff, och ser där en möjlighet till ekonomisk överlevnad. Det är förståeligt, eftersom en återförsäljare lever av bilförsäljningen och den resulterande verkstadsomsättningen. Situationen är dock inte riktigt så svart som det verkar.

På grund av andra Saab-återförsäljare får jag även signaler som man tror på Saabs överlevnad och fortsätter att stå bakom varumärket. Det är glädjande att dessa återförsäljare enligt min mening är de som har gjort sig särskilt starka för varumärket tidigare. Saab fyrar, så att säga, i havet av bilar trivia. Förmodligen är det också de återförsäljare som har gjort huvudförsäljningen tidigare.

Avslutnings- och avslutningsintentionerna för många Saab-partners avser slutet av året. Fram till dess måste Saab Sverige vara i säkert vatten och produktionen måste gå. Eller så håller vi på att starta produktionen. Hur som helst, då måste Saab Automobile vara stark, säker och oberoende på lång sikt.

Jag hoppas att några av dessa återförsäljare då, i sista stund, så att säga, kan ändra beslutet.

På bloggen under de senaste dagarna, en intressant diskussion om Saab-Tysklands verksamhet eller passivitet. Även om ämnet var ibland helt över 😉. Jag släppte medvetet diskussionen eftersom bloggen också är öppen för frustration och kritiska kommentarer. Också många mail kom på ämnet, ja folk, och jag måste säga att några var ganska tuffa i domen.

Några Saab-fans och läsare har sagt att Internet är öppet, Saabs nuvarande vintersatsning. Detta går igenom pressen, för att på Saab England alltid varit en särskilt kompetent PR-avdelning.

Bra, vi måste vara rättvisa. Saab i England är ett oberoende, lönsamt företag. Rekonstruktionen i Sverige påverkas inte.

Saab Germany är tyvärr ett dotterbolag till Saab Automobile AB. Möjligheterna är således begränsade, en påverkas direkt av rekonstruktionen i Trollhättan och måste vänta på instruktioner från administratören. Det är ett faktum, vi kan inte komma över det.

Före rekonstruktionen hade jag ett kort samtal med Saab Country Manager Shoemaker om framtida planer för godkännande av rekonstruktionsförfrågan. I Frankfurt finns planer och idéer i lådan och Saab Tyskland, är jag säker på att du har tillgång till tiden fram till början av produktionen.

Det kommer ta lite tid, eftersom Guy Lofalk administratören tar några dagar att engagera sig. Jag arbetade nära Saab när det gällde att utforma och organisera det alternativa IAA-utseendet. Saab har gjort det omöjliga (nästan) möjligt snabbt och med stort engagemang. Det faktum att det inte kom till Saab-showen i Frankfurt berodde på händelserna i Sverige och inte till Saab Tyskland.

Det är därför jag är optimistisk om Saabs situation i Tyskland under de närmaste veckorna och månaderna. Saabs chefs skomakare och marknadschef Claesson kommer att utnyttja möjligheterna. Du kommer kanske att vara okonventionell och kreativ. Du kommer antagligen också att kommunicera mer direkt med Saab-communityn. Eftersom jag inte kan föreställa mig ett "företag som vanligt" för Saab.

I slutändan vill jag faktiskt undvika det dumma ”G” -ordet eftersom det hemsöker oss.

Hjälper inte. Vi har fortfarande tålamod.

Text: tom@saabblog.net

12 tankar om “Saab News Germany: Saab noteringar från Tyskland"

 • Jag tror också att det inte behöver vara ett glaspalats. en kompetent liten verkstad är viktigare för mig än den stötta överkillen. Tyvärr är trenden mot stora prestationer, se audi, bmw och co.

  Saab bör ta hand om de små och engagerade företagen

  Frank

 • Jag är nyfiken på hur återförsäljarnätverket kommer att byggas upp i framtiden. Min återförsäljare är en timmes bilresa från mig, men extremt trevlig och kompetent. Tyvärr fortsätter jag att höra omkring mig att SAAB bygger fantastiska bilar, men återförsäljaren eller, bättre, verkstadsnätverket är för tunt. Jag ser det inte alls så för - även om jag är en långväga förare - är jag väldigt sällan i verkstaden - kan du verkligen planera för det (mest ...).

  Men kanske du bygger ett nätverk av verkstäder och återförsäljare? Idag finns det redan några små fina verkstäder som har tillägnat sig SAAB, men har inga ambitioner att skapa stiliga showroom. Kanske borde du inkludera dem?

  Hälsningar

  Pussel

 • Addendum till 2. Saab-handlare:
  .. och jag är inte ens säker på om det fortfarande finns en “riktig” Saab-återförsäljare i stan eller igen.

 • Jag skulle vara glad om en av de första sakerna som återförsäljaren listar på saab.de på webben är uppdaterad korrekt.

  Jag menar till exempel att minst en av de listade återförsäljare från (bredare) området inte ens ser ut som bilhandlare längre.
  Och om du tittar på webbplatser för några andra återförsäljare som nämns där visas ibland bara Opel.

  Och kanske även en bättre indelning mellan ny bilhandlare och eventuellt bensinstationer eller så skulle det vara möjligt ....

  Så mycket som jag gillar våra Saabs hade vi alltid "våra bekymmer" med återförsäljare och verkstäder:
  - 1: a Saab-återförsäljaren (även på plats) har tyvärr gått i konkurs (internt företag och särskilt familjeskäl)
  - 2: a Saab-återförsäljare (nästa stora stad) gick i konkurs och jag gjorde det också.
  - 3: e Saab-återförsäljare (närliggande distriktsstad) har också gått i konkurs (trots Opel och andra märken i tillägg)

  Efter den tredje återförsäljarens konkurs betjänades vår nuvarande bil endast i en ”bakgårdsverkstad” (påstås en officiell Saab-partner) i en mindre angränsande stad innan vi kort bytte till återförsäljaren från det ”större området” (se ovan) är. Men eftersom det också verkade för ”tveksamt” för oss, bytte vi nyligen (efter intensiv internetforskning) till en oberoende verkstad i en annan angränsande stad vars ägare rapporterades som Saab-expert i nätverket. Och en gratis lokal verkstad kunde / ville inte ens reparera något på Saab en gång imellan)

  Självklart vill jag fortsätta att köra Saab. Men har också en tillförlitlig verkstad med återförsäljare (och precis som att se upp som den nuvarande listan på saab.de).
  Jag tror att det finns fler som är intresserade av Saab-bilar. Men väldigt få är på humör för sådana "verkstadsbekymringar" som vi har gått igenom och fortfarande gör.

 • hej leif,

  Svaret är ganska enkelt: för att jag också har ett jobb och det är helt tillräckligt att arbeta i ett forum.
  Dessutom kostar det hela mycket pengar. eftersom jag inte vill annonsera hos oss betalar jag för det. Av den anledningen är ett forum helt tillräckligt ...

 • Ja, G-ordet måste vara ansträngt de senaste månaderna. Jag har varit glad i veckor, tack till moderatorn Tom, som ger oss så omfattande information!
  Men är det inte så här: förväntan är den största glädjen! Det är därför jag inte ens tänker på distans att avbryta beställningen för min framtida TTiD4 cabriolet 'mit Hirsch'! Efter att jag inte vet hur många SAAB jag har kört kan jag inte ge upp! Bara erfarenheten av att komma in i det nya fordonet någon gång och låta de två små turbinerna spinna är värt att vänta. Jag gillar också min SAAB-återförsäljare, förresten den bästa i världen ...; o), och det är därför jag inte gillar att svika dem. Ett sådant litet varumärke står eller faller med kundens åtagande. Jag föredrar att köra min SMART lite längre (oj, det är bara stadsbilen ...) tills tiden kommer.
  Till dags dato bygger SAAB tekniskt och formellt fascinerande fordon för individualister till ett pris som inte är helt ur frågan mot andra exotics. Du måste också städa upp. Det är självklart en balansräkning att hålla ett sådant bolag vid liv. Ingen massmarknad. Om du lite vet om bilindustrin behöver du inte bli förvånad över att det var där med GM.
  Nu håller vi fingrarna korsade så att vi kan trycka på gaspedalen på våra nya SAABs igen i framtiden. Glaset är fortfarande halvfullt ...!

 • hi tom,

  Det är verkligen en bluogers tur att låtsas som ämnen, det är det som gör en blogg annorlunda än ett forum.
  ibland är det dock oundvikligt att ta upp andra saker också. om de tysktalande saabforena inte var så "förorenade" av profilneurotika som inte gillar saab och förblir för evigt i det förflutna, skulle det verkligen finnas en bättre plattform för detta. så jag hoppas att någon någon gång kommer upp och startar ett nytt Saab-forum i Tyskland.
  tills dess ber jag om efterlevnad.
  något annat att saab tyskland:
  Jag hade begärt teknisk information på snabblinjen och vidarebefordrats till ett privat företag, som behandlar alla tekniska saker för saab Tyskland. detta företag arbetar också för andra företag.
  detta kan inte vara Saabs framtid - jag vill inte skriva ner vad jag upplevde där eftersom ingen skulle tro det ändå ...

  • Moin Marcus,

   men jag förstår det. Det är inget problem. Jag gillar inte call center historierna mer än du gör. Ingen fråga. Jag kan föreställa mig vad du upplevde där.

   Hälsning

   Tom

   • @Marcus

    Jag känner till de helt förorenade forumen i D, särskilt en viss där varje Saab efter 1992 är en dödlig synd. Tror du att någon med denna kundkrets kommer att öppna ett nytt forum?

    Saabs kundvård behöver mycket förbättring. Samtalscenter är trevliga. Mellan linjerna läste jag Toms förhoppningar om framtiden.

    • hej leif,

     Man leder också ett forum, utan att vi växer upp där. Hela saken har något att göra med regler och ledarskap.
     Jag har kört ett forum själv i många år på ett helt annat område och vi har inga problem, eftersom vi alltid har varit mycket förolämpande i förolämpningar etc., annars är det inte.
     Eftersom vi behöver hela postadressen för registrering, även de många anonymister som gömmer sig bakom deras anonymitet, är inte med oss, men i andra forum för att argumentera och till och med upplösning av forumen.
     Även om detta kan vara avskräckande för vissa, fungerar det.

     många hälsningar

     marcus

     • Hej Marcus

      Du kör en ny 9-5 och du är en fläkt. Varför gör du inte ett forum? Jag frågar bara. Det skulle vara bra för varumärket. Jag ser ett behov av framtiden.

      LG Leif

 • Hej mr Admin.,

  vad är G… .. ordet?

  LG

  ram

Kommentarer är stängda.