Saab Nyheter Sverige: Saab noterar

Uppdatering: 18: 41

Det har verkligen inte hänt mycket i Sverige på Saab. Medan Saabs återförsäljare ANA, Saabsunited, Maptun Performance och Hirsch Performance förbereder Saab Oktoberfest i Trollhättan, väntar vi fortfarande på positiva signaler. Svenskarna och besökarna på Oktoberfesten har det riktigt bra. ANA erbjuder Saab aluminiumfälgar med 50% rabatt och med tårar i ögonen kan du köpa ny Saab från lager.

ANA har ny Saab 9-5 och Saab 9-3 på lager till ett bra pris. Även om det här i månader är allt mer eller mindre torkat ut och Saab-förare byter varumärken, finns det fortfarande bra lager i Sverige, Storbritannien och USA.

Fackföreningen IF Metal har idag återkallat konkursansökan mot Saab Automobile AB och Saab Powertrain AB i Vänersborg. Detta är ett gott tecken från facket, om än med symboliskt värde. Eftersom alla konkursansökningar är vilande under återuppbyggnadsfasen.

September-lönerna för Saab-anställda betalades idag på statens löngaranti. I augusti och september har betalningarna blivit flytande och i alla fall bor familjerna i Trollhättan lite mindre bekymmer på kort sikt.

Ännu inte i sikte är tyvärr Youngmans 640-miljoner kronor. Saab hade med rekonstruktion begäran, domstolen försäkrade om att medel kommer inom två veckor. Youngman-fonderna är ett viktigt lager för en lyckad rekonstruktion. Idag har Gunilla Gustavs från Saab PR-avdelningen försäkrat pressrepresentanter om att pengarna är på väg och förväntat denna vecka.

Idag är det onsdag. Veckan är inte lång och jag skulle må bättre om pengarna var i konton. Tja, kanske har mina Saab-specifika nervändar blivit ganska tunna på grund av den långa krisen. 😉

Det finns fortfarande några saker att säga om marknaden i Tyskland. Men först måste jag kolla mina e-postmeddelanden ... Fram till dess.

Text: tom@saabblog.net