Saab News: De goda nyheterna från Trollhättan

Det blir tystare runt Saab, vilket jag ser som ett gott tecken. Vi har trots allt haft tillräckligt med spänning på senare tid. Om du redan har rubriker, vänligen vänligen positiva meddelanden. I Sverige finns det mycket som händer, inte bara runt Saab.

Lönebetalningar till anställda

De flesta Saab-anställda fick igår lön för augusti månad. Detta lägger mycket press på familjerna. Lönerna för september ska täckas av statens lönegaranti, som veckan fortskrider.

Licensierade medel från Youngman

Nej, fonderna finns inte på kontona. I själva verket förväntades cirka 650 miljoner kronor igår. Betalningen har försenats, men förväntas nu under veckan. Så sa Saab-pressansvarig Erich Geers. Betalningen ger Saab-partner och framtida aktieägare de icke-exklusiva rättigheterna till Saab PheniX-plattformen. Med mottagandet av medel står och faller många saker. Om pengarna finns på Saab-konton under veckan, så kan vi gå till den första flaskan av bubbla (eller vad som helst). För då är Saab inte bara ett litet steg längre men har gjort ett stort steg framåt.

Subarus från Trollhättan

I januari gick pressen genom pressen att Subarus skulle driva med gasdriven Saab-band. Meddelandet visade sig vara en ganska fett tidnings anka. I Trollhättan skulle Subarus omvandlas till gasdrivning. På grund av katastrofen i Japan har projektet försenats, nu kommer det igen.

Subaru Nordic, BRC Sweden och ANA arbetar med projektet, vilket kan starta i år. Flera tusen Subaru ska årligen konverteras till naturgas. För ANA, allvarligt påverkad av Saab-krisen, kommer projektet på rätt tid och är körfältet vid horisonten.

Omvandlingen av Saab 9-3 till naturgas, en ANA-pelare, sker inte på grund av brist på produktion i månader, skulle Suabru vara den andra grundstenen. På samma sätt omvandlingen av Saab 9-5 till polisen. Ordererna avbröts efter en lång väntan. Som den gamla 9-5 i Sverige var och är populär hos polisen som en robust och motståndskraftig bil kommer förhoppningsvis orderna att komma tillbaka till Trollhättan med produktionsstart.

Om Saab-produktionen kör igen, kan 2012 vara ett bra år för ANA. Då skulle du ha två märken och flera ombyggnadsprojekt och därmed mycket arbete.

Text: tom@saabblog.net

51 tankar om “Saab News: De goda nyheterna från Trollhättan"

 • blank

  Så jag kommer och stannar i Sachsen ... och du behöver inte berätta för mig om det inte var så mycket på 80-talet ... 😉

  Jag tycker också att den nya 9-3 inte är så framgångsrik när det gäller den typiska SAAB, speciellt inte när det gäller material i interiören ... det knakande och de påstådda lädersätena är verkligen ett skrattande jämfört med 9000 och 9-5 ... men jag kör SAAB och ingenting kommer att förändras där! 🙂 Vill inte ha något som är skrivet i varje hörn och min 9-3 är bara tillgänglig 4 gånger i hela Sachsen ... man och det är inte lätt att blanda ihop det! 🙂

  Men vad jag har att säga, hittills 60Tkm 2x oljebyte, bromsbelägg och inget annat! Ingen oljeförbrukning och inga andra verkstadsbesök nödvändiga ... så tummen upp!

 • blank

  "De goda nyheterna från Trollhättan" sa det där uppe ... 😉

  bry dig inte om du pratar om konsumtion, oavsett om du använder 0,05 liter mer eller mindre när du har fönstret öppet eller stängt ... 😉 är okej ... men det var helt över ämnet HÄR !!!
  Och snälla, vad har det med ungdomar att göra? Spelar ingen roll…

  Jag köpte min första SAAB när jag var 27, en gammal sned CD med en röd kontrollenhet och allt annat i den. förutom en maskin ... saken har chockerat många V6 V8 och andra turbos ... förbrukning? Fyll tom 😉 definitivt mindre än min nuvarande 9-3 cabriolet med rådjur, det är med en maskin på 13 l i staden ... men det spelar ingen roll, min cykel vill också 9-10 l över 100 km 😉
  Så nu har jag också skrivit något om konsumtion ... 😉

  Philmos @ SAAB behöver kunder som dig 😉 ursäkta ... för vilka de nya är för pretentiösa för att köra till kunden och föredrar då att dyka upp med en "gammal" ...
  Hoppas dina kunder inte tänker "herregud, det går inte så bra med honom, han kör runt i en så gammal bil" ... men det beror på vad och var du säljer ...

  Men SAAB måste sälja nya bilar och annonsera dem ... det var vad det handlade om, eller hur? 😉

  Så och nu en solgul konvertibel dag ... 🙂

  • blank

   @ Alex
   Jag ser det helt annorlunda. En återförsäljare tjänar relativt lite på en ny bil, det är ett faktum. Mycket viktigare är reservdelarna och verkstadsverksamheten för återförsäljarna. Om jag räknar mycket vad jag får till tillbehör mina bilar, nya aluminiumfälgar, är inredning etc. och verkstadskostnader detta betydligt mer än vad en kund hyr en ny bil ger handlaren och verkstaden. Hur som helst, vi är (fortfarande) tillräckligt rättade av Saab, jag kan inte klaga.

   Om det andra ämnet "begagnad bilkund" från dig:
   Jag tror att vi kommer från andra generationer. Du verkar tillhöra en äldre generation "högre, vidare, snabbare och allt finns i överflöd". Tyvärr var det inte fallet i Västberlin på 80- och 90 -talen, varken i skolan (var tvungen att limma ihop skolböcker för att kunna läsa något), under studier (inga böcker tillgängliga) eller vid de första jobben i Tyskland , i slutet av 90 -talet. Det var alltid brist i Tyskland, för lite av allt. För lite eller inga jobb och inga pengar av den anledningen.

   Min generation har nu också flyttat till förvaltningen och vet bara mycket bra att ekonomisera. Detta inkluderar även begagnade bilar med stil och hög kvalitet, som är bara hållbara, bort från tävlingsvagnarnas slängda bilar. Otroligt, Mercedes upptäckte just denna målgrupp med sina Yountimers, det här är bara en artikel i Financial Times Germany, i online-utgåvan. Denna målgrupp är oerhört viktig för bilden av varumärket såväl som av ekonomisk betydelse, det är där.

   Om vi, min generation, skulle köra upp med stora nya bilar är det varken äkta eller särskilt trovärdigt för erbjudandet. Kunderna vill försumma och utesluta oss så, för vi har uppenbarligen det. Men bara väldigt få människor förstår det, som visar upp sin rikedom och sedan, obemärkt, hela tiden betalar uppblåsta räkningar eller måste låta sig förhandlas alldeles för mycket om projekt ...

   • blank

    Jag skulle också vilja köpa en 9000Aero, men jag har inget utrymme, så en bil och den är ny och jag hoppas kunna hyra en 9-5 SC nästa år ...

    MB är också i en lite annan situation / situation som SAAB, de borde nu komma med några siffror, för annars ser det snart dyster ut för de gamla reservdelsboxarna ...

    och om ämnet generation ... jag är 37! 😉 och CD: n fanns i 1000-talet ... och var ett ridet gäng som jag passade igen med Scandix-delar ...

    Så ... köp bara en 9-5 NYHET och stödja SAAB med den ... 😉

    • blank

     Då är du ännu yngre än jag 😉 Jag är 39. Men förmodligen det kan göra de olika områdena, i Västra Berlin, allt var alltid för lite, det har inte förändrats i det nya stora Berlin också idag. Eftersom det inte fanns några välbetalda eller inga jobb vid slutet av 90er, lämnade jag 1998 Berlin och Tyskland, till Wien.

     Om en ny Saab, då bara den nya 9-5 SC, som alla väntar på. Med den nuvarande 9-3 kunde jag aldrig göra vänner med formen, förvirrad.

 • blank

  ... handlar det nu om konsumtion eller om SAABs överlevnad ????

  Jag kan inte tro det ... när SAAB Tyskland läser då skrattar de åt varandra och tänker "Vi" har inga fler problem ... man man man ...

  • blank

   Var uppmärksam på ditt blodtryck 😉
   Jag menar ... alla klagar över Saab och deras marknadsföring ...
   Var är den positiva återkopplingen om dessa fantastiska bilar?! Hittills har du bara läst "Du gör det här fel, det är åtminstone", etc. ... Istället för att tänka på om de inte behöver korrigera sina (!) Egna problem och kanske bara inte har tid eller pengar för omfattande uttalanden och reklam ...

  • blank

   Det handlade också om att öppna eller locka varumärket till yngre kunder. Vi diskuterade detta här. Jag tror att de två unga märkesvännerna med sina 19 år och jag med min fru visar att varumärket är intressant för yngre köpare. Då kanske inte så dyrt leasas eller finansieras bilförmån (även gruvan är tjänstebilar, men det är medvetet valt som en bra begagnad Saab. Jag kunde jag också hyra en ny 9-5 eller två), men prata med mig de gamla modellerna mer. Gör ett bättre intryck på kunden än att fungera som Count Koks. Det finns redan tillräckligt i konsultindustrin med sina BMW, Mercedes-Benz och Audis. Vi distribuerar vår enorma årliga körsträcka på fyra bilar med två skyltar. Så det finns alltid en trafiksäker bil kvar. Konsumtionen är mycket ett problem för många mil per år, det tyska premiumet kan inte göra det bättre, tvärtom. . De tyska premiummärken har misslyckats med oss ​​i praktiken: BMW 318d Touring i vinterbruk och praktiska användningsområden än 7 liter över långa avstånd, Audi och Seat på vintern bättre, men ännu mer konsumtion. till 6,2 6,5 när jag behöver med TID, vilket är ett betydande framsteg, även om bilarna är tekniskt 10 år gammal. Helt talar för Saab!

   När det gäller marknadsföring, krishantering och de adresserade affärsprocesserna i Saab, skulle jag kunna föreställa mig ett samrådsmandat för mitt företag i Saab, det skulle naturligtvis behöva kompenseras. Jag inser redan att vi har fingret i såret här i bloggen, men det behöver i alla fall en bra analys och situation.

 • blank

  Har du coupé eller sedan på 9-3? Det är mycket mindre än vi använder. Den 4, x har jag aldrig haft bilarna. Är det informationen från SID eller beräknas den själv? Vilka är de bakomliggande vägarna? Hur är din körstil Vi har redan en del av korta resor och stadstrafik med den, på autobahn med undantag av byggarbetsplatser och tunnlar minst 130 km / h, i Tyskland betydligt mer, cirka 150 till 160 km / h. Vi har också många höga berg i Österrike ...

  • blank

   För hjulen, har vi (16-205) vände 9-tums lättmetallfälgar på 3er däck (215-9) och 5er däck luftkonditioneringen på sommaren, men inte extrema.

   Jämfört med informationen på Spritmonitor.de tyckte jag att våra värderingar var bra, men när jag hör dina. Jag har jämfört det med BMW 318d Touring, Audi A4 Sedan 2,0 TDI 120 PS och Seat Exeo Kombi också 120 PS TDI, som alla tar en hel slurk diesel från tanken trots start-stopp och allt skräp. 318d kan knappast köras under 7,0 liter, var en bitter besvikelse vid den tiden, Audi och Seat behöver ännu mer ...

   • blank

    Jag kör limousinen, beroende på omständigheterna, kör mer försiktigt med gaspedalen (mellan 1100-2800 varv), har också standard 16 tums fälg, luftkonditioneringen är på automatisk ... Värden beräknas för hand och SID spottar ut identiska värden ^^

    • blank

     För mig är SID och manuella omberäkningar helt identiska. Men min förbrukning är en bra halv till tre fjärdedelar av en liter högre. Förmodligen är det min körstil, bergen och den heta sommaren (klimatet är alltid på automatiskt, vi hade här ofta i veckor 35 till 38 grader). På motorvägen och när jag accelererar blir jag högre, förutom när motorn är kall. Jag använder aldrig farthållare på motorvägar, så förbrukningen ökar när bilen accelererar igen så kraftigt efter bromsning. När jag tänker på det, kör de flesta andra långsammare, och jag är sällan överhalad, mestadels av sportbilar eller högdrivna lyxklassbilar.

     Som jag sa vid Tempo 170 till 200 km / h i Tyskland kom jag till 6,8 liter / 100 Km.

     • blank

      Jag tror mindre att det beror på körstil ... Tidigare var min förbrukning på dina värderingar, om inte högre. Konstigt nog varierade det alltid med kvaliteten på diesel och motorolja.

 • blank

  @ Creativ: Vilken olja tar du? Jag har motorn två gånger, ibland tre gånger i mina bilar, en lysande motor, även med tidkedjan. Skatt och försäkring gynnsam prestanda, men fortfarande tillräckligt med kapacitet och prestanda. Jag har motorn i 9-3, i 9-5 och snart även i 9-5-stationsvagnen får du familjeväxling 😉

  Vi kör 9-5 och 9-3 alltid mellan 6,2 och 6,5 liter per stad aktie, på längre sträckor av motorvägen ibland 5,9 eller mindre. Vid hög hastighet 6,8 i genomsnitt.

  Men de tyska miljözonen verkar inte som motorn, så förbjudet tillträde, t ex i Berlin. Jag har fortfarande en 9-3 coupe bensinmotor 2.0i 131 PS från 1999 för dessa ändamål.

  • blank

   Jag är förvånad över din förbrukning ... Jag kör min till 5,6 liter, hade den till och med under mycket kort tid till 4,3.

   Har nu sedan 20TKm Castro EDGE TurboDiesel 0W-30 i den (på rekommendation av BMW). Men jag undrar om det inte finns ännu bättre typer av olja ...
   Skulle vara där för mycket tacksamma tips ^^

 • blank

  @Philmos
  Ja det är den gamla 2.2liter 125 PS ^^ Att motorn är mycket stark kan du bekräfta utan mycket tanke. Men vågar man inte gå till gränsbegränsaren om bilen har mer än 342TKm 😉
  BTW. Låt inte den halvsyntetiska oljan av GM eintrichtern och tanken, utan snarare mellan Shell VPower Diesel 😉

 • blank

  det är helt korrekt vad du säger, men alla som inte läser bloggen som tror att SAAB inte längre finns ... och många SAAB-förare själva tycker att (som har beställt bilar och väntar på IO, bara negativa kommer på TV Meddelanden och ingenting från SAAB Tyskland) och det måste! SAAB Tyskland kommer till sin rätt, annars behöver de inte ens sätta på remmarna igen!
  Om jag tittar på SAAB.DE kan man tro att man går till återförsäljaren gör en testkörning och köper tider fixar ny 9 5!
  Ingen aktuell information, inget "hej vi lever fortfarande" ingenting ... och redaktionen, ja ... är en annan sak ... Jag vet inte hur de andra "äldre" mår, men mina föräldrar kan inte tala den engelska som krävs där!
  De har verkligen några personer som kan göra en utskick om antagningskontoren ... men de vet redan vad de gör ... eller inte!

  • blank

   Faktum är att bloggen för Saab hinbiegt. När jag tittar på diskussionen så, undrar jag hur månadens trafik är. Varumärket är inte dött, för Saab Intresserad här är den första informationskällan och i D har vi aldrig haft.

   Sverige måste bygga bilar, Saab D skulle använda bloggen och skulle då ha en verklig chans att komma tillbaka. För det skulle också finnas en plattform för återförsäljare här. Du kan också få unga människor till Saab på detta sätt. Snurrade bara på framtiden ...

 • blank

  Ändå tror jag att lite mer avkoppling skulle göra oss alla bra. Var det genom ett meddelande från Saab D, för att reparera kyrkan här eller genom att återuppta produktionen. Men vi kan bara inte påverka det !!! Vissa har bara mer tålamod, några bara mindre. Bloggen här bör ge en plattform för båda mentaliteter, eller hur?

  • blank

   TM 7374,

   Det handlar inte om att någon sätts på ett mildt humör här - det handlar om normal informationspolicy från SAAB Tyskland. Men knappast någonting kommer hit och detta är exakt problemet (främst för Saab själv)!

   Vi känner till SAAB-förare som skulle vilja köpa en ny bil snart, men som åkte direkt till SUBARU eftersom de till exempel inte hade ett tidsfönster för 9-5 kombi - om det här tidsfönstret hade varit inom rimliga gränser hade väntetiden varit möjligt. Men ingen information om produktionsstart och efterföljande leveranstider är helt enkelt kontraproduktiv!

 • blank

  Det är roligt. Eftersom Tom försöker svårt att sprida optimism och objektivt presentera den nuvarande situationen och ändå komma därpå nästan alltid bara negativa kommentarer. Människor slappna av, en rekonstruktion tar tid. Och anser att alla (finansiella) beslut (även om marknadsföring, internet närvaro etc.) måste först godkännas av insolvensförvaltaren. Och han har förvisso ganska olika byggarbetsplatser för tillfället. Jag är säker på att SAAB Tyskland vill kommunicera mer eller investera mer i kommunikation, men det är för närvarande inte möjligt att göra självständiga åtgärder.

  • blank

   TM,

   Tyvärr framstod detta som lite ”överlärare” (”Folk slappnar av ... -” etc.) - ett omfattande uttalande från till exempel SAAB Tyskland är ett måste och kostar inte enorma summor!

   Det enda sättet att komma på rätt spår är att slappna av - de människor som kräver betydligt mer aktivitet från de ansvariga i SAAB-ledningen har naturligtvis helt rätt.

   Hälsningar från Hansa Hamburg (för närvarande finns det fortfarande en så kallad lojal SAAB fanbase)

   Joachim

   • blank

    "Jag gillar det" 😉

 • blank

  de kanske inte vill sälja mer ... 😉
  Låt oss se ... Jag väntar en vecka, om inget händer kommer mina aktier att finnas på marknaden ...
  Varför hör du inte något från SAAB Tyskland?
  Mina föräldrar ... 2 × 9000 CSE / AERO och 2 x 9-5 SE har bara pressmeddelande att SAAB är i konkurs och inte längre kan betala löner ... hur är det med dessa kunder som inte läser här?

  !!!!!! Jag hoppas dominationerna läser detta här !!!!!!!

  • blank

   Real Din föräldrar har också fyra Saabs? Jag trodde att jag är den enda galning här med fyra Saab (1x 9-5 I Sportcombi diesel, 1x 9-5 I Limousine Diesel, 1x 9-3 I Coupé bensin, 1x 9-3 I Limousine Diesel).

   Jag är också förvånad över den lama marknadsföringen, särskilt i denna mycket konkurrenskraftiga bransch ...

   • blank

    Ledsen förlåt ... naturligtvis var de på gården efter varandra! Nu är det 9-5 och han får sin Knadenbrot från oss ... 😉

    TM7374

    det är klart för mig, och Toms arbete är fantastiskt, sa jag ... men massan, massan som SAABS måste köpa !!! hon vet inte att saker kommer att fortsätta och bilhandlarna gör inte mycket heller ... vilket gör mig lite besviken över min återförsäljare, för det är mycket bra! Från min i min hemstad hade jag förväntat mig ingenting eller ingenting ändå ... 🙂 han säger inte ens hej när du möter honom i SAAB! Extra ugh !!!! 🙂

    Så kritiken gick bara till S och D och inte till Tom! 😉

    Ämnet ovan ... med de unga ... hur ska de veta att SAAB har fina turbo och små hjortar, om inte ens bloggarna vet !!! att det fortsätter ...

    • blank

     Ämne ungdomar eller ungdomar: För de flesta naturligtvis räknas varje euro, de andra får ändå en ny bil från tysk produktion som Abigeschenk placeras framför huset 😉

     Men de andra borde veta att det inte bara är oöverkomliga motordrivna motorer på Saab, så de små motorerna är roliga nog och förbrukar också lite, så det är mycket ekonomiskt. Så höga bilskatt och försäkringspremier samt reparationer och slitage delar som däck gör turbos, eros och hjort unaffordable för ungdomar. Detta är inte ens något för genomsnittliga tjänstemän. Dessutom kan du inte förlänga det ändå. För de flesta föräldrar är även de grundläggande modellerna alltför snabba för avkomman som körkort nybörjare.

     När jag tittar på brandkårssidorna på Internet här i Steiermark, kommer de flesta i BMWs krasch och dö. Det är alltid samma scenario, skogsmark, våtväg och då den förlorade bakhjulsdriften, så okontrollerbar när bilen färdas för fort. Mestadels slutar de mellan träden och skärs sedan ifrån räddningstiden. Men helst BMW, det borde egentligen inte vara några gamla BMW, det mesta, 3er, 5er etc.

     • blank

      Detta beror delvis på bakhjulsdriften, men främst på grund av brist på erfarenhet och nådelös SJÄLVVÄRDERING av vissa ungdomar ...
      Under tiden är jag också mycket i humör för handen, som vissa människor bara ständigt tror att jag måste knacka på bagaget, eftersom du kör din 100 ^^

     • blank

      Hej kreativ,

      har du också 9-3-serien I 2.2 TiD med 125 PS eller? Jag har år 2002 i silver. Ämne: Samtal väntar på bagageutrymmet. I Tyskland var detta i stort sett gjort med mig, särskilt BMW 5er, E-Class och Audi A6, främst med xenonljus och tät öppning, så tydlig tvång. Jag är verkligen inte en trafikbarriär, men vid 160 till 170 km / h tror jag att detta borrbete bara är sjuk. Förmodligen bryr sig inte dessa människor om de anländer till sitt viktiga datum eller land i lådan. Annars inte förklarlig.

      På Radstädter Tauernstraße trakasserades jag av en 6-serie Golf GTI bensinströmmodell. Jag blev sedan involverad och klippte den med rätt växlingsteknik. Han blev förvånad. Golfen har 250 hk, dubbelt så mycket, men bara 250 Nm till 280 Nm med 2.2 TID, som redan är vid 1500 rpm, som gjorde skillnaden ...

 • blank

  Varför finns det fortfarande ingen konfigurator för 9-5 Combi?

  Det finns redan intensiv reklam för denna modell i Kina - vad händer egentligen i SAAB Tyskland? Är det bara människor som sitter här som på något sätt har missat det faktum att marknadsföring och en fullständig internetnärvaro (inklusive konfigurator) måste startas tidigt innan produktionen startar ...

  Vi är faktiskt alla lekmän på detta område här i bloggen - men vi verkar vara utrustade med mer ”sunt förnuft” än dessa så kallade experter!

  Anton

 • blank

  Tystnaden är också märkbar här i CH. Inget skrivande, inget alls ... länge

 • blank

  Tack vare de tidigare talarna ... Jag kan inte heller förstå tystnaden från SAAB på något sätt!
  De har mega lojala fans och de matas bara av så stora bloggar som den här med information!
  Ingen information från SAAB S. Ingen information från SAAB D och återförsäljarna har endast vår- och höstkampanjer med recensionerbjudanden i åtanke ... bra ...
  Det finns så många osäkra saker här ...
  Jag blir långsamt trött på det ...

 • blank

  Sluta måla djävulen på väggen, snälla ...
  I slutändan kan även vi, som SAAB -förare, röra oss mycket och representera vår fasta åsikt, samt göra lite "reklam"!
  Faktum är att man ibland måste dra ungdomens uppmärksamhet åt detta varumärke, innan det på VW, BMW och co. kraschar.

  Hälsning, kreativ

  • blank

   Nu måste jag fråga vad du menar med ungdomar? Allt under 40? Eller till och med yngre?

   Men det verkar också som om det hellre skulle vara baserat på tyska varumärken eller italienare.

   • blank

    Inte fullständig ungdom * skrattar * Jag kör själv en 93 TiD av 2001 trots min ansträngda ålder av 19 år ^^
    I slutet har du dock ungdomarna helt korrekt klassificerad av smak och ålder!
    Tyvärr vet dagens folk bara SAAB med namn men skulle inte ens känna igen bilen när den överfaller den.

    • blank

     Det är verkligen ungt, grattis. Jag tycker att det är extremt intelligent, kör Saab så tidigt. Jag har varit så 12 eftersom 1984 var så på Saab och Alfa samt de stora Citroen-sedanserna. Med 18 körde jag sedan italienare och äntligen en riktig Alfa, med 25 då en XM. På den tiden, i 90, var Saabs otroligt dyra, till och med behövde. Det var helt enkelt inga anständiga saabs. Så jag körde för alltid Alfa, Lancia och Citroen. Jag har kört Saab ett år nu, och under tiden har jag fyra bilar gemensamt med min fru, lyckligtvis finns det ändringsmärken i Österrike 😉

     Jag tycker att begagnade Saabs är helt coola, så länge jag fortfarande kan tala för ungdomarna vid 39. Men när det gäller livsstil stannade jag ung, skulle aldrig köpa en ny bil ...

    • blank

     ... hur har du råd med det.
     Men jag håller mig till mina gamla 900- och 99 -tal ... så jag hörde nyligen från en grupp unga människor som satt på Rhen medan de körde "Vad är det?" "En gammal Saab!"
     Men ... en gammal Saab är inte en ny bil. Det hjälper inte arbetarna där uppe. Du kan producera med nöje, bara om ingen vet att SAAB fortfarande finns - till vem säljer du (förutom de flera hundra köpare ...)?!

     • blank

      ... noterade att jag är glad att läsa som 19-åring att ännu fler 19-åringar driver Saab.
      God hälsning!

 • blank

  Jag hade just hört från min verkstad att Saab-delar är nog svårare att få än tidigare. Dessa är chassidelement för den gamla 9-3. Leveranstid över en vecka. Det verkar inte normalt, säger verkstaden. Jag kan inte döma det, jag har kört Saab i bara ett år, så jag ser det som neutralt, men om verkstaden betyder det.

  På mina italienare brukade vänta alltid för delarna, ibland veckor eller månader i inredningen. Citroen var väldigt snabb.

  • blank

   En leverans är normalt i Schwarzwald och är också mycket väl representerad.
   Just in passing: Verkstäderna gillar också att beställa från tillverkare från tredje part som gör sitt jobb åtminstone lika bra, om inte bättre.

   MfG, Creativ

 • blank

  På något sätt förstår jag inte mycket längre när lönerna betalades för augusti men inte genom statsgarantin. Var kom pengarna ifrån kineserna inte betalade?
  Dessutom är jag fortfarande skeptisk till att kineserna fortfarande kommer att köpa Saab om plattformsrättigheterna redan finns i deras händer ...
  Har någon en kommentar?

  Gruss Frank från Berlin

  • blank

   Pengarna kom från statens lönegaranti. Förutom september lön. Bara saab måste återbetala det efter rekonstruktionen.

   Hälsning Leif

  • blank

   Hej Frank Urban!

   Övertagandet av SAAB Sweden handlar inte om några plattformsrättigheter - det handlar om ett gammalt traditionellt företag tillverkat i Sverige, som ska föras till en ny blomning under ledning av Youngnman-Lotus.

   Pang Da, det andra partnerbolaget, är redan upptagen med att marknadsföra 9-5 (ska vi äntligen komma igång)!

   Försäljningen av bilar över hela världen bör naturligtvis ske med SAAB-emblemet (griffin och bokstäver) på huven - detta är endast möjligt med en fullständig övertagande inklusive anläggningen i Trollhättan. Annars skulle det gå fel som med Rover (här har Rover bara blivit en ynklig Roewe på grund av den rättsliga situationen) - med ett klart handikapp när det gäller marknadsföring och försäljning av fordonen.

   Joachim

   • blank

    Hej Joachim,

    Tja, låt oss hoppas det - jag ser bara inte att kineserna vill knyta ett underutnyttjat arbete till benen och ett namn som först - utanför vårt samhälle - måste återanvändas (tyvärr).
    De vill helt klart den teknik som Saab har att erbjuda.

    Hälsningar
    Frank

 • blank

  Det här är alltför tyst för mig. Min erfarenhet är att när Tom skriver lite är inget bra i kostym. Även Saab D gör ingenting, åtminstone kunde skriva till kunder eller skriva ett brev till situationen här på bloggen. Var är det

  Du har få möjligheter, har stallat kunderna i månader. Nu måste du gå på offensiven ändå. Det skulle vara dags.

  Leif

  • blank

   Hej Leif!

   Några positiva budskap från SAAB Tyskland borde verkligen komma. Som redan angavs för några veckor sedan, tidigare hade de inte en "bra hand" - det verkar som att inte mycket har förändrats här ...

   Även från personlig erfarenhet (familj och bekanta) är det tyvärr fortfarande omständigheterna. Personal är brådskande ändringar här!

   Julie

   • blank

    Saab verkar vara märket av missade möjligheter. I stället för att publicera rekonstruktionen som en chans att överleva för varumärket till förare och intressenter, fungerar ingenting istället. Fortfarande ligger sjön.

    Den stora skrikningen kommer i februari när orderna har bearbetats och för få nya kommer. Eftersom ingen har mer Saab på skärmen. Men det är den stora överraskningen för Trollhättan.

    Bilköp är en tråkig historia. Beslutet tar och kommer inte så snabbt snabbt spontant. Hur som helst, du måste göra något. Ja, ja, även med små resurser skulle det gå något. Med ögonvatten, när jag ser det, och framför allt att ingenting händer.

    • blank

     trollinger 9-3,
     Du har beskrivit den ömma punkten mycket lämpligt.

     Du är välkommen att skicka in fler klagomål från alla delstater om detta ämne - och vidarebefordra dem till Trollhättan! Brev till SAAB Tyskland hjälper inte personalen där ändå.

     DR

     • blank

      I Sverige kan du se vad som skulle hända. Hirsch, Maptun, ANA, Saab, inuti saab och saabsunited värd Oktoberfest. Där är det inga problem. Nya bilar för provkörning, allting går plötsligt.

      Förmodligen har man bokat ut i Trollhättan D som inte hållbar. Om vi ​​inte hade bloggen skulle vi inte ha något uppdaterat.

      Det är synd att allt är

   • blank

    Na Julie och Trollinger, jag tror att vi borde ge Saab Tyskland en chans. Administratören har inte arbetat ännu och inget kommer att hända utan en administratör.

    Tom

 • blank

  Varför betalas betalningar upprepade gånger, vars kvitto meddelades för några veckor sedan? Detta är faktiskt obegripligt utan en trovärdig förklaring.

  Alla inblandade (inklusive kineserna) vet att geade för närvarande tittar på SAAB och dess partners. Det räcker inte för Eric att informera Geers igen om en fördröjning - det har på något sätt en konstig eftersmak.

  Joachim

Kommentarer är stängda.