Saab News: De goda nyheterna från Trollhättan

Det blir tystare runt Saab, vilket jag ser som ett gott tecken. Vi har trots allt haft tillräckligt med spänning på senare tid. Om du redan har rubriker, vänligen vänligen positiva meddelanden. I Sverige finns det mycket som händer, inte bara runt Saab.

Lönebetalningar till anställda

De flesta Saab-anställda fick igår lön för augusti månad. Detta lägger mycket press på familjerna. Lönerna för september ska täckas av statens lönegaranti, som veckan fortskrider.

Licensierade medel från Youngman

Nej, fonderna finns inte på kontona. I själva verket förväntades cirka 650 miljoner kronor igår. Betalningen har försenats, men förväntas nu under veckan. Så sa Saab-pressansvarig Erich Geers. Betalningen ger Saab-partner och framtida aktieägare de icke-exklusiva rättigheterna till Saab PheniX-plattformen. Med mottagandet av medel står och faller många saker. Om pengarna finns på Saab-konton under veckan, så kan vi gå till den första flaskan av bubbla (eller vad som helst). För då är Saab inte bara ett litet steg längre men har gjort ett stort steg framåt.

Subarus från Trollhättan

I januari gick pressen genom pressen att Subarus skulle driva med gasdriven Saab-band. Meddelandet visade sig vara en ganska fett tidnings anka. I Trollhättan skulle Subarus omvandlas till gasdrivning. På grund av katastrofen i Japan har projektet försenats, nu kommer det igen.

Subaru Nordic, BRC Sweden och ANA arbetar med projektet, vilket kan starta i år. Flera tusen Subaru ska årligen konverteras till naturgas. För ANA, allvarligt påverkad av Saab-krisen, kommer projektet på rätt tid och är körfältet vid horisonten.

Omvandlingen av Saab 9-3 till naturgas, en ANA-pelare, sker inte på grund av brist på produktion i månader, skulle Suabru vara den andra grundstenen. På samma sätt omvandlingen av Saab 9-5 till polisen. Ordererna avbröts efter en lång väntan. Som den gamla 9-5 i Sverige var och är populär hos polisen som en robust och motståndskraftig bil kommer förhoppningsvis orderna att komma tillbaka till Trollhättan med produktionsstart.

Om Saab-produktionen kör igen, kan 2012 vara ett bra år för ANA. Då skulle du ha två märken och flera ombyggnadsprojekt och därmed mycket arbete.

Text: tom@saabblog.net

51 tankar också "Saab News: De goda nyheterna från Trollhättan"

 • Varför betalas betalningar upprepade gånger, vars kvitto meddelades för några veckor sedan? Detta är faktiskt obegripligt utan en trovärdig förklaring.

  Alla inblandade (inklusive kineserna) vet att geade för närvarande är inriktad på SAAB och dess partners. Eftersom det inte räcker för att Eric Geers igen informeras om en fördröjning - på något sätt är det en konstig eftersmak.

  Joachim

 • Det här är alltför tyst för mig. Min erfarenhet är att när Tom skriver lite är inget bra i kostym. Även Saab D gör ingenting, åtminstone kunde skriva till kunder eller skriva ett brev till situationen här på bloggen. Var är det

  Du har få möjligheter, har stallat kunderna i månader. Nu måste du gå på offensiven ändå. Det skulle vara dags.

  Leif

  • Hej Leif!

   Några positiva meddelanden från SAAB Germany borde faktiskt komma. Som sagt för några veckor sedan fanns det ingen "bra hand" tidigare - det verkar som att inte mycket har förändrats här ...

   Även från personlig erfarenhet (familj och bekanta) är det tyvärr fortfarande omständigheterna. Personal är brådskande ändringar här!

   Julie

   • Saab verkar vara märket av missade möjligheter. I stället för att publicera rekonstruktionen som en chans att överleva för varumärket till förare och intressenter, fungerar ingenting istället. Fortfarande ligger sjön.

    Den stora skrikningen kommer i februari när orderna har bearbetats och för få nya kommer. Eftersom ingen har mer Saab på skärmen. Men det är den stora överraskningen för Trollhättan.

    Bilköp är en tråkig historia. Beslutet tar och kommer inte så snabbt snabbt spontant. Hur som helst, du måste göra något. Ja, ja, även med små resurser skulle det gå något. Med ögonvatten, när jag ser det, och framför allt att ingenting händer.

    • trollinger 9-3,
     Du har beskrivit den ömma punkten mycket lämpligt.

     Fler klagomål från alla federala stater kan lämnas in senare på detta ämne - och snälla vidarebefordra till Trollhättan! Att skriva till SAAB Tyskland kommer inte att hjälpa den lokala arbetskraften ändå.

     DR

     • I Sverige kan du se vad som skulle hända. Hirsch, Maptun, ANA, Saab, inuti saab och saabsunited värd Oktoberfest. Där är det inga problem. Nya bilar för provkörning, allting går plötsligt.

      Förmodligen har man bokat ut i Trollhättan D som inte hållbar. Om vi ​​inte hade bloggen skulle vi inte ha något uppdaterat.

      Det är synd att allt är

   • Na Julie och Trollinger, jag tror att vi borde ge Saab Tyskland en chans. Administratören har inte arbetat ännu och inget kommer att hända utan en administratör.

    Tom

 • På något sätt förstår jag inte mycket längre när lönerna betalades för augusti men inte genom statsgarantin. Var kom pengarna ifrån kineserna inte betalade?
  Jag är också fortfarande skeptisk att den kinesiska Saab fortfarande köper om plattformsrättigheterna redan finns i deras händer ...
  Har någon en kommentar?

  Gruss Frank från Berlin

  • Pengarna kom från statens lönegaranti. Förutom september lön. Bara saab måste återbetala det efter rekonstruktionen.

   Hälsning Leif

  • Hej Frank Urban!

   Övertagandet av SAAB Sweden handlar inte om plattformsrättigheter - det här handlar om ett gammalt traditionellt företag som tillverkas i Sverige, som ska flyttas till nya höjder under Youngnman-Lotus.

   Pang Da, det andra partnerbolaget, är redan upptagen med att marknadsföra 9-5 (ska vi äntligen komma igång)!

   Försäljningen av bilar över hela världen sker naturligtvis med SAAB-symbolet (griffin och bokstäver) på huven - det är bara möjligt med fullständig övertagande inklusive fabriken i Trollhättan. I annat fall skulle det gå som då Rover (här på grund av Rovers rättsliga situation bara blir en ynklig Roewe) med ett tydligt handikapp angående marknadsföring och försäljning av fordon.

   Joachim

   • Hej Joachim,

    Nåväl, låt oss hoppas så - jag ser bara inte att kineserna vill knyta upp ett oanvändt arbete och ett namn på den första - utanför vårt samhälle - måste återanpassas igen (tyvärr).
    De vill helt klart den teknik som Saab har att erbjuda.

    Hälsningar
    Frank

 • Jag hade just hört från min verkstad att Saab-delar är nog svårare att få än tidigare. Dessa är chassidelement för den gamla 9-3. Leveranstid över en vecka. Det verkar inte normalt, säger verkstaden. Jag kan inte döma det, jag har kört Saab i bara ett år, så jag ser det som neutralt, men om verkstaden betyder det.

  På mina italienare brukade vänta alltid för delarna, ibland veckor eller månader i inredningen. Citroen var väldigt snabb.

  • En leverans är normalt i Schwarzwald och är också mycket väl representerad.
   Just in passing: Verkstäderna gillar också att beställa från tillverkare från tredje part som gör sitt jobb åtminstone lika bra, om inte bättre.

   MfG, Creativ

 • Lyssna på djävulens målning på väggen, snälla ...
  Till slut kan vi, som SAAB-förare, flytta mycket och stå upp för vår åsikt och göra lite "reklam"!
  Faktum är att man ibland måste dra ungdomens uppmärksamhet åt detta varumärke, innan det på VW, BMW och co. kraschar.

  Hälsning, kreativ

  • Nu måste jag fråga vad du menar med ungdomar? Allt under 40? Eller till och med yngre?

   Men det verkar också som om det hellre skulle vara baserat på tyska varumärken eller italienare.

   • Inte fullständig ungdom * skrattar * Jag kör själv en 93 TiD av 2001 trots min ansträngda ålder av 19 år ^^
    I slutet har du dock ungdomarna helt korrekt klassificerad av smak och ålder!
    Tyvärr vet dagens folk bara SAAB med namn men skulle inte ens känna igen bilen när den överfaller den.

    • Det är verkligen ungt, grattis. Jag tycker att det är extremt intelligent, kör Saab så tidigt. Jag har varit så 12 eftersom 1984 var så på Saab och Alfa samt de stora Citroen-sedanserna. Med 18 körde jag sedan italienare och äntligen en riktig Alfa, med 25 då en XM. På den tiden, i 90, var Saabs otroligt dyra, till och med behövde. Det var helt enkelt inga anständiga saabs. Så jag körde för alltid Alfa, Lancia och Citroen. Jag har kört Saab ett år nu, och under tiden har jag fyra bilar gemensamt med min fru, lyckligtvis finns det ändringsmärken i Österrike 😉

     Jag hittar begagnade Saabs helt coola, så länge jag kan prata med ungdomar med 39. Men livsstil-vis jag blev ung, skulle aldrig köpa en ny bil ...

    • ... hur har du råd med det?
     Men jag stannar hos min gamla 900ern och 99er ... så jag fick nyligen en ungdomsgrupp som satt runt Rhen och körde förbi "Vad är det här!" "En gammal Saab!" För att höra.
     Men ... en gammal Saab är inte en ny bil. Han hjälper arbetarna där uppe lite. Du kan producera bra, men bara om ingen vet att SAAB fortfarande finns - sälja till vem (förutom de få hundra köpare ...)?

     • ... noterade att jag som 19 år gammal är glad att se fler 19-åringar som kör Saab.
      God hälsning!

 • Tack vare de tidigare talarna ... kan jag inte förstå tystnaden i SAAB på något sätt!
  De har mega lojala fans och de matas bara av så stora bloggar som den här med information!
  Ingen information från SAAB S. Ingen information från SAAB D och återförsäljare har endast vår- och höstkampanjer med Durchsichtsangeboten i åtanke ... riktigt bra ...
  Det finns så många osäkra saker här ...
  Så långsamt är jag inte längre på det ...

 • Tystnaden är också märkbar här i CH. Inget skrivande, inget alls ... länge

 • Varför finns det fortfarande ingen konfigurator för 9-5 Combi?

  I Kina utförs intensiv reklam för denna modell - vad går det egentligen på SAAB Germany? Det finns bara människor här som på något sätt har missat den marknadsföringen och en komplett Internet-närvaro (inklusive konfiguratör) måste startas tidigt före produktionsstart ...

  Vi är här i bloggen, faktiskt alla bara lekmän i detta område - men verkar vara utrustade med mer "sunt förnuft" än dessa så kallade yrkesmän!

  Anton

 • de kanske inte vill sälja mer ... 😉
  Låt oss se ... Jag väntar fortfarande på en vecka, om inget händer finns mina aktier på marknaden ...
  Varför hör du inte något från SAAB Tyskland?
  Mina föräldrar ... 2 9000 × CSE / AERO och 2 9 x-5 SE bara pressmeddelandet är SAAB pank och kan inte längre betala löner ... vad om dessa kunder, som inte läser här?

  !!!!!! Jag hoppas dominationerna läser detta här !!!!!!!

  • Real Din föräldrar har också fyra Saabs? Jag trodde att jag är den enda galning här med fyra Saab (1x 9-5 I Sportcombi diesel, 1x 9-5 I Limousine Diesel, 1x 9-3 I Coupé bensin, 1x 9-3 I Limousine Diesel).

   Jag är också förvånad över den lama marknadsföringen och särskilt i den här konkurrenskraftiga industrin ...

   • Ledsen förlåt ... de var förstås en efter en på gården! 🙂 Nu är det 9-5 och han får sin Knadenbrot med oss ​​... 😉

    TM7374

    Det är klart för mig, och Toms arbete är den hammare jag har sagt ... men massan måste massan köpa SAAB'S! vet inte att det går vidare och även bilhandlarna gör inte mycket ... vilket gör mig lite besviken av min återförsäljare, för det är en mycket bra sher! Från min hemstad hade jag inte förväntat mig någonting någonting ... 🙂 han hälsar dig inte ens när du träffar honom i SAAB! Extra fie !!!! 🙂

    Så kritiken gick bara till S och D och inte till Tom! 😉

    Ämne ovan ... med de unga ... hur borde de veta att det finns vackra turboer på SAAB och små råd, om det inte ens vet den inte Bloger !!! att det går vidare ....

    • Ämne ungdomar eller ungdomar: För de flesta naturligtvis räknas varje euro, de andra får ändå en ny bil från tysk produktion som Abigeschenk placeras framför huset 😉

     Men de andra borde veta att det inte bara är oöverkomliga motordrivna motorer på Saab, så de små motorerna är roliga nog och förbrukar också lite, så det är mycket ekonomiskt. Så höga bilskatt och försäkringspremier samt reparationer och slitage delar som däck gör turbos, eros och hjort unaffordable för ungdomar. Detta är inte ens något för genomsnittliga tjänstemän. Dessutom kan du inte förlänga det ändå. För de flesta föräldrar är även de grundläggande modellerna alltför snabba för avkomman som körkort nybörjare.

     När jag tittar på brandkårssidorna på Internet här i Steiermark, kommer de flesta i BMWs krasch och dö. Det är alltid samma scenario, skogsmark, våtväg och då den förlorade bakhjulsdriften, så okontrollerbar när bilen färdas för fort. Mestadels slutar de mellan träden och skärs sedan ifrån räddningstiden. Men helst BMW, det borde egentligen inte vara några gamla BMW, det mesta, 3er, 5er etc.

     • Det beror delvis på bakhjulsdriften, men främst på grund av bristen på erfarenhet och nådig självhäftning av vissa ungdomar ....
      Under tiden är jag också mycket i humör för handen, som vissa människor bara ständigt tror att jag måste knacka på bagaget, eftersom du kör din 100 ^^

     • Hej kreativ,

      har du också 9-3-serien I 2.2 TiD med 125 PS eller? Jag har år 2002 i silver. Ämne: Samtal väntar på bagageutrymmet. I Tyskland var detta i stort sett gjort med mig, särskilt BMW 5er, E-Class och Audi A6, främst med xenonljus och tät öppning, så tydlig tvång. Jag är verkligen inte en trafikbarriär, men vid 160 till 170 km / h tror jag att detta borrbete bara är sjuk. Förmodligen bryr sig inte dessa människor om de anländer till sitt viktiga datum eller land i lådan. Annars inte förklarlig.

      På Radstädter Tauernstraße har jag pressats av en 6er Golf GTI bensinmotorens aktuella modell. Jag blev då involverad i det och misslyckades med den korrekta växlingstekniken. Han var inte förvånad dåligt. The Gulf har 250 PS, det vill säga dubbelt så mycket, men bara 250 280 Nm till Nm vid 2.2 TID, som är på redan 1500 U / min, vilket har gjort skillnad ...

 • Det är roligt. Eftersom Tom försöker svårt att sprida optimism och objektivt presentera den nuvarande situationen och ändå komma därpå nästan alltid bara negativa kommentarer. Människor slappna av, en rekonstruktion tar tid. Och anser att alla (finansiella) beslut (även om marknadsföring, internet närvaro etc.) måste först godkännas av insolvensförvaltaren. Och han har förvisso ganska olika byggarbetsplatser för tillfället. Jag är säker på att SAAB Tyskland vill kommunicera mer eller investera mer i kommunikation, men det är för närvarande inte möjligt att göra självständiga åtgärder.

  • TM,

   tyvärr kom detta lite tillbaka "överst" ("folk slappna av ..." "") - ett omfattande uttalande om exempel SAAB Germany är ett måste och kostar inte några stora summor!

   Bara med avkoppling får ingen på rätt spår - de människor som kräver betydligt mer aktivitet här från cheferna i SAAB-ledningen har givetvis rätt.

   Hälsningar från Hansa Hamburg (för närvarande finns det fortfarande en så kallad lojal SAAB fanbase)

   Joachim

   • "Jag gillar det" 😉

 • Ändå tror jag att lite mer avkoppling skulle göra oss alla bra. Var det genom ett meddelande från Saab D, för att reparera kyrkan här eller genom att återuppta produktionen. Men vi kan bara inte påverka det !!! Vissa har bara mer tålamod, några bara mindre. Bloggen här bör ge en plattform för båda mentaliteter, eller hur?

  • TM 7374,

   det handlar inte om det här någon borde vara röstad mild - det handlar om normal informationspolitik från huset SAAB Deutschalnd. Här kommer men lite och det är precis problemet (speciellt för Saab själv)!

   Vi vet SAAB förare som vill snart köpa en ny bil, men är samma gelatscht till SUBARU, till exempel för att de inte har en tidsram för 9-5 combi - skulle detta tidsfönster i viss utsträckning i samband här skulle ha varit möjligt en väntetid. Men ingen information om produktionsstart och efterföljande leveranstider är helt enkelt kontraproduktiv!

 • Det är helt sant vad du säger, men alla som inte läser bloggen SAAB är inte längre där ... och ens tror att många SAAB-drivrutiner (som har beställt bilar och väntar på IO, bara på tv är bara negativa Meddelanden och ingenting från SAAB Tyskland) och det måste !!! SAAB Tyskland kommer i puschen, annars behöver de inte ens vända banden igen!
  Om jag tittar på SAAB.DE kan man tro att man går till återförsäljaren gör en testkörning och köper tider fixar ny 9 5!
  Inga nyheter, nej "hej vi lever" ingenting ... och pressrummet, ja ... är det också så ... Jag vet inte hur det är de andra "äldre" människorna, men mina föräldrar kan inte prata engelska vad det är som är önskat!
  De har egentligen några personer som kan göra en post om admissionsbyrån ... men de kommer att veta vad de gör ... eller inte!

  • Faktum är att bloggen för Saab hinbiegt. När jag tittar på diskussionen så, undrar jag hur månadens trafik är. Varumärket är inte dött, för Saab Intresserad här är den första informationskällan och i D har vi aldrig haft.

   Sverige skulle behöva bygga bilar, Saab D använder bloggen och skulle då ha en verklig chans att komma tillbaka. Eftersom även för återförsäljare här skulle vara möjligheten till en plattform. Även ungdomar kunde komma till Saab så. Just spunnit på framtiden ...

 • @Philmos
  Ja det är den gamla 2.2liter 125 PS ^^ Att motorn är mycket stark kan du bekräfta utan mycket tanke. Men vågar man inte gå till gränsbegränsaren om bilen har mer än 342TKm 😉
  BTW. Låt inte den halvsyntetiska oljan av GM eintrichtern och tanken, utan snarare mellan Shell VPower Diesel 😉

 • @ Creativ: Vilken olja tar du? Jag har motorn två gånger, ibland tre gånger i mina bilar, en lysande motor, även med tidkedjan. Skatt och försäkring gynnsam prestanda, men fortfarande tillräckligt med kapacitet och prestanda. Jag har motorn i 9-3, i 9-5 och snart även i 9-5-stationsvagnen får du familjeväxling 😉

  Vi kör 9-5 och 9-3 alltid mellan 6,2 och 6,5 liter per stad aktie, på längre sträckor av motorvägen ibland 5,9 eller mindre. Vid hög hastighet 6,8 i genomsnitt.

  Men de tyska miljözonen verkar inte som motorn, så förbjudet tillträde, t ex i Berlin. Jag har fortfarande en 9-3 coupe bensinmotor 2.0i 131 PS från 1999 för dessa ändamål.

  • Om din konsumtion är jag inte förvånad ... Jag kör min 5,6-liter, till och med hade han ganska kort tid på 4,3.

   Har sedan 20TKm Castro EDGE TurboDiesel 0W-30 i den (på rekommendation av BMW). Jag undrar emellertid om det inte ens finns bättre typer av olja ...
   Skulle vara där för mycket tacksamma tips ^^

 • Har du coupe eller sedan med 9-3? Det är en hel del mindre än vi konsumerar. Jag har aldrig haft bilarna på 4, x. Är det informationen från SID eller ens beräknad? Vilka vägar är det baserade på? Vad är din körstil? Vi har redan en kort del och stadstrafik med det, på motorvägen, med undantag för byggarbetsplatser och tunnlar minst 130 km / h, i Tyskland bara en massa mer, så 150 att 160 km / h. Dessutom har vi mycket höga berg i Österrike ...

  • För hjulen, har vi (16-205) vände 9-tums lättmetallfälgar på 3er däck (215-9) och 5er däck luftkonditioneringen på sommaren, men inte extrema.

   Jämfört med informationen på Spritmonitor.de fann jag våra värderingar bra, men när jag hör din. Jag har jämfört med BMW 318d Touring, Audi sedan A4 2,0 120 TDI PS och Seat Exeo egendom även 120 PS TDI, som tar allt en hel munsbit mer diesel från tanken trots start-stop och allt skräp. 318d är knappt under 7,0 liter att köra, var då en bitter besvikelse, Audi och Seat behöver ännu mer ...

   • Jag kör limousine rida omständigheter ganska mild accelerator (mellan 1100-ca.2800 vänder), har bara standard kanten med 16Zoll, luften är automatisk ... värden beräknas för hand och SID spottar identiska värden ^^

    • För mig är SID och manuella omberäkningar helt identiska. Men min förbrukning är en bra halv till tre fjärdedelar av en liter högre. Förmodligen är det min körstil, bergen och den heta sommaren (klimatet är alltid på automatiskt, vi hade här ofta i veckor 35 till 38 grader). På motorvägen och när jag accelererar blir jag högre, förutom när motorn är kall. Jag använder aldrig farthållare på motorvägar, så förbrukningen ökar när bilen accelererar igen så kraftigt efter bromsning. När jag tänker på det, kör de flesta andra långsammare, och jag är sällan överhalad, mestadels av sportbilar eller högdrivna lyxklassbilar.

     Som jag sa vid Tempo 170 till 200 km / h i Tyskland kom jag till 6,8 liter / 100 Km.

     • Jag tror mindre att det är vägen att köra ... Tidigare var min förbrukning vid dina värden, om inte högre. Konstigt varierar det alltid med diesel- och motoroljans kvalitet.

 • ... handlar det om konsumtion eller överlevnad av SAAB ????

  Jag kan inte tro det ... när SAAB Tyskland läser så skrattar de på varandra och tror att "vi" inte har några fler problem ... man en man ...

  • Var uppmärksam på ditt blodtryck 😉
   Jag menar ... Alla klagar över Saab och deras marknadsföring ...
   Var är den positiva återkopplingen på dessa magnifika bilar? Hittills läser man bara "De gör fel, det är för baksidan", etc. .... Snarare än att undra om de inte har rättat sina (!) Egna problem och kanske inte har tid eller pengar för omfattande uttalanden och reklam ...

  • Det handlade också om att öppna eller locka varumärket till yngre kunder. Vi diskuterade detta här. Jag tror att de två unga märkesvännerna med sina 19 år och jag med min fru visar att varumärket är intressant för yngre köpare. Då kanske inte så dyrt leasas eller finansieras bilförmån (även gruvan är tjänstebilar, men det är medvetet valt som en bra begagnad Saab. Jag kunde jag också hyra en ny 9-5 eller två), men prata med mig de gamla modellerna mer. Gör ett bättre intryck på kunden än att fungera som Count Koks. Det finns redan tillräckligt i konsultindustrin med sina BMW, Mercedes-Benz och Audis. Vi distribuerar vår enorma årliga körsträcka på fyra bilar med två skyltar. Så det finns alltid en trafiksäker bil kvar. Konsumtionen är mycket ett problem för många mil per år, det tyska premiumet kan inte göra det bättre, tvärtom. . De tyska premiummärken har misslyckats med oss ​​i praktiken: BMW 318d Touring i vinterbruk och praktiska användningsområden än 7 liter över långa avstånd, Audi och Seat på vintern bättre, men ännu mer konsumtion. till 6,2 6,5 när jag behöver med TID, vilket är ett betydande framsteg, även om bilarna är tekniskt 10 år gammal. Helt talar för Saab!

   När det gäller marknadsföring, krishantering och de adresserade affärsprocesserna i Saab, skulle jag kunna föreställa mig ett samrådsmandat för mitt företag i Saab, det skulle naturligtvis behöva kompenseras. Jag inser redan att vi har fingret i såret här i bloggen, men det behöver i alla fall en bra analys och situation.

 • "Den goda nyheterna från Trollhättan" var namnet på spelet där uppe ... 😉

  hade inget emot om du pratar med livsmedel om dig om du öppnar fönstret eller har 0,05l mer eller mindre slut ... 😉 är fortfarande okej ... men det var helt på ämnet HÄR förbi !!!
  Och snälla vad har det att göra med ungdomar? Oavsett ...

  Min första SAAB köpte jag med 27, en gammal Schrägschnautzer CD med röd kontrolldel och allt annat där innehöll. förutom en maskin ... saken har chockat så många V6 V8 och andra turbos ... Förbrukning? Tom-fill 😉 definitivt mindre än min nuvarande 9-3 cabriolet med Hirsch, som är med maskin på 13l i staden ... men ändå, min torkade vill också 9-10l på 100km 😉
  Så nu har jag skrivit något för konsumtion ... 😉

  Philmos @ som kund som du behöver SAAB 😉 ledsen ... där de nya är för pretentiösa att köra till kunden och föredrar sedan att dyka upp med en "gammal" ...
  Hoppas dina kunder tycker inte "Åh kära, det fungerar inte så bra, han kör runt med en sådan gammal bil" ... men det beror på vad och var du säljer ...

  Men SAAB måste sälja nya bilar och marknadsföra dem ... det var det det handlade om, eller hur? 😉

  Så nu en solig gul konvertibel dag ... 🙂

  • @ Alex
   Jag ser det helt annorlunda. En återförsäljare tjänar relativt lite på en ny bil, det är ett faktum. Mycket viktigare är reservdelarna och verkstadsverksamheten för återförsäljarna. Om jag räknar mycket vad jag får till tillbehör mina bilar, nya aluminiumfälgar, är inredning etc. och verkstadskostnader detta betydligt mer än vad en kund hyr en ny bil ger handlaren och verkstaden. Hur som helst, vi är (fortfarande) tillräckligt rättade av Saab, jag kan inte klaga.

   För det andra ämnet "Used Car Customer Bashing" av dig:
   Jag tror att vi kommer från andra generationer. Du verkar tillhöra en äldre generation "högre, längre, snabbare och allt överflöd". Tyvärr var det inte så med oss ​​i 80ern och 90 år i Västberlin, antingen i skolan (var tvungna att limma läroböcker tillsammans för att kunna läsa någonting), inte heller vid studier (inga tillgängliga böcker) eller vid De första jobb i Tyskland tänker på dig, slutet på 90er. Det var alltid en brist i Tyskland, för lite av allt. För få eller inga jobb och inga pengar av den anledningen.

   Min generation har nu också flyttat till förvaltningen och vet bara mycket bra att ekonomisera. Detta inkluderar även begagnade bilar med stil och hög kvalitet, som är bara hållbara, bort från tävlingsvagnarnas slängda bilar. Otroligt, Mercedes upptäckte just denna målgrupp med sina Yountimers, det här är bara en artikel i Financial Times Germany, i online-utgåvan. Denna målgrupp är oerhört viktig för bilden av varumärket såväl som av ekonomisk betydelse, det är där.

   Om vi, min generation, kör in med stora nya bilar, är det varken äkta eller trovärdigt för erbjudandet. Kunderna vill nedlösa oss och befria oss eftersom vi uppenbarligen har det. Men bara få få förstår detta, som spenderar med sin rikedom och sedan betalar obemärkt ständigt överbetalda räkningar eller måste släppa för mycket i projekt ...

   • Jag skulle också vilja växa en 9000Aero, men har inget utrymme, så en bil och den nya och jag hoppas att jag kan hyra en 9-5 SC nästa år ...

    MB är också i en något annorlunda situation / situation som SAAB, som nu ska komma till några kvantiteter, annars kommer det att se mörkt ut för de gamla lådorna med reservdelar snart ...

    och om generationen ... Jag är 37! 😉 och cd-skivan var för en 1000er ... och var en ridd gäng som jag passade med Scandix delar igen ...

    Så ... bara köpa en ny 9-5 och stödja SAAB med den ... 😉

    • Då är du ännu yngre än jag 😉 Jag är 39. Men förmodligen det kan göra de olika områdena, i Västra Berlin, allt var alltid för lite, det har inte förändrats i det nya stora Berlin också idag. Eftersom det inte fanns några välbetalda eller inga jobb vid slutet av 90er, lämnade jag 1998 Berlin och Tyskland, till Wien.

     Om en ny Saab, då bara den nya 9-5 SC, som alla väntar på. Med den nuvarande 9-3 kunde jag aldrig göra vänner med formen, förvirrad.

 • Så jag kommer och bor i Sachsen ... och du behöver inte berätta om det inte fanns så mycket i 80 iger ... 😉

  Den nya 9-3 jag tycker inte så bra gjort att SAAB typiska termer och absolut inte i termer av inredningsmaterial ... sprakande och de påstådda läder säten jämförs med 9000 och 9-5 verkligen ett skämt ... men jag kör SAAB och ingenting kommer att förändras! 🙂 Will ingenting som står i varje hörn och min 9-3 den där hela Sachsen endast 4mal ... 🙂 och att inte blanda ihop så lätt! 🙂

  Men vad jag måste säga, till nu 60TKM 2x olja byt bromsbelägg och inget annat! Ingen oljeförbrukning och inga andra workshopbesök behövs ... så tummen upp!

Kommentarer är stängda.