Saab Sverige: Löner för anställda är på väg

För Saab-anställda blir situationen långsamt bättre tack vare återuppbyggnadsprocessen. Augustilönen är nu på väg. Lönen i september följer när byrån börjar arbeta. Saab har nu bekräftat att varje operativ process granskas och att en ny VD söks. Victor Muller kommer att ge upp denna position, som han inte särskilt gillade att stödja - men bara ur situationen - och där han tror att det finns bättre kandidater för det.

Vad finns det mer i Sverige? Våra allra bästa vänner på Dagens Industri har listat Victor Mullers trasiga löften. Muller kallas "Hans Löften", som alla kan översätta. Okej, jag är inte ett Victor Muller -fan, men jag gillar DI ännu mindre. Listan är imponerande lång och börjar med produktionssiffror, vinstlöften och medarbetares deltagande och fortsätter ...

Men, förlåt för Dagens Industri, det är snön på förra vintern, nu handlar det om framtiden. Den, så Göteborgsarket ser dåligt ut, eftersom kinesernas inträde är osäkert. Överkapacitet på bilmarknaden i Kina citeras som bevis för detta. Det är också en mycket gammal historia, vi skrev om det på våren.

Sedan dess har Saab tagit de första två hindren av byråkrati. Så ingen anledning att inte se optimistisk ut de närmaste fyra veckorna. Även om rekonstruktionen står och faller med posten från Kina, men om de närmaste dagarna kommer licensavgifterna på Saab-kontona, ökar förtroendet i alla fall.

Berättelsen om Saab-museet fick på något sätt mycket nära mig igår. Så jag kan inte helt förstå åtgärden och jag trodde svenskarna var mer försiktiga med sina egna kulturella tillgångar. Men under återuppbyggnaden är bilarna säkra. Det är bra. Steven Wade har skrivit en artikel om Inside Saab, vilket säkerställer att det inte kommer någon ytterligare åtgärd av Kronofogden.

Vår nästa möte, som kommer att vara viktigt är 26. September. Det bör finnas 70 Million € tillgängligt från Youngman. Framgångens framgång bygger på dessa likvida medel.

Vi är nu på rätt kurs, men ännu inte säkra. Saab-framtiden ser bättre ut än för en vecka sedan. Som alltid. Fingrar korsade!

Text: tom@saabblog.net

2 tankar om “Saab Sverige: Löner för anställda är på väg"

 • Så jag tror att Youngman och Pang Da har byråkratin i Peking under kontroll och
  Peking kommer att ge grönt ljus. Men det finns bara tjänstemän i Peking ... och det är de
  (långsamt) (alltid komma ihåg att Youngman och Pang Da alltid pratade om
  att det blir oktober tills Peking får det gröna ljuset)

 • blank

  Hi Tom!

  Antagandet att återuppbyggnaden i dina ögon bara skulle fungera med kinesens inträde, så att du inte borde stå som en exklusiv lösning i rummet.

  Om byråkratin i Kina, tvärtemot förväntningarna, skulle ha andra synpunkter än Youngman-Lotus och Pang Da, skulle en annan lösning behöva hittas så snart som möjligt - vilket naturligtvis inte borde kallas konkurs (det skulle inte vara en lösning)!

  En så kallad nödplan är helt enkelt obligatorisk - om detta fula scenario skulle inträffa trots de goda omen från Kina, bör återuppbyggnadstiden, som kan förlängas vid behov, vara en fördel: människor med mycket pengar i kassan skulle har det fortfarande i andra delar av världen Ge världen. Som ordspråket säger: "Rätt person måste bara komma."

  Hälsningar från Hansa Hamburg och en trevlig helg till alla bloggdeltagare

  Joachim

Kommentarer är stängda.