Saab News: Saab rykten från Sverige

Underbart. Slutligen en dag utan konkurshot, kommentarer från Kronofogden eller andra hemska saker. Saab-världen ser mycket vänligare ut än förra veckan. I Sverige finns det Saab rykten som jag gillar att hämta, för det här handlar inte om svart målning utan om framtiden.

Diskuteras är Victor Mullers efterträdare, som för närvarande gör nästan allt i personlig fackförening. Åtminstone intrycket. Att detta villkor inte är hållbart för Muller, det är klart. Saabs VD spekulerar på positionen och namnet Martin Larsson framträder. Namnet nämndes ofta för mig under den senaste veckan. Larsson, tillsammans med Gunnar Brunius, verkar vara en av Saabs medarbetare som tog en särskilt stor börda och ansvar under krisen.

Martin Larsson
Martin Larsson

Vem är Martin Larsson? Han är det jag är särskilt nöjd med, svenskt och kommer från Trollhättan. Han är också mycket ung på 42, ​​har en karriär på Opel, GM Europe och Suzuki. Han har varit med Saab sedan 2003. Hans utbildning verkar vara utmärkt. Han deltog i ”Royal Institute of Technology” i Stockholm, universitetet där och ”Darthmouth College” i New Hampshire. Han är ingenjör och studerade juridik och företagsekonomi.

Han följer för närvarande befattningen som ”Executive Director New Business Development” på Saab Automobile AB.

En svensk, särskilt från Saab City, som bär rätt DNA från födseln skulle vara särskilt glad, men som jag sa är det fortfarande all spekulation.

Men vi spekulerar på framtiden. Det är nytt. I flera månader gick allt söderut. Nu är riktningen rätt igen.

Som med beståndet, som fortfarande är spekulativt, men med 1.15 € är slutligen ur penny lagerområdet.

Hos Saab själv kör bantningsprogrammet nu i snabb takt. Projektet "Cheetah" har pågått länge, men tar nu fart med omstruktureringsbeslutet. Projektledare Johan Formgren nämner en minskning av den totala kostnaden på 15% som det ambitiösa målet.

Alla kostnader granskas, även utanför Sverige. Även om jag tycker att Saab Sverige borde göra fler medel tillgängliga för den tyska filialen. Men det var "Bloggers View" så att säga ... 😉

”Cheetah” bör vara klar i slutet av oktober, då är Saab lämplig för framtiden.

Det stannar och blir spännande. I en positiv bemärkelse. Idag fick jag mycket mail från läsare och Saab-förare, som har bett om ett eller annat projekt på Saab.

Såvitt jag vet arbetar svenskans administratör för Saab för de kommande 7-dagarna. Fram till dess måste vi vara tålmodiga (igen detta ord).

Text: tom@saabblog.net

10 tankar om “Saab News: Saab rykten från Sverige"

 • Jag skulle vara överlycklig om Sabb 9.5 Aero Combi var tillgänglig av våren 2012. Jag är väldigt nöjd med min gamla 9.5 och vill inte handla med ett annat varumärke.

 • blank

  Okej Okej ... Jag är i ... Snälla ge mig en ny 9-5 som täcks av reklam så ska jag köra reklam för dig!
  De säger alla ändå till mig att jag har en SAAB-tit ...

  Tyvärr är det så att många genom hela fram och tillbaka bara har slutet på SAAB i öronen (tyvärr också många SAAB-förare som redan har förändrats i rädsla) men idag i "Free Press" (regional dagstidning) Det fanns en artikel om det nya livstecknet från Sverige och det var välskrivet!

  Även något fint: En vän också fortfarande innehar sin beställning upprätt (! Tack vare min info på bloggen) För den nya AERO 9-5 och Mobile Forum DD de bara har sålt en ny 9-5 Limo!

  Se det som Detlef, nu måste förtroendet byggas om ... och det är det dåliga ordet igen !!!! Rrrrrrrr 😉 TÅLLEDEN

 • blank

  Tårar av glädje rinner över mina kinder. Min Saab 9-3 Turbo X blir inte min sista turbin från Sverige. -> Saab född från Jets, detta är inte bara ett beroende utan ett sätt att leva. Jag är alltid glad när alla letar efter en sportbil och inser att kraftverket är min Saab =)

  Jag skulle vara glad om PhoeniX kommer på gatan, skulle behöva plocka min spargris och gå direkt till Saab-återförsäljaren 😉 måste ha !!!

  Men vi kan alla hoppas vänta på dagen tills Saab kommer att slå oss av med en så bra bil.

 • blank

  Addictiveness: Det behöver inte ens den mycket berömda turbombensinmotorn, även om många kanske kommer att motsäga mig. Även de grundläggande modellerna som små Beziner med sugmotor eller den lilla dieseln nog. Är alltid förvånad, min gamla 9-3 2.0 producerar vilket ljud med 131 1999 från PS, låter som Turbo, även om han inte har, och är nästan så. Den 9-5 2.2 från 2003 TiD är ​​svårt att slå på suveränitet. En A6 eller 5er med en liten diesel gör mycket mindre kul.

  Beroendeframkallande !!!

  • blank

   Hej philmos

   Denna typ av produktpresentation måste nu nå allmänheten (SAAB-bloggar brukar bara titta på SAAB-drivrutinerna själva).

   God marknadsföring måste starta nu - även om produktionen fortfarande står stilla!

   I Kina har reklam för 9-5 / 9-4 X pågått i flera veckor! En annan större summa från Kina har enligt uppgift redan anlänt - här bör en stor del användas för reklamåtgärder.

   Allmänheten antar, inte minst på grund av orättvisa pressrapporter, att SAAB-bilar inte längre är tillgängliga ...

   DR

 • blank

  Framtiden är ett bra ämne

  hur ser den nya 93 / 900 ut?

  Så inte alla Saabfahrer kör alltid rätt, så vi kommer till vänster

 • blank

  Vad är fel med SAAB-drivrutinerna? Var gjorde denna entusiasm för ett bilmärke, vilket var nästan i slutet?
  Jag kom självfallet till en ny Saab 9-3 i år. Jag gillar det väldigt mycket och det är bra. Är min första Saab efter många andra märken.
  Dessutom den här bloggen: detaljerad information, aktuell och utan BlaBla. Håll upp det goda arbetet och låt mig bli smittad också.

  • blank

   hej dieter,

   uppmärksamhet missbruk!
   Ha det roligt med din första saab och blogg!

   hälsning

   marcus

 • blank

  Är också galen på tryckbacken :-)
  Som väntande SAAB-kund är jag dock främst intresserad av produktionsstart - när lämnar min 9-5 Vector monteringslinjen? Återupptagandet av denna produktion är också oerhört viktigt så att pengar äntligen kan strömma in i kassan. Jag vet att denna fråga fortfarande är lite tidig idag - men jag tror fortfarande att jag inte är den enda som är intresserad av detta.

  Fortfarande en bra resa till en rosig framtid :-))

 • blank

  Plötsligt är det mycket lättare att vara tålmodig, eller hur?
  Jag tror också att vm nu kommer att uppta sina olika positioner i enlighet därmed.
  Han har, och jag förväntar mig att han ska vara mycket hög, ansvarsfullt, stå och flagga under de hårda tiderna och därmed också andra som säkert var inblandade i hela processerna, utåt skyddade.
  hans plan var framgångsrik och det är det som räknas.

Kommentarer är stängda.