Saab Plats Sverige: En ny ödesdag?

Upplever vi en ny öde dag för vårt lilla bilmärke idag? Idag, onsdag, är domstolen att besluta om återuppbyggnadsförfrågan. Nerveren är hög i Sverige och spänningen med händerna, som en vän från Trollhättan berättade idag.

Medan vi väntar har vi övningar, det finns lite nyheter. På måndag gick Victor Mullers plan “D”, som naturligtvis inte kommer från Muller, genom pressen. På tisdagen betalades förslaget in - nästan. Eftersom igår, pressen skickade ett meddelande till Saab, var avsändaren Kronofogden. Hans Ryberg från Kronofogden klargjorde följande.

Om Saab tar emot 70 miljoner € och betalar utländska konton till vilka Kronofogden inte har tillgång, är denna process inte olaglig och utnyttjar ett gap som lagstiftaren inte har angivit. Aha.

I mina ögon är det blicken med det berömda staketet till Victor Mullers adress. Det skulle göra det möjligt för Saab att betala löner och betalningar skulle vara av konkurs.

I Trollhättan, vid ANA, en gång den största Saab-återförsäljaren i världen och nu bara en gemensam bilhandlare med flera märken, har avvecklingsförhandlingarna börjat. På grund av Saab-krisen kommer 75 att avskedas av 200-anställda. Eftersom de sista uppsägningarna kommer att träda i kraft om några månader, finns det fortfarande hopp om att de kommer att vända om det går på Saab.

Det skulle vara önskvärt för de anställda och platsen. Åh ja, en annan titt på vår andel, källan till spekulation. Igår tog ”Swedish Automobile” mycket fart. Idag började den på 0.84 euro och närmar sig tröskeln på 90 cent. Hmm

Om domstolen beslutar i vår mening, kan kursen explodera. Egentligen borde det vara så, eftersom Saab har goda argument. Men som du vet är du aldrig säker i domstol ...

Text: tom@saabblog.net