Saab Lage Sweden: Nuvarande situation också i Tyskland

Var ska jag börja rapportera. Låt oss börja med fackföreningarna. Föreningen Svenska Engineers (Akademikerföreningen / Sveriges Ingenjörer) i dag visade sig vara otroligt lojala mot Saab. Medlemmarna hade ett möte idag, men det var beslutat att inte lämna in konkursförfarande mot Saab.

Detta gör ingenjörerna den sista återstående arbetstagarorganisationen som håller tyst. IF Metal har gått till Vänersborg idag, vilket inte var lätt för facket.

Saab håller emot det och publicerade ett meddelande om att automaker är inte insolvent, men är bara tillfälligt insolvent. Detta hänvisar till inledningen av Youngman och Pang Da i november, vilket skulle återställa förmågan att betala. Jag är inte en advokat, men jag vet av min yrkesverksamhet liknande argument i jämförbara situationer, som var framgångsrika i domstol i Tyskland.

Här är Saabs pressmeddelande i originalet:

Trollhättan, Sverige: Svensk Automobile NV (Swan) tillkännager gjorde Saab Automobile AB och Saab Automobile Powertrain AB (tillsammans Saab Automobile) har officiellt ifrågasatte konkurs anmälningar av två svenska förbund med tingsrätten i Vänersborg, Sverige.

Pang Da och Youngman, för vilket regleringsgodkännande förväntas i november. Saab Automobile fortsätter att avvakta beslutet från Court of Appeal i Göteborg om företagets överklagande av domstolens beslut att avslå Saab Automobiles ansökan om frivillig omorganisation.

Idag var en svart dag för min brevlåda. Mails från frustrerade kunder och handlare fladdrade in hela dagen. Inte allt är svart. Det finns också ljuset i slutet av dagen och historien om handlare som verkar anticykliskt.

Idag mötte jag i Frankfurt Saab Germany chefs skomakare, och jag hoppas att han förlåt mig vid denna tidpunkt en liten indiscretion. Saab chef var på väg till IAA och mötet med en ny, framtida Saab partner som nu är på höjden av krisen, Saab framtiden. Återförsäljaren vill inkludera det lilla exklusiva varumärket från Sverige i sitt framtida program.

Det är också i den här riktningen. Inte alltid är en kris slutet och ibland behöver du bara se krisens möjligheter.

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “Saab Lage Sweden: Nuvarande situation också i Tyskland"

  • blank

    Det är underbara nyheter att handlare är intresserade av Saab och planerar för tiden efteråt. Saab behöver alla återförsäljare. Vad jag ser är att D många handlare är fortfarande på listan Saab har avskrivits eller bosätta nu. Tiden för rekonstruktion blir hård och Country Manager Shoemaker behöver bra nerver.

    Saab upp!

    Leif

Kommentarer är stängda.