Saab-rekonstruktionsapplikation - ett (litet) steg längre

Saab tog ett litet steg på vägen till rekonstruktion och har tagit en av hindren. Begäran om återuppbyggnad kommer nu att granskas efter att domstolen i Vänersborg ursprungligen avslagit begäran om återuppbyggnad.

Enligt TT-nyhetsbyrån har domstolen i Göteborg nu beviljat överklagandet, och domarna måste nu besluta om återuppbyggnaden. Det nya beslutet kommer inom några dagar, men tidigt på onsdagen.

Det är ett litet hinder som har rensats och som kan hjälpa oss - eller inte. För till och med nu kunde domstolen avslå ansökan om återuppbyggnad. Sedan måste plan "D" löpa till 26 september, då fackföreningens konkursframställning kommer att höras den dagen.

Konkursrisken för Saab är kvar och framtiden är fortfarande osäker.

IF Metal kommer också att fila för konkurs i morgon för att inte äventyra medlemmarnas deadlines. Det spelar ingen roll mycket, vårt datum är 26. September till Saab måste vara i rekonstruktion, eller bara likviditet från Kina bör vara närvarande.

Text: tom@saabblog.net

16 tankar om “Saab-rekonstruktionsapplikation - ett (litet) steg längre"

 • Såååå många patientköpare borde driva Saab Sales i 2012 massiva. Eller är dessa bara tomma ord? D-försäljningen har varit extremt låg sedan de nya ägarna startade produktionen. Till slut går inte alla Skoda och Dacia?

  • blank

   Jag tror redan att något kommer att hända 2012. Kunder väntar på ”rätt bil”. Det här är 9-5 kombi. Naturligtvis beror det också på hur många återförsäljare det fortfarande finns i Tyskland. Det blir svårt ... :-(

  • blank

   @@ Thomas

   Tja, åtminstone för oss som har orsaker:
   a) vi gillar 9-3 på något sätt inte så mycket och det är på något sätt en utgående modell
   b) endast en kombi är möjlig för oss och den "gamla" 9-5 finns fortfarande i vårt garage i "mycket gammal" och behöver inte ersättas med en nyare "gammal"
   c) 9-5 sedan är elegant, men den saknar den ”stora lådan” på baksidan 😉

   Som Philmos redan har sagt har vi frivilligt sparat pengar genom krisen (vi har inte tittat på det på det sättet än), eftersom vi fortfarande surrar runt med 2002 9 5 och hoppas på det kommande året.

  • blank

   Men du menar en Saab-förare som kör Skoda eller Dacia? Jag kan inte föreställa mig att det finns sådana människor. Som hyrbil körde jag olika bilar, jag var alltid glad att sitta i mina Saabs efteråt. Med de andra märkena kunde jag inte komma tillräckligt snabbt för att ritten är över. Kanske är det därför Skodas tävlar så. Jag har inget emot långa åkturer på mina Saabs, tvärtom är det till och med riktigt roligt.

   • blank

    Jag menar, ingen Saab-förare.

 • blank

  Spara med pengarna är verkligen sant. Eftersom 9-5 Sportcombi lämnar fortfarande kommer, och med nuvarande 9-3 aldrig gillade, absolut inte som en kombination, har jag tillgripit gamla Saabar, som tydligt kostar mindre totalt än en ny 9-3 basmodell med rabatt. Som husägare, jag behöver en baklucka för att kunna transportera hela mitt trädgård verktyg, för att inte tala om mina möbler upptag hela.

  Som det visar sig leder den nuvarande Saab-krisen till och med att jag äntligen sätter in och slutligen köper aktier. Då flyter pengarna bara in i Saab 😉

 • blank

  Fram till dess, köp begagnade Saabs ... Utbudet blir knappare, priserna stiger ...

  Jag har redan fyra nu, den yngste är 2003, en 9-5-sedan, den äldsta från 1999 en 9-3-kupé.

  • blank

   Används är trevligt och bra.

   Men tyvärr är den nuvarande Sportcombis inte nödvändig än! ;-(
   Och en annan modell, till exempel, skulle förmodligen inte längre vara ett alternativ hos oss (och den "gamla" kombinationsversionen inte längre heller).

   Så den "forntida" 9-5 sportkombinationen från 2002 är oundvikligen fortfarande "sparkad och torterad"!

   På 2012 är bättre !!! 🙂

   • blank

    Men Saabs är kända att hålla längre än andra bilar. Ålder spelar ingen roll, förutom att du inte har den aktuella modellen. Men människor vill också ha olika.

    Till de gamla modellerna: Jag finner det mindre för alla hjälp- och kommunikationssystem i de gamla modellerna ännu mer, för jag är inte ständigt irriterad vid körning och behöver ingen IT-kurs för att stänga av all nonsens.

    Mercedes litar inte längre på sina förare att känna igen när de behöver paus. En kaffekopp måste först blinka, sedan måste föraren ta en paus. De som inte längre kan bedöma detta själva hör inte bakom ratten 😉 Men med de äldre Mercedes-förarna, vem vet ...

    • blank

     Jag ser liknande ut.

     De gamla är / var redan bra (och mindre teknik, SchnickSchnack är vanligtvis mer).
     Och jag vill verkligen inte missa vår nuvarande .... allt i det, vilket måste vara (inklusive ventilerade säten).

     Men långsamt börjar några mindre quirks (Navi-pekskärmen stängs av då och då, luftkonditioneringsdisplayen kortar inte längre 2-3-rader med 2-siffror, etc.).

     Och som du säger ... vill man (n) ha något nytt !!!! 😉

     PS:
     Även om de nya Saaberna är fulla av teknik i "cockpiten", tycker jag att den är ganska diskret och väl förpackad (och särskilt väl "gömd" på kvällarna / på natten tack vare NightPanel).
     Vid en som är känd i sin A6 blir jag hektisk tack vare belysningen överallt (och då fortfarande i rött)!

     • blank

      Faktum är att krisen vid Saab sparar mycket pengar. Också våra pengar kvar i kontot, de gamla rutorna är fortfarande drivna.

     • blank

      Åh ja, det aggressiva rödet i armaturerna i VW-gruppen är verkligen den absoluta ergonomiska lågpunkten! Det värsta är det i Seat, det är verkligen allt som normalt lyser rött, hade flera gånger som en hyrbilserfarenhet. När jag kom ut då var jag i dåligt humör, jag kände mig subliminala, permanent attackerad av det konstanta röda ljuset framför ögonen, vilket verkligen gör mig aggressiv vid långa körningar. Hammaren är att varningarna visas i en etsad gul som slår botten av tunnan. Även i den enkla Golf eller A3 är rött bredvid vit den övervägande färgen, ingen vet när något är fel med det röda hela.

      Ja, SIDs säger adjö mer och mer över tiden, jag har tyvärr det med dem alla. Men så länge du kan få informationen är det fortfarande möjligt. Olika jobb avbryts alltid. Ju mer du kör, desto bättre visar det ...

      Men som en tidigare förare av Alfa, Lancia och Citroen har jag en viss lugn. För italienarna var cockpitljusen ofta borta, stötar eller något som kraschade igenom. En platt träff på instrumentbrädan gjorde igen allting, det samma med bakljusen. Italienarna är aldrig helt brutna, bara halvvägs. Vid Citroen var allting verkligen borta, när inget tänds, det är skillnaden. 😉

 • blank

  Vi går i minsta steg. Man oh man. Det är fortfarande en lång, lång väg till produktionen.

  • blank

   Även om endast plan D skulle träda i kraft skulle produktionen kunna starta om några månader - för att vara ärlig är denna tidsperiod inte längre viktig - eller hur?

   Hälsningar från Hamburg
   Joachim

   PS.: Börjar 2012 vi vill ha en fin ny 9-5 Combi!

   • blank

    Det skulle säkert vara trevligt att se en produktion snart. Men även i början av 2012 kan jag få vänner. Huvud sak saab överlevde.

    Hälsning andy

 • blank

  Domstolen skulle säkert inte ha tillåtit utnämningen, det skulle inte finnas några fel i det tidigare beslutet eller nya aspekter.
  i detta avseende är det fortfarande bara ett steg på två, men foten är redan upplyft ...

Kommentarer är stängda.