Saab Rekonstruktion Förslag och Victor Mullers Plan D

Idag kommer överklagandenämnden i Göteborg att vara på återuppbyggnadsförslaget. Det blir än en gång en spännande dag när det gäller Saab. Om domstolen instämmer, kan Saab gå in på rekonstruktion på kort tid.

Enligt Dagens Industri har Victor Muller en plan ”D” i rockärmen ifall ett negativt beslut kommer från Göteborg. De 70 miljoner euro, som bör finnas på Youngmans konton som royalties inom de närmaste 7 dagarna, kommer sedan att användas enligt följande.

Halva lön, löner och skatter för augusti, september, oktober. Den andra hälften används för att lösa leverantörsfakturor och motsvarar en kvot på ca 25%. Resten kommer sedan att strömma i november, efter att Youngman och Pang Da ingått. Den akuta konkursrisken skulle således förbjudas.

Hur som helst måste vi bara vänta på beslut som faller i Sverige. Vi stannar stilla.

Text: tom@saabblog.net

4 tankar om “Saab Rekonstruktion Förslag och Victor Mullers Plan D"

 • blank

  Plan D låter troligt.

  Tyvärr får man som ansvarig för SAAB räkna med ytterligare "pinnar mellan benen" vad gäller kontraproduktivitet av de svenska statliga organen (här räknar jag även in domstolarna)!

  Jag tror att Sverige närmar sig och kommer närmare beskrivningarna av Stieg Larssons - tyvärr händer det tyvärr också några fula saker i bakgrunden när det gäller SAAB, som först kommer fram senare.

  Användningen av VM och de andra mäktiga vapenkamraterna kommer äntligen att lära de eviga "bromsarna" en läxa - med största sannolikhet behövs inte en bokstav till i alfabetet längre.

  DR

 • blank

  bingo! domstolen godkände utnämningen!

 • blank

  lyckligtvis har vi fortfarande några bokstäver i alfabetet ...

  • blank

   ja till Z är fortfarande några bokstäver, förhoppningsvis finns det fortfarande gott om tid 🙂

   Ciao

   ram

Kommentarer är stängda.