Saab Rekonstruktion Förslag och Victor Mullers Plan D

Idag kommer överklagandenämnden i Göteborg att vara på återuppbyggnadsförslaget. Det blir än en gång en spännande dag när det gäller Saab. Om domstolen instämmer, kan Saab gå in på rekonstruktion på kort tid.

I händelse av att ett negativt beslut kommer från Göteborg, enligt Dagens Industri, har Victor Muller en plan "D" i fickan. De 70 miljoner euro som Youngman borde ha i kontona inom de kommande sju dagarna kommer sedan att användas på följande sätt.

Halva lön, löner och skatter för augusti, september, oktober. Den andra hälften används för att lösa leverantörsfakturor och motsvarar en kvot på ca 25%. Resten kommer sedan att strömma i november, efter att Youngman och Pang Da ingått. Den akuta konkursrisken skulle således förbjudas.

Hur som helst måste vi bara vänta på beslut som faller i Sverige. Vi stannar stilla.

Text: tom@saabblog.net

4 tankar om “Saab Rekonstruktion Förslag och Victor Mullers Plan D"

 • Plan D låter troligt.

  Tyvärr måste man som ansvarig för SAAB räkna med ytterligare "stick mellan benen" med avseende på kontraproduktiviteten från de svenska statliga organen (här inkluderar jag också domstolarna)!

  Jag tror att Sverige närmar sig och kommer närmare beskrivningarna av Stieg Larssons - tyvärr händer det tyvärr också några fula saker i bakgrunden när det gäller SAAB, som först kommer fram senare.

  Engagemanget från VM och de andra kraftfulla kamraterna kommer i slutändan att lära ut de eviga "bromsarna" - det är mycket troligt att det inte längre behövs en annan bokstav i alfabetet.

  DR

 • bingo! domstolen godkände utnämningen!

 • lyckligtvis har vi fortfarande några bokstäver i alfabetet ...

  • ja till Z är fortfarande några bokstäver, förhoppningsvis finns det fortfarande gott om tid 🙂

   Ciao

   ram

Kommentarer är stängda.