Möte i IF Metal och Pang Da i Frankfurt

Pang Qinghua, den "gamla Pang"
Pang Qinghua, den "gamla Pang"

Igår träffades Stefan Löfven och Hakan Skött från IF Metal Union med VD för Pang Da vid IAA Auto Show i Frankfurt. Pang Quinghua, chef för Kinas största bilhandlare, berättade för fackmännen hans planer för Saab. Strax innan Löfven och Skött flög tillbaka till Sverige gav de ett kort uttalande till TT: s nyhetsbyrå.

Löfven ”tvivlar inte på att Youngman och Pang Da vill investera långsiktigt och på allvar i Saab. Båda (investerarna) har stora mål ”. Han fortsatte med att säga ”..Jag känner att Pang Da och Youngman tror att de har en skyldighet. Den första är att Saab överlever, den andra att Saab är framgångsrik ”.

Hakan Scött ser likadant ut. Han har också en bra känsla, men vill inte ge interna Deatils till pressen. Löfven ser marknaden i Kina som en utmärkt möjlighet för Saab. Särskilt som försäljningskanalerna för vår bilproducent från Trollhättan blir mycket bättre i framtiden. I framtiden, istället för GM-partners, kommer Saab att distribueras av Pang Da: s nästan 1000-återförsäljare. I början kommer Pang Da bara att erbjuda ett litet nätverk för Saab, men möjligheterna finns där.

Nästa vecka är - än en gång - en beslutsvecka. Chansen för vårt traditionella svenska märke har ökat märkbart de senaste dagarna ...

2 tankar om “Möte i IF Metal och Pang Da i Frankfurt"

  • Om det händer skulle det vara en bra sak.

  • blank

    Goda nyheter ... Jag hoppas igen.

Kommentarer är stängda.