Saab Lage Sweden: Weekly news

Uppdatering: 14: 36

Nästa vecka eller nästa 10-dagar blir spännande för Saab. Eftersom vi har ett ordentligt schema. På måndagen vill appellationsdomstolen i Göteborg besluta om rekonstruktionstillämpningen. Om ett positivt beslut kommer därifrån kan Saab flyga under statligt skydd under nästa vecka.

Om domstolen beslutar mot detta kommer Victor Muller till nästa instans. För den 26.09. fackföreningarnas konkursansökningar förhandlas fram och det kan vara snävt Om det kommer till det, för den 26.09 september borde 70 miljoner euro från Lotus Youngman också ligga i räkenskaperna. Saab skulle vara flytande och skulle kunna betala lönerna. Fackföreningens konkursframställning skulle inte längre gälla. 70 miljoner euro skulle räcka för att överleva på ”vatten och bröd” enligt Victor Muller tills kineserna började.

Ett nytt ord kom upp igår som inte hörts tidigare. Den kom från Lotus Youngman och kallas "omvänd återuppbyggnad". Detta är följande. Youngman står för investeringar i Saab-bilar. Om posten försenas på grund av tidsfaktorer kan du dock ansöka om och genomföra en efterföljande återuppbyggnad trots konkursförfaranden. Nytt territorium för mig, men det visar att kineserna står helt bakom Saab.

En sidotal från Tyskland, eller Aschaffenburg, där Takata Petri sitter. Idag har ratttillverkaren lämnat in en konkursförlaga mot Saab med sina döttrar i Polen och Rumänien. Det handlar om 1.9 miljoner €. I princip är det irrelevant, eftersom det inte förändrar den nuvarande situationen.

Ett pressmeddelande från IF Metal union flyter bara i min brevlåda. Vid 20.09 kommer 14: 00 att möta konkursförhandling mot Saab Automobile, skriver facket. Om överklagandenämnden beslutar negativt på måndag, skulle det vara det logiska sättet. Men enligt fackförbundet förtjänar Saab en rättvis chans och det är ett positivt beslut.

Slutligen en titt på beståndet. I Amsterdam ligger ”Swedish Automobile” på cirka 0,99 cent och är osäker på om man ska ta € 1-hindret eller inte. Den som köpte på det absoluta lågpriset på 0,35 cent gjorde ett bra snitt. Om han höll nerven. 😉

Så för den här veckan finns det tillräckligt med ekonomiska nyheter, vädret är för fint. I morgon och söndag finns det rent ”Saabige” -ämnen.

Ha en trevlig helg.

Fortsätt Saabing och ta hand om dig!

Text: tom@saabblog.net

13 tankar om “Saab Lage Sweden: Weekly news"

 • Tack för tipset, gör mig måndag på DB smart.
  Jag vill inte berika mig med Saab nu, men
  nu borde du ha det, trots allt har vi Saab
  Bilar, det handlar om som ett andra bröllop, låt
  gifta oss med stocks.And borde förvänta sig, i motsats till Saab
  dör, då har jag 3 Saabis i Hf och få lager för
  Wall. Ha det roligt, rapporterar jag

  • Tyvärr får du inga fysiska aktier, du köper dem bara i nuläget och de placeras direkt i din portfölj. Har varit fallet med mig ändå.

   Hälsningar,

 • Jag kommer inte ihåg någonsin att leta efter BMW. Är konstigt. Jag får bara BMW och mini-reklam, inget annat vad gäller bilar. Åh ja, jag får också visum till Ryssland 😉

  • Faktum är att Volvo ska visas här, Google skulle vara logiskt. Jag har fått visum för Kina. 🙁

 • Google visar annonseringen på lämpligt sätt (vilket Google anser vara lämpligt) efter de senaste söktermerna. Jag får BMW-reklam ....

  Vem får Opel-reklam ... 🙂 🙂

  • Ich schwöre, nie nach Opel gesucht zu haben. Aber ich habe mich mal abfällig über Opel in diesem Blog geäußert. Wahrscheinlich wird das auch analysiert und das ist jetzt die Rache des Opel Marketings… Die wollen mich mürbe machen…

 • Gemenskap och professionella, hur kan en dödlig snabbast och
  att köpa de säkraste Saab-aktierna? Vänligen få några tips, länkar mm, många
  Tack och hälsningar från Frankfurt

  • Du behöver säkerhetsnummeret:

   WKN: NL0009816248 - ISIN: NL0009816248

   och låt din bank köpa beståndet för dig, sätt det i din portfölj (om du har en)

   Eller så öppnar du ditt eget konto https://www.cortalconsors.de/Home - men bara värt det med många aktier Aktien

   Men var försiktig: Aktieköp är spekulativ och har risker och biverkningar!

   • Tack Tom

 • Är konstigt, jag får bara BMW-reklam att det är irriterande. Är jag en annan målgrupp eller är det tekniskt möjligt?

 • tststs, muss Opel wirklich seine Werbebotschaften in diesem Blog positionieren? Die sollten nochmal ihre Zielgruppe analysieren….
  Trevligt vi

 • Vad är en påstådd eventuell omvänd återuppbyggnad nu?

  Jag tycker faktiskt att ledtråden från den kinesiska sidan om eventuell ytterligare försening är nästan orimlig - planen att gå med i SAAB-Atomobile gjordes för flera månader sedan och alla inblandade var medvetna om företagets ekonomiskt spända situation ...

  Såvitt jag vet tjänar vissa värden på konkursförfaranden - så du kommer säkert inte längre att hitta SAAB komplett. Med den bästa viljan i världen kan jag inte förstå denna typ av rekonstruktion. Vad säger insiderna på SAAB i Trollhättan om det? Skulle vara riktigt intressant.

  Joachim

 • Hej Tom,

  Jag köpte på 0,55 och hade inte för avsikt att sälja det direkt eftersom jag tror på Saabs långvariga framtid. Om priset efter framgångsrik lansering av den nya 9-3 på 10 € jag kommer att avvärja mig och jag har det bra på vinst, vad en ny Saab-order 🙂

  PS: tills dess, ja, då var min 9-5 SC XWD 2.0T Aero gehirsched längre i mitt garage.

  Griffin upp

Kommentarer är stängda.