Noterat: IF Metal, Pang Da, Edithouse Communications

Igår var det en olycklig konkursbegäran i Vänersborg om en bra 200.000 €. Sökanden ville vara anonym. Men, Sverige, öppet skattehemligheter, kan inte gömma några saker. Åtminstone inte längre än 24 timmar. Sökanden är mediebyrån Edithouse från Göteborg, som har producerat två reklamfilmer på webben för Saab.

Eftersom byrån också producerar bra filmer till den andra svenska tillverkaren, är Edithusys hemsida under alla omständigheter värt ett besök. Niclas Bergman, VD för Göteborgsfirman, träffar Saabs folk idag för att diskutera en väg ut ur situationen.

Särskilt de små företagen är i en svår situation. Å ena sidan vill de inte förlora Saab som kund, å andra sidan måste de också betala räkningar och skatter i tid.

Svåra tider för alla.

Pang Qinghua, den "gamla Pang"
Pang Qinghua, den "gamla Pang"

Även för Saabs anställda, som fortfarande är beroende av egna reserver eller bankernas hjälp. Men som jag sa, vänder vinden och kineserna blir allt mer aktiva med Saab. Detta är också mycket nödvändigt, eftersom passiviteten under de senaste månaderna har givit vissa tvivel.

Stefan Löfven, ordförande för IF Metal, tog planet från Landvetter till Frankfurt idag.

Där träffar han Pang Quinghua, den "gamla Pang" och VD för Pamg Da. "Det handlar om planerna för framtiden", sa Hakan Scött, IF-fackföreningsman i Saab som också flög till Frankfurt, "det är en möjlighet att träffas, för Pang Quinghua är för närvarande i Frankfurt vid IAA."

Det är bra att se till att partnerna från Kina ingriper mer och mer i händelserna kring Saab. Detta ger hopp för framtiden och en bra och långsiktig lösning.

Text: tom@saabblog.net

2 tankar om “Noterat: IF Metal, Pang Da, Edithouse Communications"

  • På något sätt blir jag mer och mer sympatisk för kineserna. Först sparar de Volvo, nu Saab, sedan också euron, dollarn osv. Men en logisk utveckling efter att västvärlden har outsourcat produktionen till Asien i årtionden och pengarna strömmade först i denna riktning. Nu kommer det tillbaka ...

  • Det låter ganska bra om unionsmedlemmen med
    Möt Pang Da-kockarna, du kan se framtiden för SAAB tillsammans
    med kineserna. Om domstolen fortfarande spelar på måndag,
    Tom måste sedan köra bloggen tills han når pensionsåldern

Kommentarer är stängda.