Saab News Sweden: Domstolsbeslutet försenat

Beslutet från överklagandenämnden i Göteborg avseende Saabs återuppbyggnadsförslag får inte meddelas till början av nästa vecka. Som rapporterats idag pressen i norr. IF Metal väntar också. Den har beslutat att inte fila för konkurs mot Saab för tillfället.

Det är än en gång en förtroendeförklaring från IF Metal mot Saab. För att hjälpa medlemmarna och Saabs medarbetare som är i finansiellt behov arbetar fackföreningarna nära med bankerna. Saabs anställda är fortfarande lojala och även de kontorsarbetare som är organiserade i unionen vill faktiskt inte att deras fackförening lämnas in för konkurs.

I princip måste mycket avgöras i slutet av månaden. Förhoppningsvis Pro Saab, och oddsen är bättre än för en vecka sedan.

Om 70 miljoner royalties från Lotus Youngman överförs i tid till 26.09 har Saab bra kort för att överleva krisen. Bindande kontrakt finns, hittills är alla tecken positiva. Därefter kan de återstående veckorna till den kinesiska sista ingången meningsfullt användas för produktionspreparat.

Som alltid, så idag. Fingrar korsade!

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “Saab News Sweden: Domstolsbeslutet försenat"

  • blank

    Det skulle vara trevligt att ta reda på vad den svenska ambassadören uppnådde under sitt besök i Peking - varför rapporteras inte dessa saker mer öppet?

    Sekretess har alltid en konstig eftersmak på något sätt….

    Minst ett mini-uttalande till den intresserade allmänheten skulle faktiskt vara obligatoriskt!

    Julie

Kommentarer är stängda.